lostek Napisano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Witam. Mam zamiar zmienić ramę Poisona Zyankali na coś lżejszego i ogólnie lepszego. Cena to maksymalnie 1300zł. Najbardzardziej zależy mi na wadze, firmie i trochę mniej na materiale z którego jest wykonana. Nie znam się na geometrii ale przydałaby się jakaś wyścigowa. Będzie używana do słabego XC. Proszę o pomoc. Znalazłem takie propozycje: Boplight Maraton Team (waga ok.1350g, cena 1150zł) Merida HFS2000 lub HFS3000 Giant XTC (cena ok. 1000zł, jaka waga?) Merida FLX Carbon 2007 lub 2008 (Jaka jest jej cena i waga?) No Saint Luzifer (Lucifer) (najlżejsza ze wszystkich wymienionych ok. 1290g, cena ok.1200zł) Może jakiś Spec, Scott, Trek? Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 boplight maraton team jest wśród nich chyba najlepsza waży 1300gr i ma sportową geometrie.Nigdy się nie spotkałem z tym żeby miała piwoty pod v-brakei i w katalogu tez jest napisane ze tylko pod tarczówki.Więc jeżeli miał bym do wydania 1300 zł to bym ją brał bez wahania:) CO DO TEJ MERIDY TO: WAGA RAMY: 1 158 CENA TANIEJ NIŻ 3500 RACZEJ NOWEJ NIE KUPISZ:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lostek Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 I jeszcze dodam że mam hydraulikę ale piwoty by się także przydały ponieważ możliwe że zmienię na V-ki. Czekam na więcej propozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Author Egoist'08, Author Egoist'09, Bopligh Maraton Sport, Orbea Lanza - ale tu cena jest ciut wyższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lostek Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Author'a i orbea'y bym za bardzo nie chciał bo chce wymienić na coś lżejszego (teraz mam Poison Zyankali który waży 1680g), Boplight maraton sport - wole dopłacić 100-200zł by mieć Maraton Team. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 to może Superior ? http://www.superior.cz/cz/kolekce-2009/ramy/bike.html?id=226 1,35 przy 19" 10 000 koron czyli jakies 1400-1500zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lostek Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 A ten Suprerior to jakiś dobry jest, bo za dużo tej firmir nie słyszałem. Waga spoko jeśli jest realna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Zanim zakupisz , extremalnie lekką ramę aluminiową , zastanów się na czym ci przedwszyskim zależy . Część producentów , celowo nie produkuje ram w okolicach 1300 gram , ponieważ są z nimi , problemy , głownie brak sztywności i wytrzymałości , aby zrbić bardzo lekką rame i zarazem sztywną , trzeba wykorzystac nietypowe profile oraz łączenia , co za tym idzie dobre superlekkie ramy , nie są tanie . Może się okazać że to co zyskasz , na wadze , stracisz na efektywnosci i wcale wynik nie bedzie lepszy . W ramie XC , Geometria sportowa dobrana do zawodnika , oraz sztywna rama w rozsądnym przdziale 1500 gram +/- 50gr , to gwarancja sukcesu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.