1415chris Napisano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 witam Nosze sie z zamiarem kupna manetek (do tej pory dual control xtr). Mam xtr shadow, a z przodu 960 top swing, a moje pytanie jest nastepujace: co bedzie lepiej wspolpracowalo z tym zestawem: sram x0 trigger (jezeli wogole) czy xtr trigger. Probowalem znalezc cos na forum ale oprocz zwolennikow i przeciwnikow tych marek to nie wiele w temacie. Jak widac swiat bikerow jest podzielony na sramowcow i shimanowcow, nie tylkow w polsce, no ale nie o to mi tu chodzi Osobiscie nie mialem nigdy do czynienia ze sramem. Najwazniejsza jest dla mnie efektywnosc i waga. Czy to sram czy shimano nie ma dla mnie zadnego znaczenia. Ale moze problem jest banalny: jak shimano to nie sram??? Jakie sa wasze doswiadczenia? pozdrawiam sorry mozna przeniesc temat do napedu dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 z tego co ja wiem sram ma inne przełożenie niż shimano. Sram ma 1:1 a shimano 1:2 więc manetki srama nie będą współpracować z przerzutką shimano. XTR jest tak wyspecjalizowaną grupą że na pewno lepiej działa z własnymi manetkami. Jedyne połączenia jakie widziałem to takie: manetki sram, przerzutka tylna sram a przednia XTR, więc raczej twój zestaw z manetkami srama odpada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Przede wszystkim to manetki trigger X0 nie będą działały z XTR Shadow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 No właśnie, jak wcześniej zauważyłeś to nie ten dział. X0 nie będą działały z żadnym Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 ok wyglada ze problem nieaktualny dzieki za rozwianie watpliwosci ale zeby zaraz na czerwono Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.