Nemo7 Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 W maju u mnie w mieście jest organizowany coroczny wyścig na 10km i w tym roku odpadło mi siodełko zaraz na początku trasy przez co zająłem przedostatnie miejsce. Dodatkowo byłem po bardzo poważnym wypadku gdzie na rok byłem wycięty z normalnego życia. W maju jednak chciałbym coś osiągnąć przynajmniej być w tej lepszej połówce uczestników. Jak się przygotowywać do tego, na pewno będę biegał zresztą już zacząłem i biegam 3 razy w tygodniu po 30 minut basen i narty raz na jakiś czas. Z tym że chciałem zaznaczyć że w tygodniu pracuje od 6-18 w domu jestem dopiero około 19 i przez ten czas pracy mogę mieć ciężko cokolwiek zdziałać. Macie jakieś rady co do ćwiczeń, co do jadłospisu oraz jakieś ćwiczenia skupiające się na wzmocnieniu organizmu. Trochę o tym czytałem ale ciężko jest mi coś ułożyć jakiś plan treningowy. Mam czas do 02.05.2009r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 troche nie ten dzial, wszystko jest wypisane na forum, wystarczy poszukac od siebie dodam, ze trenuj na razie delikatnie, tak na pol gwizdka, w dolnych przedzialach tetna, ale mozliwie dlugo, zeby zlapac wytrzymalosc, tak z 1,5miesiaca przed zacznij robic krotkie treningi z interwalami, tydzien przed jezdzij malo i delikatnie, 3dni przed w ogole nic nie rob Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 22 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Przejrzyj sobie to podforum Trening i zdrowie, a znajdziesz sporo informacji potrzebnych do utrzymania a nawet wzrostu kondycji. pierwsze z brzegu [rower stacjonarny] trening zimą i gdy pada [Trening] Biegacie? Temat zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.