Kubolt Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Własnie skończyłem składać rower, co prawda zostały mi jeszcze do kupienia i zamontowania pancerze ale nie mogłem juz sie powstrzymać przed wstawieniem projektu Wiekszośc wag wziąłem z Weightweenies i Rowerowagi, jest też kilka wag katalogowych i ważonych. Jeżeli coś się nie zgadza to napiszcie. Bar ends: (rogi): Boplight - 59g Brakes (Front + rear): (Hamulec przedni + tylny) Avid Juicy 3 - 535g Rotors (tarcze): Shimano XT 2009 - 278g Cables : (linki + pancerze) - 80g Cassette: (Kaseta) Shimano Deore 11-32 - 358g Chain: (Lancuch) Shimano Deore - 285g Crankset: (Korby) Shimano LX - 927g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano LX - 168g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano LX - 288g Fork: (Widelec) Rock Shox Tora 302 SA - 1998g Frame: (Rama) Radon ZR Lightening 18" - 1490g Headset (stery) : Ritchey - 145g Grips: (Gripy) Pro - 22g Handlebar: (Kierownica) - Ritchey Logic - 207g Pedals: (Pedaly) Shimano PD-M520 - 374g Seat: (siodło) San Marco Blaze - 260g Seatpost: (Sztyca) Ritchey Pro - 276g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Pro - 26g Skewers: (Zaciski kol) Mounty Special - 66g Stem: (Mostek) Ritchey Logic - 198g Tire (Front&Rear): (Opona przednia + tylna) Continental Speed King - 1180g Tubes: (Detki) No name - 392g Wheel Front: (Kolo przednie) - 854g -Hub: (Piasta) Shimano LX CL -Rim: (Obrecz) Mavic XM317 -Spokes: (Szprychy) DT champion Wheel Rear: (Kolo tylne) - 1044g -Hub: (Piasta) Shimano LX CL -Rim: (Obrecz) Mavic XM317 -Spokes: (Szprychy )DT champion Jest tu kilka niepasujących czesci, jednak niedlugo beda małe zmiany i waga spadnie w okolice 11kg (opony, siodło, kokpit, detki) co jak na solidny rower na tarczach bedzie dla mnie bardzo dobrym wynikiem. Pozdrawiam, Kubolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Do hamulcow mozesz smialo 100g doliczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubolt Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 http://www.rowerowawaga.pl/index.php?d=art...17&art=1855 przedni na wadze http://www.rowerowawaga.pl/index.php?d=art...17&art=1856 tylny na wadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Bez adapterów i srub. Moje Juicy 5 (model '06 wiec wygladaja jak obecne "trójki", z adapterami 160) waza 659g Moim zdaniem podawanie takich orientacyjnych wag niektorych czesci jak amor czy hamulce mija sie z celem, bo pewnie realna waga tego roweru bardzo odbiega od podanej tutaj. Wazyles caly rower ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubolt Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Faktycznie, to jest waga bez adapterów. Mój błąd. Nie mam dostępu do wagi , jednak tylko kilka wag jest katalogowych reszta realna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 20 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 reszta realna. tzn. brana z serwisu rowerowawaga.pl ? zajrzyj tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubolt Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Nie, większośc była brana z Weightweenies. A propos tego projektu, nie wrzuciłem go po to żeby zając ktores tam miejsce w rankingu, zupelnie jest mi to obojętne, chodzi mi bardziej o to, żeby ludzie bardziej doswiadczeni doradzili co tu można jeszcze małym kosztem wymienic, żeby zyskać na wadze, dlatego też nie wszystkie wagi są super dokładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 sztyca i mostek na smicę, kierownicę na KCNC Dark side, stery na jakieś lżejsze (np. KCNC Kudos Q1) dętki na Maxxis Fly Weight i mamy już około 370g mniej. jak się kaseta wyjedzie to wymienić na XT i kolejne 100g mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi