lukas_t1 Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 witam! wykrecilem lewe ramie, jestem na takim etapie jak dalej to dziadostwo rozebrac zeby wymienic lozyska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 odkrec łożyska, wyjmij prawe ramie, wkrec nowe łozyska wsadź ramiona skręć je i... ... w drogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 eeee...czyli musze jeszcze wykrecic to co jest wkrecone w rame takim http://photos04.allegro.pl/photos/oryginal...18/47/505184755 kluczem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 link do zdjęcia nie działa, takiego klucza potrzebujesz http://www.allegro.pl/item504570505_klucz_...lowtech_ii.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 dokladnie takiego klucza potrzebujesz... powodzenia w rozkręcaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Ale zasadnicze pytanie, chcesz zmienić same łożyska czy całe miski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 same lozyska (te 61805 kupilem) kurcze zdawalo mi sie ze nie potrzeba tego klucza o ktorym piszecie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 http://www.forumrowerowe.org/suport-Wyjeci...TII-t25816.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Wydaje mi się że nie trzeba wykręcać misek. Ale na pewno będzie wygodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 No właśnie w przytoczonym przeze mnie temacie jest wszystko opisane i pojawiają się między innymi zdania, że lepiej nie wykręcać, co mnie nie dziwi, bo nie ma problemu z unieruchomieniem miski, np. w imadle co mogłoby ją uszkodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 no dobra ale co zrobic zeby wyszlo prawe ramie z oska? wyciagnac lozyska z lewej strony? (patrzac od tylu roweru) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Jak prawe ramię z ośką nie chce wyjść, popukaj w ośkę (tam gdzie wystaje, z lewej strony bajka) jakimś młotkiem z gumową końcówką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 podziekowal serdecznie musialem solidnie powalic zeby wyszlo, dalej mysle ze sobie poradze postepujac zgodnie z manualem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 kolejna odsłona mojej tragicznej przygody z wyciaganiem lozysk..... prawe lozysko (cale zasyfione) udalo sie wyciagnac, lewego (suchego jak wior i skorodowanego) nie dalo sie do konca....wyszly kulki i srodkowy pierscien, zostal w misce zewnetrzny pierscien co z tym fantem zrobic? rozwiercic, przeciac? czy co? BTW jestem swiadomy ze moje radosne zmagania przypominaja serwisowanie roweru przeprowadzane swego czasu przez pewnego kolege o nicku na W...mimo wszytsko pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nevermind Napisano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Są takie patenty jak ściągacze do łożysk. Kupować nie polecam, bo takie które nic nie zniszczą i nie zrobią operatorowi krzywdy kosztują majątek, ale... W każdym w miarę porządnym serwisie samochodowym powinni mieć ich kilka. Spróbuj podejść i pogadać z jakimś mechanikiem to może za przysłowiową "flaszkę" Ci to rozmontują, bo ściągaczem trwa to chwilę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 A nie lepiej http://www.velo.com.pl/www/produkt.php?m=1...p=%&id=1658 Szybko, tanio, bezproblemowo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Szybko i bezproblemowo tak ale na pewno nie tanio Łożyska to kwestia ~10zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 lozyska juz mam ;/ z drugiej strony teraz juz nie mam nic do stracenia, wiec moze zastosuje jakies rozwiazanie silowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Accenty to syf. Niestety jak łozyska padną trzeba inwestowa 110zł w suport. W accentach pękały miski przy wkręcaniu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Chyba masz jakas trefna serie:) Moje juz duuuuzo razy wykrecalem, wkrecalem i maja sie nadal OK:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.