Skocz do zawartości

[lekarz] Poszukiwany dobry lekarz ortopeda

Przeor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio coś niedobrego dzieje się z moim lewym kolanem ;) Tak po 10 kilometrach zaczyna dawać o sobie znać, a po kolejnych 5 ból jest nie do zniesienia i niestety jestem zmuszony kończyć jazdę. Nie miałem żadnych kontuzji, nic sobie nie nadwyrężyłem, kolanisko jakoś tak samo z siebie zaczęło boleć (chyba robi to z czystej złośliwości :thumbsup: ). Pierwszy raz zaczęło boleć pod koniec sierpnia. Próbowałem robić przerwy w jeżdżeniu (nawet udało mi się wytrzymać dwa miesiące bez wsiadania na rower) ale to nic nie daje. Ma ktoś może, jakieś namiary do dobrego ortopedy? Tylko nie do takiego co mi powie, że mam nie jeździć albo wyśle mnie do pani Basi od Ketopremu. Jestem trochę załamany bo taka impreza się szykuje (zlot forumowy) a ja jestem w rozsypce, starość nie radość.

Z góry dzięki

Napisano

To ja mogę polecić swojego ortopedę z czystym sumieniem. Dr Marek Szponder z Kalisza, przyjmuje na NFZ (medix ul. Majkowska) lub prywatnie. Ja choruję na chondromalację, leczę się u tego lekarza od 5 lat i facet działa cuda. Inny lekarz wysyłał mnie na artroskopie, ale ten chce ją odciągnąć jak najdalej w czasie poprzez rehabilitacje, zastrzyki do stawowe i leki z glukozaminą. Według niego interwencja operacyjna jest ostatecznością, a jego metody przynoszą skutki. Nigdy nie usłyszałem od niego żebym nie jeździł, wręcz sam mi układa zabiegi i zastrzyki w czasie tak abym był w najlepszej dyspozycji na sezon. Ten lekarz sam jest człowiekiem aktywnym, kiedyś jeździł w maratonach rowerowych, teraz trenuje bieganie i przygotowuje się do maratonów biegowych. Więc sam wie, że sport wciąga i nie ma opcji "zakaz jazdy na rowerze".

Napisano

Pan, który na pewno nie powie, że masz zsiąść z roweru to ortopeda sportowy - Przemysław Kubala, przyjmuje w gabinecie przy ul. Grottgera (Pń).

może warto zacząć sprawę od wykonania usg kolana? sama miałam problem w ubiegłym roku z kolanem - rzecz dotyczyla - przyczepów mięśni - półtora miesiąca przerwy, kilka zaleconych ćwiczeń i powrot do normy.

po połamaniu leczyłam się u ortopedy Michała Walczaka - zrozumienie przede wszystkim :) i rzetelne porady.

życzenia powrotu do sprawności ;)

Napisano
Przemysław Kubala, przyjmuje w gabinecie przy ul. Grottgera (Pń).

czy tenze pan przemek przyjmuje na nfz? jesli nie to ile za wizyte pobiera?

Napisano

Witam. Polecam dr. Tomasza Trzeciaka, zrobił mi artroskopie kolana po miesiącu od pierwszej prywatnej wizyty. Zabieg oczywiście na kasę chorych. Przyjmuje prywatnie w klinice "pro bono" na ul. leszczynskiej, w szpitalu ortopedycznym na Wildzie i w poradni ortopedycznej na 28 czerwca.

pozdrawiam Twoje kolanko :icon_mrgreen:

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ze swej strony moge polecić dr Macieja Jaruge. Przyjmuje w przychodni na osiedlu Wichrowe wzgórza, przy ulicy Połabskiej w Poznaniu. Na ostatnim roku studiów pianistycznych nabawiłem się kontuzji ścięgna lewej ręki, już miałem nawet kończyć karierę ;) Pomógł bardzo, więc z czystym sumieniem polecam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...