Skocz do zawartości

[rower] KTM Prowler 07' by Robert

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

rama: KTM Prowler AT2 - aluminium KTM LT4, 130mm skoku

damper: Rock Shox MC 3.3

amortyzator przedni: Rock Shox Revelation 409 air u-turn

przerzutka tył: Shimano XT

manetki / klamka: Shimano LX (rapid fire)

przerzutka przód: Shiamno LX

łańcuch: Shimano HG73

kaseta: Shimano LX

korba: Shimano LX HT II

hamulce: Shimano LX (tarcze CL 180mm)

piasty: Shimano LX

szprychy: DT Swiss Competition (nyple DT Alu Prolock)

obręcze: Mavic XM-317 Disc

opony: Schwalbe Nobby Nic evo 2.25

stery: Ritchey Comp

mostek: KTM vel Smica PRO

kierownica: KTM vel Smica PRO

chyty: Velo Vice Grip białe

sztyca: KTM vel Smica PRO Alloy

zacisk sztycy: KTM

siodło: Selle Italia XR Light

pedały: Shimano PD-520

linki i pancerze: Accent

Ogólnie planowane zmiany to pedały i być może siodło (na to samo tylko że białe jeśli pojawi się w sprzedaży :) ). Po za tym jestem zadowolony. Jeździ tak jak chciałem żeby jeździł mój rower ;)

http://picasaweb.google.pl/kwiatkowski.robert/Rower#

SRAM przyjdzie, ale nie widzę teraz sensu zmieniania dobrego napędu. Zmienię jak XT dostanie luzów (X-9 jest małym marzeniem ;) chociaż X-0 też nie pogardzę :) ). Jak zużyją się dwa łańcuchy HG73 zdecyduję się na jakiś srama (pewnie coś na poziomie X-9 albo X-7), kaseta tak samo. Ale to raczej bardzo daleka wizja przyszłości :) Szczerze mówiąc jak na moje przerzutka czasem się "gubi" i potrzebuje chwilę na przerzucenie. Wyregulowana jest dobrze. Po za tym nie narzekam :) Priorytetem są pedały, tutaj padnie albo na ubijaki albo time-y. Na inne uwagi co do modernizacji jestem otwarty, oczywiście w miarę zasobów budżetowych :D

Dzięki za pochlebne opinie :P Co do bieli, wielu mówi że taka moda. A ja po prostu chciałem biały rower ;)

Fajny. Ważyłeś go może? Ciekaw jestem różnicy w stosunku do mojego. Białe siodło dało by radę, ale z drugiej strony w enduro mogłoby szybko przestać być białe. Nie myślałeś o regulowanej sztycy typu CB Joplin? Aha, ja z doświadczenia polecam zapolować na Allegro na kokpit Syntace VRO.

Btw, u mnie ze stockowej konfiguracji została rama, felgi, hamulce i obie przerzutki ;)

Nie miałem okazji ważyć, zgaduję że waga ok. 13,5kg. Co do VRO, nie wiem czy jest sens, znając życie ustawie to raz i skończy się zabawa bajerem, chyba że by mnie to kompletnie zauroczyło ;) Musiał bym się najpierw pobawić gdzieś żeby się ostatecznie zdecydować. Joplin to też jeden z komponentów które chciał bym posiąść, ale cenowo mnie obecnie nie stać. Miałeś może okazję testować te sztycę? :) Może przedstawisz też swojego Prowlera wraz ze zdjęciami? Chętnie obejrzę.

Co do siodła, z chwytami też miałem te obawę. Ale można domyć bez problemu, z siodłem po opiniach znajomych też nie będzie źle.

A i u mnie ze stockowej konfiguracji zniknęły tylko chwyty. Chociaż nie wiem czy się liczy bo są praktycznie te same tylko kolor inny i zamiast jednej obejmy są dwie.

Ja z VRO korzystam, Prostota działania jest tak daleko posunięta, że warto poświęcić 10s. Po mazowieckim jeżdżę z maksymalnie długim, po górach z maksymalnie krótkim. Zmiana jest zauważalna.

Joplinem się nie bawiłem, zastanawiam się nad zakupem. Odstrasza mnie tylko fakt, że trzeba ją często serwisować i ma spory luz fabryczny (ok 3mm). na razie chyba zostanę przy zacisku.

Projekt może faktycznie wrzucę, gorzej ze zdjęciami ;)

Hm, zmieniłem skok na 130 i co? I luzy, trochę się zraziłem teraz szczerze mówiąc. Nijak do usunąć. I przypomniała mi się jedna rzecz przy okazji, osie mocujące damper nie wiem jak są umieszczone... nijak to wydobyć. Górna mi się wykręciła (lekko nagwintowała się bo inaczej się nie dało), przy dolnej kiedyś musiałem użyć nieludzkich środków z prowizorycznym ściągaczem zrobionym z kilku nakrętek i podkładek co skończyło się odpryśnięciem lakieru...

• 1 miesiąc temu...

Luz zlokalizowałem i to nie rama, tylko tuleja osadzona w damperze się poluzowała. Nie będę się tym przejmował. Po za tym okres zbrojeń trwa. Jak skończyłem drugi rower, czas było kupić pedały. Padło na crank brosy egg beater c, wybór siodła trwa. Być może będzie to samo co przedtem albo slr. Myślałem nad białym, ale udało się uzgodnić że będzie tego za dużo więc nadal czarne. Kilka złotówek uda się zaoszczędzić :)

• 1 rok później...

Jest plan masowego ataku pomarańczy, ale wiadomo na to potrzeba gotówki. Prędzej czy później pojawi się pomarańczowy mostek, zacisk sztycy, być może zipy (tytytki czy też opaski zaciskowe - co region inna nazwa) i pewnie jakaś inne pierdoła by się znalazła.

Specjalnie wiele tego nie będzie, ale zawsze coś.

Rama już ma dodatki pomarańczowego, niebieski odpada (choć jest przedłużenie pancerza w tym kolorze). Pancerze, rzecz do przemyślenia Jagwire ma takie w kolorze "Maxxis" ;) ale obecnie wstawiłem nietanie Goodridge i nie planuję ich zmiany.

• 3 miesiące temu...

Połamana klamka i hak leżą na śmietniku, zamienione na to samo co było :P Reszta chyba się nie popsuła po ostatnich wojażach.

No i pożegnałem się z ubijakami na rzecz... ubijaków :) ale tym razem z platformami, wpadły w moje łapska białe Acid-y 2. Z drobnych pierdół rozklekotane monitorki manetek pożegnały się ze swoim miejscem w rowerze. Dobrze wiesz, że rzadko zmieniam coś w rowerze z czystej zachcianki ;)

http://picasaweb.google.pl/kwiatkowski.robert/KTM#5479340530595130514 tak to mniej więcej teraz wygląda

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...