rzymo Napisano 25 Grudnia 2008 Napisano 25 Grudnia 2008 Z nudów rozebrałem dziś R7 z TPC, fotka poniżej: (jak ktoś jest zainteresowany, to jutro mogę podać wagi poszczególnych części)
rzymo Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Napisano 25 Grudnia 2008 Napisz potem ile go składałeś Parę minut. Takie drobne zboczenie - każdy amor muszę rozebrać i sprawdzić co dokładnie ma w środku
accentinferno Napisano 25 Grudnia 2008 Napisano 25 Grudnia 2008 To chyba już nie masz gwarancji co nie??
rzymo Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Napisano 25 Grudnia 2008 To chyba już nie masz gwarancji co nie?? Nie, nie mam. Zresztą w prostszych konstrukcyjnie amorach nie ma się co zepsuć, więc gwara niepotrzebna (chyba że są kiepsko zrobione i powstają luzy)
Sel Napisano 25 Grudnia 2008 Napisano 25 Grudnia 2008 To Cię pociesze że łatwo możesz rozpierdzielić IT ;-) Fajnie obniża skok ale cholernie wadliwe.
Mod Team Pixon Napisano 25 Grudnia 2008 Mod Team Napisano 25 Grudnia 2008 Zacząłeś od wykręcenie śrub na dole goleni? Ciężko schodziły lagi z goleni, musiałeś wziąć młotka i popukać w te śruby na dole żeby wyszło?
rzymo Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Napisano 26 Grudnia 2008 Zacząłeś od wykręcenie śrub na dole goleni? Ciężko schodziły lagi z goleni, musiałeś wziąć młotka i popukać w te śruby na dole żeby wyszło? Wykręciłem blokadę z prawej goleni, wylałem olej do miski (w lewej goleni nie ma oleju). Spuściłem powietrze, odkręciłem korek z zaworem do pompowania. Amor do góry nogami i odkręciłem niebieskie pokrętło od tłumienia, dużym imbusem tłumik, z drugiej strony śrubę. W tym momencie można już wyjąć golenie górne z dolnych, wystarczyło tylko energicznie szarpnąć (najpierw chciałem to zrobić delikatniej i golenie nie wychodziły - myślałem, że coś jeszcze blokuje). Jak chcesz zajrzeć do wnętrza goleni górnych to wystarczy odkręcić płaskim kluczem czarne korki u dołu goleni i gotowe - amor rozłożony
rzymo Napisano 5 Lutego 2009 Autor Napisano 5 Lutego 2009 Jako że blokada przestała mi działać to nadarzyła się okazja do rozkręcenia blokady (okazało się że linka puściła - najczęstsza awaria). Fotka poniżej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.