Mod Team bogus Napisano 21 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Witam, od jakiegoś czasu szukam białych klamek hamulcowych. Problem w tym, że takowych nie ma, a jesli są to pewnie kosztują fortunę. A więc tak: potrzebne mi białe klamki, nie może to być jakaś tandeta, najlepiej żeby kosztowały do około 70 zł za komplet. Z góry dzięki za pomoc, rozważę każdą podaną przez was propozycję. P.S. Oczywiście klamki muszą być nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Na Allegro ostatnio widziałem białe klamki Srama 9.0 tyle, że były używane. PS> znalazlem te aukcje http://allegro.pl/item503548445_klamki_sra..._a_s_wejdz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Wymagania z kosmosu. Wszystkiego naraz mieć nie można. Co do Sram 9.0, nowikue to rzadkość, poza tym są zrobione z plastiku, dlatego ja bym od razu je odrzucił. Zrobiłbym tak jak Grzegorz i Nawrotek z mostkiem. Kupiłbym klamki Avid FR5, farbę białą do wanien bodajże i jazda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Malowalem Avidy FR5 ale nie jest to bardzo trwale. Farba najszybciej odchodzi przy mocowaniu z kierownica. Myzle ze albo kalmki Sram 9.0 albo malowanie. Jest jedna firma - TRP ktora robi lekkie, ladne i biale klamki ale cena wysoka no i u nas nie do kupienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Szukaj codziennie na aukcjach a na pewno przed sezonem coś trafisz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Dzięki za odpowiedzi, też myślałem o tych 9.0, ale zrezygnowałem. Co do malowania to problem jest taki jak wyżej opisano, że jest to mało trwałe. Jeśli ktoś miałby jakieś inne porpozycje to z chęcią poczytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Trwałośc będzie zależała od farby. http://cgi.ebay.de/Miranda-Lupus-V-Brake-w...A1%7C240%3A1318 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 może malowanie proszkowe? poszukaj na necie jakiegoś zakladu w twoim mieście lub okolicy. Kolor bialy nie jest jakims wyszukanym i na pewno nie bedzie drogi, pomaluja ci takie klamki za grosze, a farba jest bardzo wytrzymała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saucio Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Mozna by kupić kalmki, nalepiej srebrne (bo biała farba słabo kryje) dokładnie oczyścić zmatowić i pomalować dobra farbą np do zacisków samochodowych, bo te sa najtrwalsze. i dodatkowo wygrzać to wszystko w piekarniku na 60 stopni dla utrwalenia farby i nadania odpowiedniego połysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Co do Sram 9.0, nowikue to rzadkość, poza tym są zrobione z plastiku, dlatego ja bym od razu je odrzucił. z pół roku temu przeszły mi kolo nosa nówki za 100pln... no to musiałem kupić 9.0. 125pln. szare ale trudno. zdecydowanie mogę polecić to że jest to tworzywo nnie ma wielkiego znaczenia działają doskonale z hamulcem XTR poprostu rewelacja i to pomimo stosowania przezemnie przewodów hamulca hydraulicznego jako pancerza ale jesli masz obawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 ja tez mialem 9.0. to nie jest zwykly plastik. mialem je ze sramami 7.0 vłkami a pozniej z bb7. dzialaly znakomicie. jedne z lepszych klamek , jakie mialem. lepsze od xt moim zdaniem. owszem, uginaja sie lekko przy pelnym scisnieciu, ale to kwestia przyzwyczajenia i nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Można malować, ale trzeba pamiętać o tym, że praktycznie wszystkie elementy w rowerze pracują więc trzeba kupić elastyczną farbę. Jeśli powłoka będzie sztywna i krucha to zawsze zacznie pękać i odlatywać. Elastyczne są farby poliwinylowe i chlorokauczukowe. Tyle się przynajmniej dowiedziałem od znajomego lakiernika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Dzięki wielkie za rady. Jeszcze pomyślę nad tymi Sramami 9.0. Jeśli dorwę je w dobrej cenie to chyba się skuszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Kolega na ma sprzedaż klamki 9.0 SL w bdb stanie, tylko nie wiem jak z cena będzie. Co do wypowiedzi Fifiego, to wcale bym się tym nie kierował. Widać, że nie miał z nimi styczności. Wykonane są z dobrego tworzywa, które wcale nie jest tak kruche, jak się może wydawać, jeździłem na nich z hamulcami SD7 i pancerzami Accent Supreme. Wrażenia z hamowania bardzo, bardzo pozytywne. Jak dla mnie bardzo dobre klamki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 może malowanie proszkowe? poszukaj na necie jakiegoś zakladu w twoim mieście lub okolicy. No właśnie, ja bym gdzieś oddał do malowania, nie jest to chyba kosmicznie drogie, a metody różne, mogliby anodować, czy proszkować, to już opcje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Anodować na biało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 A jaki widzisz problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Nie da sie na bialo chyba ze jakas najnowsza technologia wyszla? Pomylic zawsze sie mozna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Ja oczywiście mogę się mylić, być może się nie da Chociaż trochę dziwne. Toteż pytam. Gorzej, że nieraz nieprecyzyjnie używa się tego pojęcia w odniesieniu do tak naprawdę innych metod i to mylące. W każdym razie są różne mieszane metody i pokrewne, na pewno jakiś trwały sposób jest, trzeba spytać w takim punkcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Muszę się zgodzić z kolegami, którzy mieli w swoich rękach klamki SRAM 9.0 SL - sam mam od kilku lat i jestem bardzo zadowolony Uginają się, ale wg mnie to tylko pomaga i zwiększa czucie hamulca. Kwestia wyregulowania i przyzwyczajenia. No i ważna zaleta w zimę - nie odpadają paluchy jak się w mrozie jeździ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.