Skocz do zawartości

[aukcje] śmieszne i dziwne transakcje

c1ach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Po ostatniej paczce jaką dostałem zdecydowałem się założyć temat o zabawnych transakcjach w jakich braliście udział ;) Chyba prawie każdy kto przez dłuższy czas zaopatruje się w części w necie spotkał się z jakimś nietypowym opakowaniem, ciekawą korespondencją :)

Otóż: Kupiłem pedały shimano pd-m520. Zamówione w zeszły wtorek, przyszły wczoraj. Jakież było moje zdziwienie gdy listonosz zamiast pedałów przyniósł jakąś podłużną paczkę wysokości roweru :o Na początku myślałem żeby nieodbierać, ale w końcu odebrałem. W domu zacząłem rozpakowywać to cudo :D Okazało się że jest to pudełko od statywu aparatu. Na początku miałem stracha...pudełko od samej góry było wypchane samymi gazetami, wyciągając pośpiesznie te gazety czułem już że kupiłem rozpałkę do pieca za 60 zł :D Po dokopaniu się do ostatniej warstwy okazało się...że w tym 80 centymetrowym pudełku na samym dnie spoczywają malutkie, zajmujące hmm...10 cm? moje pedały :o Takiego śmiechu to jeszcze nie miałem :) Potem przeczytałem napis na jednej z gazet które były w pudełku : "Media markt - nie dla idiotów" - boska puenta :D .

załączam foto

ludzie to potrafią wymyśleć...

• Mod Team

Ja natomiast od początku jeżdżenia na rowerze, korzystałem z siodełek najtańszych, wielkich kanap, grubych, że było za co trzymać. Pewnego razu mając wolną gotówkę zamówiłem sobie SLR. Odebrałem paczkę z siodełkiem po dwóch dniach i wziąłem się za rozpakowywanie. Siodło zostało owinięte w gazety. Dosłownie G A Z E T Y, była ich taka ilość co by zabezpieczyć delikatną rzecz przed uszkodzeniem. Wziąłem się więc za drobiazgowe rozpieczętowywanie, odwijałem tak i odwijałem, aż w końcu dobrnąłem do naprawdę cienkiej warstwy. W tym momencie trochę spanikowałem myśląc: no ładnie oszukali mnie i zamiast siodełka przysłali mi makulaturę do czytania. Byłem mile zdumiony kiedy po odpakowaniu ostatniej warstwy grubości ok. 2cm ukazał się w końcu zarys siodełka.

Ostatnio przy odbiorze kół dostałem też ogromny karton, podnoszę go a on coś lekki. Pierwsze myśłi, no to bikestacja zamiast kół wsadziła kartony, druga myśł: nie no od nich kupowałem tyle razy to raczej nie możliwe - prędzej to robota firmy kurierskiej. Pobiegłem z paczką szybko do domu co by sprawdzić zawartość. Okazało się, ze wszystko jest na swoim miejscu.

zamówiłem siodełko SKNa w bikestacji. paczka była troche za duża jak na siodełko. po otwarciu ukazało sie pudełko po korbie campagnolo juz sie ucieszyłem, że pomylili się na moją korzyść. Jednak pod stertą gazet było tylko siodełko. <_<

No, z kartonami od kół to miałem też tak samo jak Pixon. Mavic stosuje kartony znacznie większe od kół, a ich waga razem z kołami to +/- 4kg, więc też mi się wydawały za lekkie. <_<

Dla was trezba by wysylac w zelaznych skrzyniach, zeby wiedzieliscie ze cos niesiecie :D

• 2 miesiące temu...

Natomiast ja kiedyś zamówiłem obręcz - odbierając paczkę odrazu wiedziałem, że to obręcz. W rowerowy.com się popisali i zawineli obręcz... w kilka warstw czarnej folii (coś jak worek na śmieci) i zakleili białą taśmą.

s4032554a.th.jpg

Natomiast ja kiedyś zamówiłem obręcz - odbierając paczkę odrazu wiedziałem, że to obręcz. W rowerowy.com się popisali i zawineli obręcz... w kilka warstw czarnej folii (coś jak worek na śmieci) i zakleili białą taśmą.

s4032554a.th.jpg

Podobnie zapakowane dostałem swoje obręcze, z tym że listonosz miał je na szyi (żyję z nim w dobrych stosunkach :D ) i z tekstem do mnie, że na obrączkę za duże, na hula-hop za małe :)

Ja kupiłem na allegro ramę. Kształt przesyłki był dobry ale była tak lekka, że myślę sobie no pyry mi przysłał. Otwarłem przesyłkę patrze ramka jest cała ale była trochę taka mała jakby to był model (w sensie zabawka). Jak złożyłem wszystko do kupy rama na rowerze wygląda na dwa razy większą niż na tą z przesyłki. Chyba mi ją w nocy podmienili :thumbsup:

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...