Andrew Napisano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Witajcie! Mój napęd składa się z: - korby xt - przerzutki tylnej xt - kasety Alivio 8 - łańcucha deore 8 muszę dokupić do tego zestawu przednią przerzutkę. Na allegro jest downswing xt fd-761 za 60zł. Wziąłbym ją od razu, gdyby nie kwestia kompatybilności. Xt jest stworzona do pracy z 9 biegowym łańcuchem. Czy w zestawie z łańcuchem 8 będzie to funkcjonowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Będzie to funkcjonować, choć więcej czasu i pracy zajmie regulacja tego, no chyba że posiadasz manetki z mikroindexem Ja generalnie jestem przeciwnikiem takich mixów ale dużo ludzi jeździ i nie narzeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 11 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Ja mam SLX'a z napędem ośmiobiegowym i wszystko działa jak należy, ale trochę trzeba się pilnować podczas regulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Możesz mieć problem przy ustawieniu przełożenia 2x2 i 3x8. Na jednym z nich będzie obcierać i będziesz musiał wybrać czy wolisz cięższy czy lżejszy z biegów mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.