Skocz do zawartości

[manetki] sram x0 czy xtr (trigger) do XTR 960 przod, xtr shadow tyl

1415chris

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Nosze sie z zamiarem kupna manetek (do tej pory dual control xtr). Mam xtr shadow, a z przodu 960 top swing, a moje pytanie jest nastepujace: co bedzie lepiej wspolpracowalo z tym zestawem: sram x0 trigger (jezeli wogole) czy xtr trigger.

Probowalem znalezc cos na forum ale oprocz zwolennikow i przeciwnikow tych marek to nie wiele w temacie. Jak widac swiat bikerow jest podzielony na sramowcow i shimanowcow, nie tylkow w polsce, no ale nie o to mi tu chodzi ;)

Osobiscie nie mialem nigdy do czynienia ze sramem. Najwazniejsza jest dla mnie efektywnosc i waga. Czy to sram czy shimano nie ma dla mnie zadnego znaczenia. Ale moze problem jest banalny: jak shimano to nie sram???

Jakie sa wasze doswiadczenia?

pozdrawiam

sorry mozna przeniesc temat do napedu

dzieki

z tego co ja wiem sram ma inne przełożenie niż shimano. Sram ma 1:1 a shimano 1:2 więc manetki srama nie będą współpracować z przerzutką shimano. XTR jest tak wyspecjalizowaną grupą że na pewno lepiej działa z własnymi manetkami. Jedyne połączenia jakie widziałem to takie: manetki sram, przerzutka tylna sram a przednia XTR, więc raczej twój zestaw z manetkami srama odpada

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...