premier2 Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Witam, szukam opinii na temat tych hampli. Mam nieśmiałe plany zanabycia przedniego mechanika i znalazłem gdzieś w sieci te hample. Jest ich bardzo mało w sklepach, nie mogę znaleźć też o nich żadnych opinii. Jak ma się w porównaniu np. do BB7? Jeszcze się nie zadecydowałem na zakup, ale po planowanej zmianie kół na Mavica, będzie mi trochę szkoda obręczy na V-ki, więc myślę o tarczy, przynajmniej na przód. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 http://rower.com/recenzje.php?op=prod&id=3388 Konstrukcja dość leciwa, ja bym się skłaniał ku BB7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Jeżeli ich cena jest znacznie niższa niż BB7 czy BB5 to jeszcze można się nimi interesować, w innym wypadku odpuść sobie te hample. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 ceny jakie znalazłem to około 200zł. A można wiedzieć, czemu mam sobie odpuścić? Mile widziane plusy i minusy. To, że to starsza konstrukcja, to nie znaczy raczej, że z automatu gorsza. A może jakiś inny dobry mechanik do 200zł? Mam dual control XT i nie mam ochoty zmieniać całego osprzętu dla hydrauliki . pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Za te same pieniądze kupisz BB7, w których dociskane są oba klocki, a nie jeden. Clarks to raczej osprzęt ze średniej półki, bez szału. Ale jak lubisz eksperymentować, to proszę bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 BB7 dociskany jest tylko jeden klocek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 to w końcu różnią sie jakoś konstrukcyjnie te clarksy od avidów? Cena niby ta sama, ale co z tarczami avida? slyszałem różne opinie na ich temat. Poza tym clark's ma mocowanie PM i to mi bardziej pasuje(mam manitou) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Ten Clarks jest pomiędzy BB 5 a 7 (miałem na tyle z jakąś tarczą niewiadomego pochodzenia, potem z avidowskim Roundagonem), regulacja odległości klocków od tarczy z obu stron, klocki trochę większe niż w BB5, z tego co pamiętam Clarks jest lżejszy od Avidów. Ogólnie hamulec nie jest zły, ale BB7 lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJTaZ Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 mam nadzieje że sie już nie zastanawiasz bo ten champel może i ni jest zły ale jak dokupisz do niego klocki to jesteś dobry bo ja znalazłem jedne tylko i to w cenie 60zł. to trochę dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Nie, wziąłem Avida, tyle że SD5 ;P, a Clarks'a mam klocki na obu kołach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.