sztywnyjakszosowka Napisano 17 Grudnia 2008 Napisano 17 Grudnia 2008 jak w temacie . wiadome sa ustawki z al zygmuntowskich , ale moze jakas opcja ? zamiast kierunku na "bychawopodobne" cos na kazik i okolice . zapraszam , oczywiscie na szose pozdro maly ps , efekt tremy pewnie. proponowana w niedziele i dni wolne . caly rok
sztywnyjakszosowka Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Napisano 24 Grudnia 2008 kie rde sam ze soba gadam . jest żle . tutaj KAZDY jezdzi po bezdrozach . anyway , wesolych swiat iformy na nowy rok
ladybird Napisano 27 Grudnia 2008 Napisano 27 Grudnia 2008 trochę dziurawo na szosówkę w okolicach Kazimierza stąd taki mały odzew...ale chłopaki z Mostostalu trenują ..a jakże.... dziś np. minęłam kogoś z grupy seniorskiej... jak zamontuję kólka nowe w swoim potworze z cienką oponą to może będzie kiedyś okazja się przejechać ...serdecznie zapraszamy bo jest i tutaj gdzie pojeżdzić póki co zostaje to co jest...czyli MTB...w zimie dobrze się sprawuje...a jeśli szukasz szosowców to w Lublinie chyba ich nie brakuje??!!...widać to po wypowiedziach na FR..wystarczy poszukać..już się KermitOZ zgłasza pozdro..
Damian000 Napisano 28 Grudnia 2008 Napisano 28 Grudnia 2008 No ja to od listopada na szosówce jeżdże, troche laik jeszcze w tej dziedzinie jestem. Dobra odskocznia od MTB, szczególnie jak syf w lesie . Góral na slikach to też nie to samo co kolarka , nawet jeśli ma ponad 30 lat .
sztywnyjakszosowka Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Napisano 28 Grudnia 2008 looo cos sie dzieje , jak milo. Ladybird nie bede komentowac asfaltu w naszym regionie . przy w miare suchej pogodzie proponuje ustawke na ul nałęczowskiej , przy Hanesco master bar godz 10 00 . dobre miejsce wg mnie na wypady do Kazika , Bełżyc i tam dalej , albo Snopków Staroscin Michow np . oczekuje kontrpropozycji .POZDRO . Ladybird masz klamoty do tych kolek czy szukasz czegos?
ladybird Napisano 29 Grudnia 2008 Napisano 29 Grudnia 2008 póki co zaczynam się rozglądać...oddam najpierw do przeglądu to co jest...koła są do centrowania a sama nie potrafie tego robić....teraz fajnie sucho na drogach to lepiej by się śmigało... jeden z forumowiczów przesłał mi info o swoim sprzęcie po przeróbkach...wyszlo nowe MTB a ze starego dobrego scotta scale została tylko rama....wyglada zachęcająco...a już czas i mojego zacząć przerabiać... komplet kółek dokupię czy tak czy nie...póki co na szosówkę braknie kasy a i moja waga nie jest zadowalająca...szkoda roweru jeśli masz jakieś propozycje odnośnie kół to czekam na info.... a ustawki to niestety ja nie mieszkam w Lublinie...jak ktoś będzie w okolicach Puław ..Kazimierza czy Nałęczowa to spokojnie można pośmigać wspólnie... Damian000 na pewno masz rację ... ja się waham z kupnem szosowego bo jak widzę te dziury to już mi szkoda nadgarstków ale może w przyszlym roku...kto wie ...
sztywnyjakszosowka Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Napisano 29 Grudnia 2008 propozycji jest dużo . zalezy od Twojego budżetu , czy składane czy fabryczne , używka czy nowe itd . ale może w innym temacie np F SZ , bo bana wlepią ha , zapomnialem . z tą jazdą z chłopakami z Mostostalu to żart pewnie . zawał murowany
ladybird Napisano 29 Grudnia 2008 Napisano 29 Grudnia 2008 no coś Ty!!!!.ja chcę żyć bez przesadyzmu....przeczytaj powyżej...napisalam że mijałam zawodnika Mostostalu...ale nie w sensie że wyprzedzałam na biku tylko jechalam autem poza tym nie mam szosówki...a co do kół to już sobie przeglądam forum...ale tylko same opony i opony ...w grę wchodzą nowe...no nic...poszperam..poprzegladam...na szosowym masz racje...
Damian000 Napisano 29 Grudnia 2008 Napisano 29 Grudnia 2008 Damian000 na pewno masz rację ... ja się waham z kupnem szosowego bo jak widzę te dziury to już mi szkoda nadgarstków ale może w przyszlym roku...kto wie ... Ja jeździłem jakiś czas góralem na 1,5" slikach (Kenda Kwest) i wydaje mi sie ze szosówka mimo tego, że ma mniejszy profil opony to zasprawą większego koła lepiej tłumi nierówności.
ladybird Napisano 30 Grudnia 2008 Napisano 30 Grudnia 2008 hmmm...o tym bym nie pomyślała dobrze wiedzieć..
sztywnyjakszosowka Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Napisano 30 Grudnia 2008 kolejne pytanie , jest ktoś chętny na niedziele ? Tempo zimowe Damian jestem innego zdania . Opona wieksza np jak w trekingu lepiej tłumi , nie mówiąc już o ćarbonowych obręczach oraz inne ciśnienie , inna bajka
KermitOZ Napisano 30 Grudnia 2008 Napisano 30 Grudnia 2008 W niedzielę to przyjeżdżaj na 10 na zygmuntowskie na orlen i będziemy cisnąć. Byłem ostatnio i spoko się jechało, zrobiliśmy ok 100 km w tempie 28, ale w grupie tego nie poczujesz, poza tym jak w reklamie: warunki sprzyjały
Damian000 Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 kolejne pytanie , jest ktoś chętny na niedziele ? Tempo zimowe Damian jestem innego zdania . Opona wieksza np jak w trekingu lepiej tłumi , nie mówiąc już o ćarbonowych obręczach oraz inne ciśnienie , inna bajka Tak zgadzam sie z tobą, ale ja nie porównywałem kół trekingowych do szosowych, gdzie obręcz jest taka sama, tylko koła MTB do szosowych. W moim odzczuciu wszelkie pękniecia w asfalcie lepiej pokomuje się na 700c niż na 26" kołach ze slikami. Oczywiście jeśli założymy sobie opony terenowe to komfort będzie wyższy ale co z tego jak siła z jaką będziemy musieli napędzać rower w porównaniu do opon szosowych będzie conajmniej zniechęcająca. Zresztą możemy sie kiedyś ustawić na wspólną jazdę i sam ocenisz co jest bardziej komfortowe. Ladybird możesz spróbować też złożyć sobie koła na jakichś obręczach trekingowych, tylko wcześniej musiałabyś na próbę przełożyć koła z jakiegoś trekinga czy crossa żeby sprawdzić czy aby nigdzie nie obciera, ja kiedyś się zamieniłem tak z kumplem bo ten znowu chciał do crossa założyć 26" koła i wszystko było OK.
ladybird Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 dla uporządkowania...koła powinny być lekkie i szybkie....kropka w koncu to ma być odskocznia od MTB...Damian000 niestety nie mam na czym eksperymentowac..wszyscy znajomi jeżdżą na typowych "góralach"..
sztywnyjakszosowka Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Napisano 3 Stycznia 2009 Damian ja jestem "stary pryk" , jezdzilem na paru kółkach w życiu .wiem jak to jest . A wspólna jazda spoko , zawsze . /tzn prawie , jutro może być dramatycznie/
KermitOZ Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 Planuję niedługo kupno nowej szosówki - prawdopodobnie Meridy R800 - i mam pytanie czy ktoś z was posiada taki rower (najlepiej model 880 z tego roku, ale mogą też być wyższe modele - od 901 do 905 z ubiegłego, bo mają podobną geometrię) w rozmiarze M? Chcę się przymierzyć czy będzie pasował. Jeśli posiadasz taki rower to proszę o kontakt. Wiadomo, sprawa jest ważna ;D pOZ:Drower Grzesiek
sztywnyjakszosowka Napisano 18 Marca 2009 Autor Napisano 18 Marca 2009 Pogadaj z Jelitkiem , trafisz Go w klubie poisona
KermitOZ Napisano 25 Marca 2009 Napisano 25 Marca 2009 ROTFL. Naprawdę uważasz, że pojadę do Krakowa przymierzyć się do roweru?
Qavtan Napisano 26 Marca 2009 Napisano 26 Marca 2009 Oświećcie mnie jakie są ustawki na al. Zygmuntowskich, no i ja dokładnie nie wiem nad zalewem jak się ludzie spotykają, tam chyba przy stacji kolejowej, tak? sobota/niedziela jakoś koło południa?
sztywnyjakszosowka Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Napisano 11 Kwietnia 2009 Kermit nie jechać ale pogadać o geometrii .można? Jeżeli chodzi o ustawki z al Zygmuntowskich to niedziela 10 punkt , o zalewie nic nie wiem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.