Skocz do zawartości

[ubrania] termoaktywne na lato

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam zamiar napisać list do Mikołaja, żeby mi sprezentował jakieś ciuchy na rower

Nie siedzę w tym temacie, ale mam takie plany:

kupić ze 2(nie muszą być te same)koszulki termoaktywne: craft rogelli biemme

Bokserki

Jeśli chodzi o szorty, to tylko takie upatrzyłem - w sumie to coś tego typu bym chciał, bo jakoś tzw. pampersy mi się nie podobają, wole zwykłe szorty, w których mógłby chodzić na co dzień(nie na rower)

Fajnie jakbym mógł kupić wszystkie te rzeczy w jednym sklepie, ale takie rzeczy to chyba tylko w Erze ;) Jestem z Gdańska, więc np. taki decathlon odpada

byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie i porady :)

PS. tak użyłem szukajki, ale nic zadowalającego nie znalazłem

Napisano

kupiłem niedawno takie bokserki i powiem Ci że bardzo dobrze się spisują, nawet w trakcie grania w siatkówke gdzie normalne bokserki miałem poprostu mokre te odprowadzają wilgoć i utrzymują odpowiednią temperature B) więc mysle że na rower jak najbardziej się nadają :)

Napisano

do jakiej kwoty szukasz??

np taka koszulka: http://www.decathlon.com.pl/PL/koszulka-fo...00-ml-46992702/ do tego spodenki i masz komplet z decathlonu...

mogę jako mikołaj nawet ci wysłać taki ;p

co do bokserek na lato na rower, wg mnie pomyłka chyba że na chłodniejsze dni, ale to i tak nie bedą na tyle oddychały zeby cie zadowolić...

i może lepiej jakieś koszulki rowerowe a nei termoaktywne?? no chyba że juz masz...

pozdrawiam,

Bartosz

Napisano
co do bokserek na lato na rower, wg mnie pomyłka chyba że na chłodniejsze dni, ale to i tak nie bedą na tyle oddychały zeby cie zadowolić...

i może lepiej jakieś koszulki rowerowe a nei termoaktywne?? no chyba że juz masz...

to co jest lepsze na lato jak nie termoaktywne bokserki?

A czym to takie koszulki się różnią, to w samej termoaktywnej nie mogę jeździć?

na oku mam taką koszulkę:

elgin_koszulka-meska.jpg

Napisano
Możesz w samej termoaktywnej, ale proponowałbym w jaśniejszych barwach, bo chyba nie muszę mówić co będzie działo się na słońcu.

o to chodzi, że w sklepie mieli tą czarną oraz grafitową. W słoneczną pogodę nie będzie zbyt miło... ale na pewno będzie mi bardziej komfortowo niż w zwykłej, nawet i białej koszulce :)

Napisano

Radziłbym kupić zwykła rowerową, bo ta to raczej tak pod spód. Tamte też są z takiego materiału że pot nie wsiąka, tylko odprowadzają go na zewnątrz, a wybór kolorów dużo większy no i inny krój. Termoaktywne są takie bardziej obcisłe bo to bielizna, a klasyczne rowerowe są dopasowane ale nie obcisłe.

Napisano

na lato koszulka rowerowa i dobre spodenki z wkładką...

na zime i owszem bielizna termoaktywna jako 1 warstwa, a delej to już wg uznania...

pozdrawiam,

Bartosz

Napisano
Radziłbym kupić zwykła rowerową, bo ta to raczej tak pod spód. Tamte też są z takiego materiału że pot nie wsiąka, tylko odprowadzają go na zewnątrz, a wybór kolorów dużo większy no i inny krój. Termoaktywne są takie bardziej obcisłe bo to bielizna, a klasyczne rowerowe są dopasowane ale nie obcisłe.
A co myślicie o takim połączeniu: koszulka termoaktywna a na to zwykła np. biała koszulka? Chodzi o to czy nie będę miał spoconej zwykłej koszulki(dajmy na to że będzie rozmiar większa, więc nie będzie zbytnio przylegać). Na te koszulki jest fajna promocja- pierwsza za 75zł, następna 50% taniej :)
na lato koszulka rowerowa i dobre spodenki z wkładką...

czyli spodenki z wkładką, bez majtek czy bokserek?

Napisano

zapocisz zwykłą bawelnianą

termoaktywna bielizna ma to do siebie, że wydala pot do kolejnych warstw odzieży, a jak dużego rozmiaru nei ubierzesz i tak na plecach będzie ci przylegał do pleców i koszulka będzie mokra...

kup może jednak strój rowerowy i do tego koszulke termo na chlodniejsze dni...

Napisano

Dokładnie, termoaktywna odprowadzi pot od ciała to następnej warstwy (tu bawełniana koszulka), a bawełna ma to do siebie, że wszystko wchłania i zrobi się mokra.

Najlepiej tak jak mówi zgud, strój rowerowy i na zimniejsze dni termoaktywna koszulka pod spód.

Napisano

Ale którą koszulkę - tą z 1 postu ? Jako rowerową trzeba było brać Biemme Basic, cena/jakość nie do pobicia - jedyna wada delikatna (po lesie między krzakami może się pozaciągać) no i niektórym nie pasują te brzuchy jakie się robią od suwaka przez całą długość. Za to szybko schnie i w dotyku bardziej przypomina bawełnę, niż jakiś plastik.

Z termoaktywnych z krótkim rękawem polecam (jak na PCL) Expedus-a poszukaj czarnego modelu z czerwonymi obszyciami - czyli meryl + poliamid + lycra (jest bardziej mięsista i przyjemniejsza w dotyku niż te meryl + poliamid)

Napisano
Ale którą koszulkę - tą z 1 postu ? Jako rowerową trzeba było brać Biemme Basic, cena/jakość nie do pobicia - jedyna wada delikatna (po lesie między krzakami może się pozaciągać) no i niektórym nie pasują te brzuchy jakie się robią od suwaka przez całą długość. Za to szybko schnie i w dotyku bardziej przypomina bawełnę, niż jakiś plastik.

Z termoaktywnych z krótkim rękawem polecam (jak na PCL) Expedus-a poszukaj czarnego modelu z czerwonymi obszyciami - czyli meryl + poliamid + lycra (jest bardziej mięsista i przyjemniejsza w dotyku niż te meryl + poliamid)

Kupiłem taką

W mkbike z Biemme mieli tylko bluzę, jako, że kupiłem jedną koszulkę rowerową, Biemme Basic może być drugą :rolleyes:

Jeśli te koszulki feel free nie będą mnie zadowalać to może się skuszę na coś lepszego :P

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...