accentinferno Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Witam Potrzebuje ubioru rowerowego nowego w rozmiarze L 2 częściowego do 150zł lub 4 cz do 300zł co polecacie?? p.s. Chciałbym żeby spodenki miały wkładkę antybakteryjną ale jak nie da rady to trudno. i jeszcze jedno czy gdy pod spodenki kolarskie założę zwykłe majtki lub bokserki to będzie wygodnie czy muszę kupić jakieś dodatkowe specjalne slipy?? Tak na marginesie jestem nowym użytkownikiem i pewnie jak zauważyliście napisane mam obok tematu konserwacja sprzętu:( przepraszam ale na przyszłość jak mam to zmienić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Nie ten dział! W spodenki kolarskie z wkładką wskakujesz na golasa zazwyczaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 23 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 a bez wkładki??? wiem że nie ten dział. ale jak to się ustawia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaxp Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 bez wkładki może nie być za wygodnie. To też zależy ile km jeździsz i czy bardziej rekreacyjnie?? Polecam przeznaczyć więcej pieniędzy ale kupić spodenki z wkładką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubolt Napisano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Nawet jeżeli nie jezdzisz dużo to jak pierwszy raz przejedziesz się w spodenkach z pampersem to od razu zachce ci sie wiecej jeżdzić A jeśli bedziesz kupował spodenki to bierz na szelkach, są dużo lepsze niż te bez i warto troche dołożyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 ok dz za odpowiedzi. A jak jest z koszulkami jakie lepsze rozsuwane całkiem czy tylko przy szyi kawałek?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 24 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Jesteś z Łodzi zajrzyj sobie do Top Printu na ul. Obywatelską 115. Kupisz tam tani dobry ciuch nie nadszarpując zbytnio kieszeni rodziców. Wybierzesz sobie zarówno koszulkę jak i spodenki krótkie/długie z wkładką lub bez niej.Koszulki to zależy jaką kto woli. Ja nigdy nie miałem rozsuwanej całkowicie więc nie mam porównania. Jednak takie z długością ekspresu do wysokości mostka w zupełności wystarczają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 dz pixon bardzo mi pomogłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 A jeśli bedziesz kupował spodenki to bierz na szelkach, są dużo lepsze niż te bez i warto troche dołożyc. Mam krótkie spodenki bez szelek i długie na szelkach. Szelki w długich spodniach osłaniają znaczną część pleców i powodują, że podkoszulek lepiej przylega, ale znacznie utrudniają wykonanie pewnych czynności fizjologicznych na trasie IMO w krótkich spodenkach szelki są zbędne. Jednak nowe spodenki chyba kupię mimo wszystko z szelkami - każdy droższy model, z lepszego materiału i z lepszą wkładką ma szelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 No a ja mam odwrotnie, krótkie z szelkami i długie bez. Strasznie mnie irytuje jak mi złażą z dupy (długie bez szelek) pomimo mocnego zawiązania sznurka. Fizjologiczne sprawy bardzo łatwo załatwić, po prostu kciukiem ciągniemy spodenki w dół i jest ok Przecież są rozciągliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztywnyjakszosowka Napisano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 sciaganie sznurka ??? co to za gatki na sznurek . wracajac do tematu podstawa to pampers , zwroccie prosze uwage na charakterystyke wkladek /zawsze powinien byc opis/ np maraton ,race,long itp . to duzo mowi a potrzeby to juz od Was samych zalezy. dolozenie paru zeta przewaznie skutkuje poprawa komfortu jazdy np zero odparzen w lecie . osobiscie jezdze w gaciach campagnolo , jezdze tez w biemme , oraz starsze juz rizi . sprawuja sie super. jezeli chodzi o koszulki to polecam zamek 3/4 albo caly . w upale ideal! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Na pewno koszulki z zamkiem na calej dlugosci sa wygodniejsze w zakladaniu i sciaganiu. W ergonomii nie ma roznic w stosunku do koszulki z zamkiem 3/4. Co do szelek, to na poczatku kupowalemspodenki bez szelek, ale szelki maja te zalete ze spodenki lepiej leza i nie obsuwaja sie z tylka . A przewaznie w letnich modelach sa z siateczki wiec i tak nie przeszkadzaja w wentylacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claudec Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Ja mam długie jak i krótkie spodenki które maja szelki, celowo takie chciałem żeby trzymały się tyłka. W tych długich jednak mam poważne problemy żeby się odlać Krótkie spodenki są ok Śmiać mi się chce jak ktoś kupuje spodenki z wkładka i jeszcze zakłada majtasy :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkiel Napisano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 a ja moge podpowiedziec ze dla lepszego komfortu przy zalatwianiu potrzeby fizjologicznej, mozna kupic spodenki bez szelek a szelki kupic w pasmanterii, takie najzwyklejsze dopinane, jak to kiedys sie nosilo nie wyglada to rewelacyjnie ale w chlodne dni gdy ma sie jakas bluze lub kurtke to nic nie widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 A używałeś kiedykolwiek spodni rowerowych z szelkami ? Bo ja posiadam i z z załatwieniem potrzeby nie ma żadnych problemów, po prostu naciągasz spodenki, tyle. Przecież są rozciągliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.