End Napisano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Ja od wczoraj jestem takze posiadaczem Arctica S-50A Jestem bardzo zadowolony, okulary sa lekkie i wygodne, mozna zapomniec,ze je sie ma na nosie Teraz juz wiem czym sie roznia od takich z bazaru za 10 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulf Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Też mam S-50. Są leciutkie, ergonomiczne, wcale ich nie czuć gdy się w nich jeździ po prostu świetne. Niestety upadły mi dwa razy na chodnik czego skutkiem było zmasakrowanie szkiełek. Szukałem w necie samych szkiełek ale nie znalazłem :/ Jeżdżę w porysowanych :/ (z kropką na prawym oku) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tarpan73 Napisano 3 Września 2007 Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Mam prośbę do MIC`a albo innego użytkownika tych okularków, czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak jest z wentylacją, czy są jakieś kanały, którymi powietrze dostaje się w okolice oka. Mam wieczny problem z tym, że jeżdżąc w okularach (mam jakieś accenty) wiatr nie wysusza mi okolic oczu i pot się do nich dostaje. A może polecicie mi inne z dobrą klimą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamykyo Napisano 3 Września 2007 Udostępnij Napisano 3 Września 2007 raczej trudno o takie okulary ... S-50 nie posiadają czegoś takiego, ze względu na to, że mają chronić przed promieniowaniem, owadami- no i przed wiatrem jakoś dziwnie bym się czuł gdybym jechał w okularach i by mi wiatr wiał. Szukaj czegoś innego s-50 nie posiada żadnych otworów do wentylacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tarpan73 Napisano 3 Września 2007 Udostępnij Napisano 3 Września 2007 no nie szukam takich, w których wiatr hula ze zsumowaną prędkością jazdy i wmordewiatru ale są jednak okulary które maja kanały wentylacyjne Jeżeli S-50 nie mają to trudno (podobają mi się), muszę znaleźć inne. Proszę o namiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamykyo Napisano 12 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Już używam tych okularków ponad rok. Moim zdaniem to naprawdę świetny wybór Jedynym minusem jest to, że jednak szkiełka po upadku szybko się rysują. I tu pytanie, gdzie można aktualnie dostać do nich same szkiełka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 12 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Chyba bedzie ciezko... moje tez juz sa dosc porysowane ale jeszcze nie na tyle zeby to mocno przeszkadzalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamykyo Napisano 12 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 No w moich też to nie przeszkadza na razie, ale myślę, że jeszcze ten sezon i zacznie przeszkadzać Także wole kupić to nie jest duży koszt a się przyda, znalazłem wymienne szkła arctica w matrixie, ale niestety do modelu s-50 nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 12 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 JA moje mam jakos od kilku tygodni i jestem z nich bardzo zadowolony:) a szkla moze beda pasowac z ACCENT TORNADO bo wygladaja tak samo.. tylko czy sprzedaja same szkla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamykyo Napisano 13 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 rzeczywiście te szkła z ACCENT TORNADO wyglądają podobnie, masz gdzieś do nich link gdzie można kupić same szkła? EDIT: Znalazłem http://www.bike-on.pl/product.php?id=4351&..._Accent_Tornado ale czy one pasują do tego modelu ;/ Wyglądają na identyczne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 13 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Czy pasuja to nie wiem, ale okulary wygladaja tak samo na fotach.... Najlepiej bedzie skoczyc do jakiegos sklepu i zobaczyc czy pasuja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fender75 Napisano 13 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Czy ktoś z Was miał do czynienia z okularami shimano antares? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 13 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Czy ktoś z Was miał do czynienia z okularami shimano antares? A jak myslisz skoro tu jest opisywany test Arctica S-50:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzinho Napisano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Ja mam Arctica s - 47 i musze powiedziec że są naprawde swietne nie parują mają wentylowaną oprawkę... idealne na każdą pogodę zdecydowanie polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serav Napisano 8 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Czy w okularach S 30 proces wymiany szkieł jest podobna jak w S50 ? Właśnie czekam na paczkę i znając moje umiejętności nie chciałbym ich uszkodzić gdy będę chciał wymienić szkła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 26 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Przed chwilą zakupiłem w okazyjnej cenie przez aukcje model S 52 z polaryzacją cały komplecik za 60zł zobaczymy co to za okularki będą i jak ta polaryzacja się będzie w nich spisywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercik1904 Napisano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 CZy mógłby ktoś wstawić zdjęcie jak okularki sa na twarzy ?? Podczas jakiegoś wyścigu lub na sucho ??? Jestem ciekawy jak układają się na twarzy, gdyż zależy mi na agresywnym wyglądzie Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TaZ Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario87 Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Witam Czy ktoś może wie gdzie dostane w Poznaniu okulary Arctica ? Odrazu dodam, że wysłałem email z zapytaniem do producenta odnośnie dostępności tych okularów. Dostałem odpowiedź, że powinny być dostępne w lepszych sklepach sportowych ¬¬ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 W Panoramie na Góreckiej na stoisku z okularami widziałem w ub. tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario87 Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Ok dzięki za informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 19 Maja 2010 Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Pytanko-czy okulary te, w komplecie posiadają szkła odpowiednie do jazdy w nocy ? Tzn chodzi mi o całkowicie jasne szkła, bezbarwne. W opisach aukcji są ale lekko przydymiane-jak one się spisują do jazdy w nocy ? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daras82 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 a uświadomi mnie ktoś czy modele Arctica s30 i s50 posiadają polaryzacje ? czy arctica wypuszcza tylko wybrane modele z polaryzacją ?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vwothyn Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Mam S30B i niestety szkła nie posiadają polaryzacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanluke Napisano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 chyba się zdecyduję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi