Skocz do zawartości

[napisy] - jak się ich pozbyć

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam pomysłów na pozbywanie się napisów z różnych części rowerowych. Wiadomo, że nie zawsze jest to proste, czasem nawet niemożliwe. Chciałbym jednak zebrać wasze doświadczenia w tej dziedzinie.

Na przykład jak pozbyć się napisów z opon, albo kierownic i mostków. Wszystkie sugestie sprawdzone w praktyce jak i te teoretyczne chętnie wysłucham :)

Napisano

Z opon to najlatwiej, wycinasz ten kawal gumy i juz nie ma. Inna metoda to chlorokauczk i zamalowujesz...git wyglada szpan na okolice. Z kierownic karbonowych no to bierzesz pilnik i pilujesz dopiki nie wyjda jakies takie dziwne nitki, wtedy konczysz. Z ramy no to sa naklejki (najczesciej) pod warstwa lakieru. Bierzesz rame na piaskowanie, lakierujesz na nowo i git.

A tak na serio piaskowanie albo zostaw :) Inne metody to lipa totalna.

Napisano

a mi sie udało tymi innymi metodami :) co prawda niezbyt profesjonalnie ale sie udało. najpierw wierzchnią warstwe naklejki oderwałem, później to mieszanie wszelkiego typu środków czyszczących, pomógł tu bardzo jeden z tych "magicznych" niemieckich środków ;) małe ryski które zostały na ramie przejechałem szmatką nasączoną leciutko olejem i po sprawie :D tyle, że baaardzo czasochłonna metoda :D

Napisano

Mysle ze wszelakiego typu pilnikowanie etc nie jest dobre...

Pozaklejaj to wszystko czarna tasma wpizdu i po sprawie. Oklej caly mostek, kiere i ch.. rame tez! Tasma czarna, moze byc termoizolacyjna jakas, albo jeszcze lepiej taka do paczek listowych etc i masz luz :)

Albo mozesz pomazac, tylko jak najbardziej niestarannie rame jakas tania farba akrylowa :)

Najlepiej, jakbys sie zapytal jak to robic fachowcow, czyli kurierow rowerowych :D Oni maja swoje magiczne sztuczki, zeby rower full xtr wygladal jak full makro ;)

Napisano

hyh, Panowie Panowie, usuwanie napisów może być estetyczne. i może nie pozostawiać wcale śladów. Da się tak zrobić. Kierownice, mostki sztyce - rozpuszczalnikiem nitro. Wypróbowane przez Pana, od którego kupowałem kierownice i mostek. Wygląda bardzo dobrze. Szukam sposobu na opony, siodełko ze sztucznej skóry. Ramą już nie muszę się przejmować bo się nią zająłem. Napisów, które są wytrawione lub wycięte w materiale nie pozbędę się, więc o tym nawet nie ma co gadać.

Napisano

A co ty chcesz zostac goncem rowerowym, ze sie tak tych napisow pozbywasz? ;>

Na wyciete w materiale lub wytrawione napisy to tylko tasma :)

Przy okazji jak juz znasz sposob, to podziel sie nim, na pewno ktos w przyszlosci skorzysta :D

Napisano

Kierownice, sztyce i inne rurki - rozpuszczalnik nitro.

Z ramy zdarłem cały lakier bo idzie na proszek.

Nie chcę zostać kurierem. Ot, moja koncepcja wizualna nakazuje mi pozbyć się większości napisów :D

Napisano

hehehe dobra zabawa,

Artro twoj przedostatni teks rozbawil mnie i to powaznie hehehe, nie moge nie zacytowac

Cytat
czarna tasma wpizdu i po sprawie

hehehe

nie ma to jak dobra kolezenska rada hehehe :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.