Skocz do zawartości

[waga] Dobra waga elektroniczna do 3kg

Artro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcialbym sie zapytac ile kosztowalaby taka dobra waga elektroniczna, zeby pomiar byl w miare dokladnny +/- 1g.

Czy takiego cosia mozna kupic w hipermarketach ew. Media Marktcie, czy raczej Allegro?

na razie chodzi mi o rozeznanie w kosztach, modelach etc.

Napisano

w sumie sprawdzi się każda tania waga. sam używam takiej z Auchana za 29,99pln...

ale to do cięższych elementów. jeśli ważę coś np. 100g to ten +/- 1g nie robi mi większej różnicy. a drobiazgi do ważenia to już muszę do pracy zabierać. a jak już poważę to na forum l-b wrzucam do galerii. kto chce niech korzysta :)

Gość Frisby
Napisano

Także się ostatnio rozglądam za jakąś wagą i podobnie, jak kolega Artro, chce się rozeznać w cenach i modelach :)

Pokazane przez was wagi są ok, nie szukam nie wiadomo czego, bo nie będę wydawał kasy na jakąś kosmiczną wagę :D

Napisano

Waga doszła, wszystkie części jakie miałem w domu zważyłem :) Mogę ją z czystym sumieniem polecić, tylko że ma trochę małą powierzchnię gdzie można daną część położyć, ale ramkę zważyłem to resztę też bez problemu dam rade :)

Napisano

mam niby taki pojemnik gdzie można by wrzucić powiedzmy przerzutkę czy siodło itd, ale to nic nie da bo i tak waga liczy ten pojemnik [dokładnie 81g] xD a wyzerować wagę jakbym dał tą szybę to nie wiem czy da radę xD

Gość Frisby
Napisano

Dokładny nie będzie, ale zawsze lepsze coś, niż nic :thumbsup:

• 1 miesiąc temu...
Napisano
w sumie sprawdzi się każda tania waga. sam używam takiej z Auchana za 29,99pln...

ale to do cięższych elementów. jeśli ważę coś np. 100g to ten +/- 1g nie robi mi większej różnicy. a drobiazgi do ważenia to już muszę do pracy zabierać. a jak już poważę to na forum l-b wrzucam do galerii. kto chce niech korzysta :)

zawszę można kupić taką jakiś wielki wydatek nie jest, a dokładność 0,1g ;)

Napisano
zawszę można kupić taką jakiś wielki wydatek nie jest, a dokładność 0,1g ;)

Tyle ze na tej wadze nie dowiesz sie wagi ramy, kol, amora i wszystkich rzeczy pow. 500g

Maksymalne obciazenie 500 gram
Napisano

Jak dla mnie to sie mija z celem bo te dziesiate czesci grama sa praktycznie bez znaczenia. Watpie zeby komus sie chcialo dodawac tak male wartosci takiej ilosci czesci, oraz po co wydawac kase na 2 wage.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...