creative1989 Napisano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Mam zamiar napisać list do Mikołaja, żeby mi sprezentował jakieś ciuchy na rower Nie siedzę w tym temacie, ale mam takie plany: kupić ze 2(nie muszą być te same)koszulki termoaktywne: craft rogelli biemme Bokserki Jeśli chodzi o szorty, to tylko takie upatrzyłem - w sumie to coś tego typu bym chciał, bo jakoś tzw. pampersy mi się nie podobają, wole zwykłe szorty, w których mógłby chodzić na co dzień(nie na rower) Fajnie jakbym mógł kupić wszystkie te rzeczy w jednym sklepie, ale takie rzeczy to chyba tylko w Erze Jestem z Gdańska, więc np. taki decathlon odpada byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie i porady PS. tak użyłem szukajki, ale nic zadowalającego nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmisiek Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 kupiłem niedawno takie bokserki i powiem Ci że bardzo dobrze się spisują, nawet w trakcie grania w siatkówke gdzie normalne bokserki miałem poprostu mokre te odprowadzają wilgoć i utrzymują odpowiednią temperature więc mysle że na rower jak najbardziej się nadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 do jakiej kwoty szukasz?? np taka koszulka: http://www.decathlon.com.pl/PL/koszulka-fo...00-ml-46992702/ do tego spodenki i masz komplet z decathlonu... mogę jako mikołaj nawet ci wysłać taki ;p co do bokserek na lato na rower, wg mnie pomyłka chyba że na chłodniejsze dni, ale to i tak nie bedą na tyle oddychały zeby cie zadowolić... i może lepiej jakieś koszulki rowerowe a nei termoaktywne?? no chyba że juz masz... pozdrawiam, Bartosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 co do bokserek na lato na rower, wg mnie pomyłka chyba że na chłodniejsze dni, ale to i tak nie bedą na tyle oddychały zeby cie zadowolić...i może lepiej jakieś koszulki rowerowe a nei termoaktywne?? no chyba że juz masz... to co jest lepsze na lato jak nie termoaktywne bokserki?A czym to takie koszulki się różnią, to w samej termoaktywnej nie mogę jeździć? na oku mam taką koszulkę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Możesz w samej termoaktywnej, ale proponowałbym w jaśniejszych barwach, bo chyba nie muszę mówić co będzie działo się na słońcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Możesz w samej termoaktywnej, ale proponowałbym w jaśniejszych barwach, bo chyba nie muszę mówić co będzie działo się na słońcu. o to chodzi, że w sklepie mieli tą czarną oraz grafitową. W słoneczną pogodę nie będzie zbyt miło... ale na pewno będzie mi bardziej komfortowo niż w zwykłej, nawet i białej koszulce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Radziłbym kupić zwykła rowerową, bo ta to raczej tak pod spód. Tamte też są z takiego materiału że pot nie wsiąka, tylko odprowadzają go na zewnątrz, a wybór kolorów dużo większy no i inny krój. Termoaktywne są takie bardziej obcisłe bo to bielizna, a klasyczne rowerowe są dopasowane ale nie obcisłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 na lato koszulka rowerowa i dobre spodenki z wkładką... na zime i owszem bielizna termoaktywna jako 1 warstwa, a delej to już wg uznania... pozdrawiam, Bartosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Radziłbym kupić zwykła rowerową, bo ta to raczej tak pod spód. Tamte też są z takiego materiału że pot nie wsiąka, tylko odprowadzają go na zewnątrz, a wybór kolorów dużo większy no i inny krój. Termoaktywne są takie bardziej obcisłe bo to bielizna, a klasyczne rowerowe są dopasowane ale nie obcisłe.A co myślicie o takim połączeniu: koszulka termoaktywna a na to zwykła np. biała koszulka? Chodzi o to czy nie będę miał spoconej zwykłej koszulki(dajmy na to że będzie rozmiar większa, więc nie będzie zbytnio przylegać). Na te koszulki jest fajna promocja- pierwsza za 75zł, następna 50% taniej na lato koszulka rowerowa i dobre spodenki z wkładką... czyli spodenki z wkładką, bez majtek czy bokserek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 tak, spodenki z wkładką zakłada się na gole ciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 zapocisz zwykłą bawelnianą termoaktywna bielizna ma to do siebie, że wydala pot do kolejnych warstw odzieży, a jak dużego rozmiaru nei ubierzesz i tak na plecach będzie ci przylegał do pleców i koszulka będzie mokra... kup może jednak strój rowerowy i do tego koszulke termo na chlodniejsze dni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Dokładnie, termoaktywna odprowadzi pot od ciała to następnej warstwy (tu bawełniana koszulka), a bawełna ma to do siebie, że wszystko wchłania i zrobi się mokra. Najlepiej tak jak mówi zgud, strój rowerowy i na zimniejsze dni termoaktywna koszulka pod spód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztywnyjakszosowka Napisano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 kupilem dzis koszulke termoaktywna BRIKO .jestem po bieganiu i jest super . za 40 zeta /po przecenie , dlugi rekaw/ . nawet moja biemme nie jest tak dobra . smiac mi sie chce , jest jakosc nie ma duzej kasy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Pojechałem do mkbike do Sopotu i zakupiłem koszulkę rowerową i spodenki Rogelli za 65zł, a do tego jeszcze dokupie te koszulki termoaktywne na wiosenne chłodniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Ale którą koszulkę - tą z 1 postu ? Jako rowerową trzeba było brać Biemme Basic, cena/jakość nie do pobicia - jedyna wada delikatna (po lesie między krzakami może się pozaciągać) no i niektórym nie pasują te brzuchy jakie się robią od suwaka przez całą długość. Za to szybko schnie i w dotyku bardziej przypomina bawełnę, niż jakiś plastik. Z termoaktywnych z krótkim rękawem polecam (jak na PCL) Expedus-a poszukaj czarnego modelu z czerwonymi obszyciami - czyli meryl + poliamid + lycra (jest bardziej mięsista i przyjemniejsza w dotyku niż te meryl + poliamid) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Ale którą koszulkę - tą z 1 postu ? Jako rowerową trzeba było brać Biemme Basic, cena/jakość nie do pobicia - jedyna wada delikatna (po lesie między krzakami może się pozaciągać) no i niektórym nie pasują te brzuchy jakie się robią od suwaka przez całą długość. Za to szybko schnie i w dotyku bardziej przypomina bawełnę, niż jakiś plastik. Z termoaktywnych z krótkim rękawem polecam (jak na PCL) Expedus-a poszukaj czarnego modelu z czerwonymi obszyciami - czyli meryl + poliamid + lycra (jest bardziej mięsista i przyjemniejsza w dotyku niż te meryl + poliamid) Kupiłem taką W mkbike z Biemme mieli tylko bluzę, jako, że kupiłem jedną koszulkę rowerową, Biemme Basic może być drugą Jeśli te koszulki feel free nie będą mnie zadowalać to może się skuszę na coś lepszego Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.