Skocz do zawartości

[obejma] Poszukuję białej obejmy do sztycy

dużepiwo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

oo stary ! ciężko... ja szukałem baaardzo długo i nic nie znalazłem !

najlepsza opcja jest taka... kup sobie spray biały jakis dobry (koszt 20zł około) --> na zacisk taki starczy.

trochę chęci i juz masz biały zacisk:)

wiadomo przed malowaniem zmatowic powierzchnie itp.. to juz nie bede pisał:P

ja sobie tak przemalowałem i wyglada jak z fabryki:P

Napisano
Ew tansza opcja uzywajac tipexu w formie markera albo pedzla :)

coś w stylu wiejski tuning:P

jak coś robić to albo porządnie albo wcale :;)

Napisano

Rozumiem że sztyca aluminiowa? Czy dawałeś jakiś podkład przed nałożeniem farby? Jak przygotowałeś sztyce do malowania?

Możesz podać konkretną nazwę farby?

D2mian

Napisano

Ten Giant nie jest mój .... A ja mam farbe kupioną w Bricomarsche za 20zł/400ml- SuperColor Epoxy do wanien ,den Brawen. Naprawde ładnie kryje i jest wytrzymała , sam jestem w małym szoku. Pomalowałem mostek - czarną anode po prostu wyszlifowałem papierem ściernym , ale pewnie to nie jest konieczne .malowałem na gołe alu. http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7f40746258963b62

• 2 tygodnie później...
Napisano

grzegorz --> ten mostek faktycznie robi wrazenie, przysiaglbym ze fabrycznie malowany. Dobrze wiedziec o takich sposobikach, tak jest taniej, czasem wielokrotnie ;).

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Postapilem podobnie jak kolega grzegorz1974paszek z mostkiem :) 3 warstwy lakieru i efekt :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/433372e60af53bd5.html

Jak pojezdze troche to dam znac jak z twardoscia i trwaloscia lakieru. Jak na razie 24 h po ostatniej wartswie jest miekki, ale na opakowaniu lakieru napisali ze 48h ma schnac. A pomalowalem cala sztyce, weszla bez problemu. 3 Warstwy farby nie sa takie grube, jak myslalem :voodoo:

Napisano

24 godziny. A calkowite schniecie to podobno 48 godzin. po 24 farba nadal byla miekka, wiec warto dluzej poczekac. farba jest smieszna, bo bloto splywa teraz ze sztycy jak z wanny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...