Piotrek1986 Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Witam Czy ktoś z was wie może jak wymienić łożyska w ramie Giant AC lub NRS ? Mam problem z ich wyjęciem i założeniem nowych. Strasznie mocno siedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 lozyska trzeba wybic - nikt nie twierdzi ze to proste jesli bardzo obawiasz sie o zycie ramy to mozesz lozyska przeciąc - na koncu w miejscu gdzie stykają sie z gniazdami - bardzo delikatnie. jak przetniesz to lozysko powinno samo wypasc (byc moze wystarczy nawet ciecie z jednej strony do obwodu) nowe lozyska zamontowac wciskajac je do ramy starym lozyskiem lub drugim nowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Dla nie wprawionych to trudna operacja, Proponuje ci że jeżeli nie jesteś pewien swoich umiejętności mechaniczno manualnych abyś oddał tą ramę do serwisu.Kosz takiej naprawy to kwota rzędu 10-15 zł a masz pewność że dostaniesz wszystko z powrotem w całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1986 Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 właśnie problem jest taki że w serwisie zaśpiewali mi z wymianę 100 zł ;/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rainier Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 ciąć łożysko? a czym? jest to bardzo twarda stal a i dostępo do łozyska jest ograniczony, prędzej bym obstawiał wyciskanie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 W jakim byłeś serwisie??? Pojeździj po serwisach i na pewno znajdziesz gdzieś za np.50zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dude Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Łożyska ściąga sie ściągaczem, młotkiem to można wybić sobie z głowy kiepskie pomysły. Potem będzie płacz: kupiłem FAG'a, SKF'a a w miesiąc łapie luzy. Przyczyny w młotku nikt oczywiście nie upatruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Pisał ktoś cokolwiek o młotku?? Poza serwisami rowerowymi mogą Ci to wyjąć w większości samochodowych i innych dobrych warsztatów ślusarskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 A może napisz skąd jesteś i pomoże Ci ktoś z forumowiczów. Jakbyś był z okolic Wrześni to ja mogę się podjąć takiej pracy. Wiadomo, że najlepiej uczyć się na cudzym sprzęcie (żarcik oczywiście) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.