tomfr Napisano 10 Grudnia 2008 Napisano 10 Grudnia 2008 Mam pytanko, posiadam 2 letniego xcr i jak to w tych amorórach bywa złapał już duże luzy, amorek nie był zbyt serwisowany Ale co chciez za amorek za 30 zł. czy da sie w jakiś sposób usunąć luzy w tym amorku? Zalanie olejem czy cos innego pomoże?
Morf99 Napisano 10 Grudnia 2008 Napisano 10 Grudnia 2008 zalanie olejem? w jaki sposób by miało to usunąć luz, luz jaki powstaje w widelcach to najczęściej zużywanie się ślizgów. Czyli twój widelec ma po prostu ślizgi do wymiana co jest nie opłacalne w tego typu widelcach, a po za tym z tego co się orientuje to jest to element niedostępny. Taki widelec najlepiej "rzucić za psami" i kupić nowy co jest oczywiście dość kosztowne
malos86 Napisano 15 Grudnia 2008 Napisano 15 Grudnia 2008 Ja luzów jeszcze nie doświadczyłem , ale czy nie dało by sie dotoczyć ślizgów z jakiegoś teflonu u rzemieślnika tak tylko pytam, bo xcr nie ma pierścieni zabezpieczających, ma natomiast ślizgi z takimi zapadkami co by sie nie wysunęły więc ten problem nie wiem jakby rozwiązać??
accentinferno Napisano 15 Grudnia 2008 Napisano 15 Grudnia 2008 toczenie z teflonu??? droga sprawa. a na dodatek chcesz mieć całe golenie górne z teflonu?? powodzenia!!
Jason Napisano 15 Grudnia 2008 Napisano 15 Grudnia 2008 szkoda czasu i pieniędzy na reanimacje tego amorka . Nikt tu nie pisał o goleniach z teflonu ale ślizgach nie mniej jednak wydaje mi się że nie masz szans na zrobienie czegoś takiego
malos86 Napisano 15 Grudnia 2008 Napisano 15 Grudnia 2008 ok tak tylko zapytałem, bo jak byłem na praktykach to dotaczali takie tuleje które pełniły funkcje łożysk ślizgowych w napędzie jakiś takich mieszalników więc obciążenia spore musiały znosić, ale ile taki kawałek teflonowego walca do wytoczenia kosztuje to nie mam pojęcia ( a tak poza to tak chce mieć golenie górne z teflonu i w ogóle chce mieć teflonowy rower )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.