Skocz do zawartości

[ubiór rowerowy]termoaktywny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuje ubioru rowerowego nowego w rozmiarze L 2 częściowego do 150zł lub 4 cz do 300zł

co polecacie??

p.s. Chciałbym żeby spodenki miały wkładkę antybakteryjną ale jak nie da rady to trudno.

i jeszcze jedno czy gdy pod spodenki kolarskie założę zwykłe majtki lub bokserki to będzie wygodnie czy muszę kupić jakieś dodatkowe specjalne slipy??

Tak na marginesie jestem nowym użytkownikiem i pewnie jak zauważyliście napisane mam obok tematu konserwacja sprzętu:( przepraszam ale na przyszłość jak mam to zmienić???

Nawet jeżeli nie jezdzisz dużo to jak pierwszy raz przejedziesz się w spodenkach z pampersem to od razu zachce ci sie wiecej jeżdzić :P A jeśli bedziesz kupował spodenki to bierz na szelkach, są dużo lepsze niż te bez i warto troche dołożyc.

• Mod Team

Jesteś z Łodzi zajrzyj sobie do Top Printu na ul. Obywatelską 115. Kupisz tam tani dobry ciuch nie nadszarpując zbytnio kieszeni rodziców. Wybierzesz sobie zarówno koszulkę jak i spodenki krótkie/długie z wkładką lub bez niej.Koszulki to zależy jaką kto woli. Ja nigdy nie miałem rozsuwanej całkowicie więc nie mam porównania. Jednak takie z długością ekspresu do wysokości mostka w zupełności wystarczają.

A jeśli bedziesz kupował spodenki to bierz na szelkach, są dużo lepsze niż te bez i warto troche dołożyc.

Mam krótkie spodenki bez szelek i długie na szelkach. Szelki w długich spodniach osłaniają znaczną część pleców i powodują, że podkoszulek lepiej przylega, ale znacznie utrudniają wykonanie pewnych czynności fizjologicznych na trasie :icon_mrgreen: IMO w krótkich spodenkach szelki są zbędne. Jednak nowe spodenki chyba kupię mimo wszystko z szelkami - każdy droższy model, z lepszego materiału i z lepszą wkładką ma szelki :)

No a ja mam odwrotnie, krótkie z szelkami i długie bez. Strasznie mnie irytuje jak mi złażą z dupy (długie bez szelek) pomimo mocnego zawiązania sznurka.

Fizjologiczne sprawy bardzo łatwo załatwić, po prostu kciukiem ciągniemy spodenki w dół i jest ok ;) Przecież są rozciągliwe.

sciaganie sznurka ??? co to za gatki na sznurek . wracajac do tematu podstawa to pampers , zwroccie prosze uwage na charakterystyke wkladek /zawsze powinien byc opis/ np maraton ,race,long itp . to duzo mowi a potrzeby to juz od Was samych zalezy. dolozenie paru zeta przewaznie skutkuje poprawa komfortu jazdy np zero odparzen w lecie . osobiscie jezdze w gaciach campagnolo , jezdze tez w biemme , oraz starsze juz rizi . sprawuja sie super. jezeli chodzi o koszulki to polecam zamek 3/4 albo caly . w upale ideal!

Na pewno koszulki z zamkiem na calej dlugosci sa wygodniejsze w zakladaniu i sciaganiu. W ergonomii nie ma roznic w stosunku do koszulki z zamkiem 3/4. Co do szelek, to na poczatku kupowalemspodenki bez szelek, ale szelki maja te zalete ze spodenki lepiej leza i nie obsuwaja sie z tylka :D. A przewaznie w letnich modelach sa z siateczki wiec i tak nie przeszkadzaja w wentylacji.

Ja mam długie jak i krótkie spodenki które maja szelki, celowo takie chciałem żeby trzymały się tyłka.

W tych długich jednak mam poważne problemy żeby się odlać :) Krótkie spodenki są ok :P

Śmiać mi się chce jak ktoś kupuje spodenki z wkładka i jeszcze zakłada majtasy :|

• 4 tygodnie później...

a ja moge podpowiedziec ze dla lepszego komfortu przy zalatwianiu potrzeby fizjologicznej, mozna kupic spodenki bez szelek a szelki kupic w pasmanterii, takie najzwyklejsze dopinane, jak to kiedys sie nosilo :icon_mrgreen: nie wyglada to rewelacyjnie ale w chlodne dni gdy ma sie jakas bluze lub kurtke to nic nie widac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...