tomeks Napisano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 A może full ? np. cube, jak chcesz gotowy i za fajną cenę to ten byłby fajny http://www.allegro.pl/item508574663_cube_a...rp_23_nowy.html a jeśli chciałabyć coś lepszego to prononuje kupić ta rame cube'a ( jeśli w ogóle interesuje Cie full ) i wrzucić tam jakis fajny osprzęt, za 10k to juz można naprawde fajną maszyne złożyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Skoro takie ramy są produkowane, to dlaczemu by nie? A może wybierz się do kilku najbliższych dealerów i spróbuj się przejechać, obadać różnice w geometriach? Chyba że przy takim pułapie cenowym nie istnieje jedna- najlepsza geometria Chociaż, z drugiej strony, gdzie Ty znajdziesz w swoim rozmiarze rower pod 10 kafli dostępny od ręki do przetestowania ? No a ta orbea? Masz możliwość jej zakupu? Głupio to to nie wygląda. A w jakiej cenie? A może komplecik piast DT 240 zamiast xtr? Jaaaaa Cube sehr gut! Ich liebe full jaaaaa:) xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 czyli polecacie damskie ramy hmm sama nie wiem, niewiele dziewczyn z tego korzysta jednak Chodzi o ramy z damską geometrią, dostosowane konstrukcyjnie do proporcji kobiecego ciała, a nie damki z obniżoną górną rurą. I przy tym wzroście 18" to jednak zbyt dużo. Jak sama pisałaś w 1. poście - 16-16,5" to będzie max. Na upartego możesz się próbować przymierzać do 17" z niskim przekrokiem. Ale taka rama może już być za długa. A geo do ścigania, zwłaszcza, jeśli nie jesteś pewna swoich preferencji - najlepiej się sprawdzi klasyczna. Twoim zadaniem powinien być zatem jedynie dobór odpowiedniej dla ciebie ramy pod kątem rozmiaru (czyli długości rury podsiodłowej) i efektywnej długości górnej rury. Pozdrówko zawężajace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masza Napisano 26 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Ta orbea to propozycja jednego Pana:) mogą mi ją złożyć w Warszawie można modyfikować osprzęt, także wszelkie Wasze sugestie mile widziane o cenie nie chcę napisać ze względu na prośbę Proponującego; poza tym ceny osprzętu podał mi z katalogu, ale obiecał zniżki dejot: a te piasty, to coś mi to mówi, chyba mi jeden znajomy pokazywał, że to jakieś fajne; ale może się mylę, nie znam się za bardzo:) Ecia: wiem, o co chodzi z tymi ramami, to taki mój skrót językowy, chyba niezbyt trafny, oczywiście dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Tylko żeby cokolwiek powiedzieć o atrakcyjności oferty podanie ceny jest niezbedne. W przeciwnym razie można powiedzieć tylko tyle że są lepsze części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeti86 Napisano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Oto najciekawsza propozycja jaka dostalam, mozecie ja ocenic? Rama: orbea alma 18 Obręcze: Mavic 717 disc Piasty: xtr Szprychy: DT Revolution Black Nyple: DT Opony: do wyboru Kaseta: Kaseta XT 2008 CS-M770 Łańcuch: xtr Sztyca podsiodłowa: wcs Kierownica: wcs Mostek: wcs Siodło: do wyboru PT: XT 2008 RD-M772 GS PP: XT 2008 FD-M770 Top Swing Manetki: XT 2008 FD-M770 Top Swing Korba: XT 2008 FC-M770, 44/32/22 Rogi: accent Pedały: PD-M770 XT 2008 Amortyzator: REBA Race Dual Air 2009 Linki i pancerze: nokon Dętki: conti Chwyty: Author Hamulce: XT + rotory XTR Mam dobre przerzutki, z aktualnego roweru, choc juz dosc stare: tyl xtr, przod xt; czy zakladac nowe, czy te zostawic ok (nie maja luzow) według mnie to łańcuch Xtr jest zlekka przesadą, to się szybko zużywa, szkoda kasy na to, mimo że Xtr. Dętki miałem i nie polecam, dużo lepszym wyborem są micheliny z grupy C4. Co do przerzutek skoro to co masz teraz xtr/xt działa ok są w dobrym stanie to czemu ich nie wykorzystać ? Kasa która zostanie z zakupu nowych włożyć w np lepsze rogi, bo do mnie jakoś accent nie przemawia, na kierownicy ritchey wcs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 kurna skasowało mi długieeego posta :/ tym razem sie streszcze kiera mostek sztyca-wcs to raczej tylko dla lansu, można taniej w podobnej wadze-tobie przy <50kg nie będzie przeszkadzała mniej sztywna kierownica, można poszaleć z jakimiś boplightami oszczędzoną kasę lepiej wrzucić w obręcze np. ztr'y lżejsze od mavicka i znowu-przy twojej wadze nie powinno być kłopotów rama-może koba - koba.ch - trzeba sprowadzić ale cła nie ma więc nie wyszło by tak ekstremalnie drogo. Ramy koby są leciutkie racetool 1280g, no i ten design Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeti86 Napisano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 kiera mostek sztyca-wcs to raczej tylko dla lansu, można taniej w podobnej wadze Ale czy tak samo jakościowo będzie ? Nie wydaje mi się, przy tym ritchey wytrzyma dużo dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 A dwa, że do porządnej i co tu dużo mówić drogiej ramy chyba nie przystoi wkładać BOP ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 A dlaczego nie przystoi? WCS to wcale nie jest mistrzostwo świata, wątpie czy w przypadku kierownicy czy mostka będzie duża różnica w 'wytrzymaniu', Boplight czy Smica pojeżdżą na tyle długo że właścicielka zmieni już pewnie rower. To nie są cześci na 5 10 czy 15 tysięcy km a raczej na 100, 150 tysięcy, szczególnie przy jeźdźcu takiej wagi jak Masza. Nie ma sensu przepłacać dwa czy i trzy razy za napis WCS na mostku ktory nic nie zmieni. Za mostek WCS trzeba zapłacić ponad 200 zł a Smica z taką samą wagą kosztuje <100 zł. Warto? A dwa, że do porządnej i co tu dużo mówić drogiej ramy chyba nie przystoi wkładać BOP ? Jeżeli ważne dla Ciebie jest działanie-przystoi. Jeżeli lans i napisy-szkoda kasy. Nie mówie że WCS to zło, przeciwnie sam mam na oku kierownice właśnie WCSa ale za mniej niż pół ceny-za detaliczną nigdy bym jej nie kupił bo wole mniej markową rzecz a w tej samej wadze tylko za dużo mniejszą kasę. Po prostu jeżeli mamy określony budżet to lepiej wziąć tańsze komponenty jeżeli nie odczujemy zmiany jakości. I smica i boplight i ritchey pociągną tyle samo szczególnie że użytkowniczka jest leciutka. Ritchey nie jest bogiem, lekkie części będą mniej wytrzymałe od cięższych-nie ma cudów nie zabierzesz gramów nie zabierając wytrzymałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 26 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Osprzęt do tej orbei jest przyzwoity tylko pytanie ile masz za ten rowerek zapłacić, bo jeżeli ok. Twojej górnej granicy to za drogo. A po drugie mój kolega miał ramkę tej firmy i gdy lekko "puknął" (przy małej prędkości) w samochód to zaraz za główką rama zgniotła się jak puszka po cocacoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeti86 Napisano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Po prostu jeżeli mamy określony budżet to lepiej wziąć tańsze komponenty jeżeli nie odczujemy zmiany jakości. Ja już z takim czymś skończyłem kiedy to takie oszczędzanie wyszło w momentach nie ciekawych. Przykład taki mostek niby według ciebie nic nie gorszy od ritcheya który kosztuje 3x tyle a potem się okazało że wykończenie na rogach nie wyszlifowane, śruby miękkie, klucz przeskoczy raz i kantów w śrubie nie ma, do tego gwinty nie są idealne. Właśnie na takich szczegółach potem człowiek się denerwuję. Dlatego wole kupić coś droższego a lepszej firmy niż taniochę "niby" taką samą. Pojeździsz z 5-6 lat porobisz trochę przy rowerze sam i zobaczysz że to prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Ta orbea to propozycja jednego Pana:) mogą mi ją złożyć w Warszawiemożna modyfikować osprzęt, także wszelkie Wasze sugestie mile widziane o cenie nie chcę napisać ze względu na prośbę Proponującego; poza tym ceny osprzętu podał mi z katalogu, ale obiecał zniżki dejot: a te piasty, to coś mi to mówi, chyba mi jeden znajomy pokazywał, że to jakieś fajne; ale może się mylę, nie znam się za bardzo:) No tak... Cena jest zapewne w tegoż pana interesie. Z góry jednak mówię, że jeśli jest to suma cen katalogowych poszczególnych części - to drogo wyjdzie. No chyba że cała nadwyżka to tegoż pana robocizna(jako że złożyłem kilka rowerów to uważałbym taką stawkę za dobrą). Co do piast... No jak tu by nie ująć i nie wdając się w techniczne szczegóły co do typu systemu zapadkowego DT to wysoka klasa. Piasty praktycznie nieśmiertelne. W sam raz do tak konkretnego roweru:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 heh zabawne że wspominasz o śrubach które się wyrabiają po jednym przekoczeniu klucza-akurat z tym kojarzy mi się Ritchey WCS oznacza jakość ale cena jest moim zdaniem nie adekwatna. Już sobie wolę wymienić śrubki na lepsze . Druga sprawa to to że taka renomowana firma jak Ritchey nie umie zrobić jarzma sztycy które jest łatwe w obsłudze. I co gadam z kimś kto sztyce Ritcheya posiadał ten potwierdza-przestawianie siodła to koszmar który sprawił że więcej sztycy od pana Toma nie kupie. Żeby woleć wydać kasę trzeba ją mieć Rogi przykręce raz kiere do mostka też. 'Trochę' przy rowerze sam porobiłem wiem co to znaczy sie zdenerowować z powodu takiej pierdoły, jednak nadal uważam że płacenie sporo ponad 2x więcej nie jest porządane gdy mamy określoną kasę na rower-po prostu można ją przeznaczyć na coś innego. Sam bym wolał mostek od Syntace/FSA/Bontragera niż Smice która niedługo będzie u mnie ale wole te 150 zł zaoszczędzone na mostku, ileśtam na rogach itd przeznaczyć na sztycę która mi nie przypasowała i muszę ją wymienić. Owszem mogę poczekać kolejne pare miesięcy ale wole zmienić ją już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Zgodzę się z którymś przedmówcą, że łańcuch XTR to przesada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 ... lekkie części będą mniej wytrzymałe od cięższych-nie ma cudów nie zabierzesz gramów nie zabierając wytrzymałości. cuda sie jednak zdarzaja i to nie tak rzadko co powiesz np. o sztycy thomson masterpiece w porownaniu z elite??? jak najbardziej zebrane gramy przy zachowaniu takiej samej wytrzymalosci.... moze bez zbednego kreowania filozofii ''lekkie=mniej wytrzymale'' tylko dlatego ze kogos nie stac na to drozsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 odróżnij dwie rzeczy-mniej wytrzymałe i za malo wytrzymałe. Myślę że jakbyś wziął te dwie sztyce na testy wytrzymałości ta lżejsza pękła by szybciej. Mówię oczywiście o porównywaniu części lekkich z bardzo lekkimi a nie cięższych z lekkimi. Bo kiera 300g za dwie dychy wytrzyma dużo mniej niż jakaś bardzo dobra 150g. Pouczcie się troszkę fizyki - ani Ritchey ani Syntace ani co innego nie są magikami z kosmosu zabierając materiał z jakiegoś miejsca odejmujesz temu miejscu wytrzymałości w którejś płaszczyźnie. Te firmy robią tyle tylko że wiedzą skąd go zabrać bez żadnych strat. Tylko że trochę odbiegliśmy od tematu dyskusji Podsumowując moim zdaniem lepiej będzie zrezygnować z WCSów na rzecz tańszych części i włożyć tą kasę gdzie indziej gdzie znaczenie będzie miała większe -np w obręcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Pouczcie się troszkę fizyki - ani Ritchey ani Syntace ani co innego nie są magikami z kosmosu zabierając materiał z jakiegoś miejsca odejmujesz temu miejscu wytrzymałości w którejś płaszczyźnie. Te firmy robią tyle tylko że wiedzą skąd go zabrać bez żadnych strat. nie mow ze z ciebie taki fizyk co sie zna na inzynierii mechanicznej to jednak sa magikami, jak sam przyznajesz Te firmy robią tyle tylko że wiedzą skąd go zabrać bez żadnych strat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dred123 Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Masza mam dla Ciebie jeszcze 2 opcje. znalazlem fajna Meride na pelnym XT , model 2008 w rozmiarze 16 " , w extra cenie http://www.bike-center.pl/index.php?p2267,...s-hfs-3000-disc mozna troche go podtunigowac za pomoca lzejszych komponentow itp i zejsc ponizej 10 kg, za cene ok. 4000 zł super , nowka ,sprzet. ewentualnie zobacz jeszcze ten ,ale firma malo znana: http://www.bike-center.pl/index.php?p2241,...imited-xtr-2009 ta Merida jest warta chociazby dla samego osprzetu. kupujesz sobie rame jaka chcesz np Specialized Sworks HT w I xie w Warszawie na wyprzedazy za 2200 zł , przekladaja Ci osprzet za 200 zł i masz maszyne marzen za 6000 zł. a nowa rame Meridy tez mozesz opylic za niezla cene mysle ze spokojnie za 700-800 zł pojdzie. Aha i jakbys nie wiedziala to marka Specialized jest własnoscia Meridy wiec i rowery Meridy tez duzo korzystaja z technologii i doswiadczenia Specializeda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Z takim budzetem mozesz sprawic sobie tytanowego Titusa, rozmiary wystepuja do XXS a trwalosc nieporownywalna do alu czy carbonu, no i dozywotnia gwarancja Zresztą juz Ci wspominalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikorexia Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Pomyślałam, że skoro masz tak podobne parametry i oczekiwania do moich to może zechcesz skorzystać z doświadczeń z poszukiwań idealnej geometrii. Przede wszystkim podział na ramy męskie i damskie uważam za sztuczny i niepotrzebny chyba, że pasuje Ci jakiś schemat kolorystyczny ale to zawsze jest na drugim miejscu najwyżej. Istnieją za to dobrze i źle dopasowane. Najlepsze doświadczenia mam ze scale'em, takim samym pod względem geometrii jak proponowana już w temacie rama contessa '09.Myślę wiec,że optimum odnalazłabyś na ramie S(zwanej też 15 lub 15,5") z mostkiem od 90 do 105mm. O ile długość nóg masz typową dla wzrostu to ramiona korby mogłyby wynosić 172,5 przy tendencji do bardziej siłowej jazdy(ja niestety tak mam) lub 165 przy jeździe kadencyjnej.Rama przystosowana jest do widelca 80mm. Montowanego fabrycznie 100mm nie polecam, szczególnie przy rozm S i przynajmniej do wyścigów. W zastosowaniu "półturystycznym" mógłby się sprawdzić. Do wiosny masz jeszcze czas, składanie roweru powyżej pewnej kwoty staje się jedynym sensownym wyjściem nie tylko ze względu na często znacznie niższą cenę i unikanie słabych punktówna których oszczędził producent ale przede wszystkim na możliwość dostosowanie roweru idealnie do swoich potrzeb. Jeśli masz bardziej szczegółowe pytania - priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Do scigania się , przy budzecie 10.000 zł , rower powinien powstać na Karbonowej ramie , zakładając że będziesz składać sama ( w sensie wyboru części ) , albo zakup gotowego roweru na karbonowej ramie . Co do tego co wyjdzie taniej to trzeba już porównywać konkretne oferty . Rama Scotta Scale , jest super , jednak problemem może być jej zakup w dobrej cenie z gwarancją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Panowie (i panie ), jeśli Masza chce rower w granicy 10000PLN, to PO JAKIEGO GRZYBA rzucacie propozycję za 3600 jak ta Merida??? Jeśli dysponuje się kwotą w granicach 10koła to można złożyć: - koła SLR lub klasy 240 - amorek SID bo to la lekkiej osoby - nie trzeba nawet R7, nie mówiąc o Rebie - nawet poprzedni model SIDa - hamulce klasy Juicy Ultimate / wysoka Formula lub podobne - duperele Smica/Boplight, WCS ale PO PRZECENIE bo za cenę katalogową kiedy WSCa kupimy kierownicę + mostek + sztycę poprzedników. Choć oczywiście najlepiej kierownica i sztyca z karbonu - napęd XTR - korba i przerzutka tył na pewno, przód, manetki, kaseta i łańcuch mogą zostać spokojnie XT bo niewiele ciężej/mniej "PRO" a dużo taniej. No chyba że mamy promocję Ewentualnie jeśli wolimy gripy (ja TAK! )to SRAM do 2:1. Lub w ogóle przerzutka tył + manetki X-0. - inne rzeczy typu siodełko, geje to do wyboru I lekko licząc mamy ze 3-4 tysie NA RAMĘ a nie cały rower. Karbon jak najbardziej, ale skoro Titus robi w sensownej cenie tytany w tym rozmiarze... Brałbym od razu! Najwyżej sezon pojeździł na słabszych komponentach (typu sztyca/mostek/kierownica/pedały/łańcuch i kaseta - je i tak zmienia się częściej niż pozostałe rzeczy w rowerze) za to szkielet roweru czyli rama + amorek + kola + reszta napędu i hamulce złożyłbym od razu "XTRA". Przynajmniej takie jest moje zdanie PS. No i serio zastanów się na dobrym fullem, z tym że wtedy rama z damperem zje więcej funduszy, no i żeby to miało chociaż ze 100mm P/T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dred123 Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 jesli chodzi o fulla to proponowałem dziewczynie ,taki sprzęt: http://www.allegro.pl/item502766341_merida..._s_z_12000.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/specs.html?b=806 ??poważnie bym się zastanowił http://www.markowerowery.pl/product.php?id...d_categories=20 coś ten deseń? http://www.sklep.eurobike.pl/go/_info/?id=2486 zadzwoń zapytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.