borekd Napisano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Witam! Stoje przed zakupem napędu, i mam dylemat SRAM czy Shimano?? Dokładniej: Sram X.7 Trigger 3x9 + SRAM X.7 srebrna SGS 2008 czy Manetki Shimano SLX SL-M660 + Shimano Deore XT RD-M771 GS 2008 ?? Cena ta sama mniej-wiecej... Moje priorytety: -niezawodność i wytrzymałość -łatwy serwis -precyzja -waga Sprzęt to 29er.. czasem maraton, a czasem turystyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 To zależy od Twoich upodobań, nie dostaniesz jednoznacznej odpowiedzi. Ja wybrałbym Shimano, ktoś inny Srama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz2191 Napisano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Ja na Twoim miejscu wybrałbym SRAM-a. Według mnie jest precyzyjniejszy(ESP 1:1) i zapobiega uderzaniu łańcucha o ramę. Sam mam x-7 i jestem zadowolony:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Sram Sram Sram! Cena teraz podobna, Sram posiada gripy i triggery (dla mnie plus). Mocniejsza sprzężyna, stestem 1:1, ja bym brał Srama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia Napisano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Hmmm... Ja bym brał Srama. Przerzutka X-7 jest solidniejsza ,choć o ok. 40 g cięższa od XT. Precyzyjniejszy system 1:1 sprawia ,że przerzutkę rzadziej regulujesz. Czemu nie wybrałeś x-7 GS? Co do manetek ,to SLX są kilkanaście gramów cięższe (choć możesz usunąć wskazniki przełożenia bo są demontowalne). Triggery zajmują mniej miejsca na kierownicy (wskażniki przełożenia w obejmie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.