courier Napisano 20 Grudnia 2008 Napisano 20 Grudnia 2008 Witam, Ja 190cm wzrostu, 94 kg wagi. W 2008 przejechalem ze 4tysiace z czego ok 100km na tylnim kole . Moj stary rower ma podrutowane pedaly, pekaja mu szprychy i czas najwyzszy zakup nowego. Poszukuje roweru nowego lub uzywanego (z Łodzi) do ceny 2500zł. Osobiscie znalazlem takie, cena 3400 ale w sklepie przecenili go na 2500 http://rowery.onet.pl/4,35,139078,11531,un...550,sprzet.html Znajde cos lepszego za 2500zł? Rama mysle optymalna 20'' jak dla mnie. Bede wdzieczny za pomoc w poszukiwaniach Pozdrawiam
accentinferno Napisano 20 Grudnia 2008 Napisano 20 Grudnia 2008 to ja ci zaproponuje żebyś sobie złożył sam rower:)za 2500zł jest ciężko wybrać rower w którym nie ma kichy. w tym rowerze kichą jest korba amortyzator waży 2400g co jest przegięciem:( koła średnio mocne a piasty zakładam ze podstawowe modele.z ramą nie miałem styczności a te magury działają na poziomie deorek więc jak dadzą rade to ok. Ten rower jest raczej jako szkielet pod rozbudowe niż jako gotowiec.Proponuje złożyc samemu na ramie accenta z amorem epicon lub raidon na osprzęcie lx 2008 a kołato zależy jakie preferujesz czy bardzo mocne(ciężkie) czy średnie ale z umiarkowaną wagą
Drewko Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Jeśli szukasz w Łodzi to polecam zajrzeć do sklepu Dynamo na Kilińskiego 3. Tam masz fajnie przecenione Gianty z 2008 roku. Np Giant XTC 3 za 2399zł (myślę, że można się jeszcze potargować) w rozmiarze L - idealnie dla Ciebie. Za 2600 jest XTC 3 Disc w rozmiarze M (ale ta będzie na Ciebie za mała). Są też jakieś Specialized'y i Centuriony. Ale jeśli szukasz coś do agresywniejszej jazdy to brał bym Gianta.
calme Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Witam. Jeżeli chodzi o porę zakupu jaka wybrałes to z jednej strony mozna liczyc na spory upust, z drugiej natomiast nalezy sie liczyc z brakiem wyboru co do modelu badz rozmiaru/koloru. Poprzednia sugestia natomiast, co do skladania pojazdu samemu, wg mnie jest gorsza alternatywa. Faktycznie- zlozysz rowerek z czesci ktore beda wybrane przez ciebie ale nie zblizysz sie cenowo do konfiguracji ktorą zaproponował producent rowerkow seryjnych. Dajmy na to wymieniona przez Ciebie Univega- amor jak najbardziej ok (OEMowka bez wszystkich regulacji ale Tora to Tora), osprzet rowniez... mozna sie faktycznie zastanowic. A i sama Univega swego czasu ladne rowerki robila , sporo sie pisalo o niej w bikebordzie (tyle ze z 8 lat temu, teraz nie wiem na ile sie to zmienilo). Aha, waga amortyzatora moze i faktycznie do piorkowej nie nalezy, ale skoro nie napisales o ewentualnym stylu jazdy jaki preferujesz mysle ze ta waga nie ma sie co przejmowac- amorek ten ma pozytywne opinie, duza srednice goleni (32mm), mily wyglad. Wracajac jednak do tematu nie jestem w stanie doradzic jakiego zakupu dokonac- sklepy internetowe w ktorych dokonuje zakupów sa wyczyszczone- brak rowniez jakichkolwiek wiekszych promocji (zreszta szukasz roweru z okolic lodzi jak sam pisales). Rundka po sklepach zatem przed Toba i pomysl ze mieszkajac w łodzi przynajmniej z serwisem nie bedziesz mial problemu takiego jak ja (chodzi mi o amortyzator) Powodzenia
zgud Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 nie złożysz nic konkretnego za 2,5k zł - będziesz miał i tak kilka części, które z czasem wymienisz... może coś z kolekcji meridy?? na allegro jest scott reflex za około 2k zł używany albo rockrider?? np 8.1 za 2200... a może 29-er przy twoim wzroście...
Artro Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Bierz Kross Level A6 a za reszte kasy kup sztyce, i siodelko lekkie i na poczatek starczy Kola sa co prawda ciezkie, ale solidne Osprzet LX 08' takze tragedii nie ma Generalnie polecam Mozesz jako nowke sprzedac korbe Truvativa i dolozyc troszke do korby SH SLXa, za kasete wezmiesz z 80zl to dolozysz 50 i masz XT na pajaku, przerzutki to samo i juz masz super sprzet
kaniosz Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Ja osobiście mogę polecić Univege, sam jeżdże na HT-530 z 2005r. i jak na razie nic sie z rowerem nie dzieje. Rama jak i samo wykonanie roweru bardzo dobre, oczywiście z czasem trzeba było zmienić kilka części ale jestem bardzo zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.