Andrew Napisano 11 Grudnia 2008 Napisano 11 Grudnia 2008 Witajcie! Mój napęd składa się z: - korby xt - przerzutki tylnej xt - kasety Alivio 8 - łańcucha deore 8 muszę dokupić do tego zestawu przednią przerzutkę. Na allegro jest downswing xt fd-761 za 60zł. Wziąłbym ją od razu, gdyby nie kwestia kompatybilności. Xt jest stworzona do pracy z 9 biegowym łańcuchem. Czy w zestawie z łańcuchem 8 będzie to funkcjonowac?
Schwefel Napisano 11 Grudnia 2008 Napisano 11 Grudnia 2008 Będzie to funkcjonować, choć więcej czasu i pracy zajmie regulacja tego, no chyba że posiadasz manetki z mikroindexem Ja generalnie jestem przeciwnikiem takich mixów ale dużo ludzi jeździ i nie narzeka.
Mod Team bogus Napisano 11 Grudnia 2008 Mod Team Napisano 11 Grudnia 2008 Ja mam SLX'a z napędem ośmiobiegowym i wszystko działa jak należy, ale trochę trzeba się pilnować podczas regulacji.
skjaatel Napisano 11 Grudnia 2008 Napisano 11 Grudnia 2008 Możesz mieć problem przy ustawieniu przełożenia 2x2 i 3x8. Na jednym z nich będzie obcierać i będziesz musiał wybrać czy wolisz cięższy czy lżejszy z biegów mieć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.