smark Napisano 24 Grudnia 2008 Napisano 24 Grudnia 2008 Dziś rano zabrałem się za składanie nowego ostrego na ramie Pana Rychtarskiego i trafiłem na pewien problem a mianowicie prawy gwint jest angielski a w lewy mogę włożyć miskę bez wkręcania! między gwintami w ramie jest 1mm różnicy może jest coś o czym nie wiem i się mylę ale to chyba crap? a tak na razie wygląda maszynka http://tomek.fabricnet.pl/inne/rower.jpg
accentinferno Napisano 24 Grudnia 2008 Napisano 24 Grudnia 2008 Pierwszy raz o czymś takim słyszę zdarzały się ramy z gwintem angielskim i włoskim na raz ale żeby była różnica w średnicy miski to już się jeszcze z tym nie spotkałem wcześniej.
smark Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Napisano 24 Grudnia 2008 tak jest u mnie - z prawej angielski(1.37"), z lewej włoski(M36) i jest około mm różnicy... i co z czymś takim zrobić
skjaatel Napisano 24 Grudnia 2008 Napisano 24 Grudnia 2008 Producentowi się chyba gwintowniki pomyliły:D Reklamuj lub... wystaw na allegro jako unikat:P teraz moda na ostre wśród ałtsajderów;)
smark Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Napisano 24 Grudnia 2008 jakieś 3 tygodnie temu - nowa rama robiona na zamówienie
accentinferno Napisano 25 Grudnia 2008 Napisano 25 Grudnia 2008 No to reklamuj bo takiej ramy ci nie mogą po prostu sprzedać.
Grabarz Napisano 26 Grudnia 2008 Napisano 26 Grudnia 2008 Najpierw zapytaj, jakie gwinty Ci zaserwował - może nie ten suport kupiłeś. Szkoda w niepotrzebny konflikt z Mistrzem wchodzić. No i pochwal się, ile Pan Rychtarski za taką ramkę sobie życzy.
smark Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Napisano 26 Grudnia 2008 No nie ma chyba standardu w którym po każdej stronie jest inna średnica gwintu poza tym okazało sie, ze z widelcem też jest problem albo ja czegoś nie umiem - nie da sie zamontować hamulca bo tuleja na srubie opiera się o stery
smark Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Napisano 11 Stycznia 2009 Mam już ramę oakazało się, że to był błąd producenta mufy suportu ( Pan Rychtarski się z czymś taki nie spotkał jeszcze:) ). Wadliwy element został wymieniony na nowy i rower złożony - http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...mp;#entry543790
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.