maciek3131 Napisano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 A wiec tak , kupiłem taki zestaw Buty Jak wyżej i pedały 520 . Zajmę sie butami . DO wyboru były dwa kolory biały i granatowy , wolałem granatowy ale niestety w sklepie był tylko biały Buty sa bardzo wygodne , twarda podeszwa blok nie stuka o ziemię . Noramanie mozna chodzić w nich po np. chodniku i chodzi sie bardzo wygodnie . Co do przewiewności , tak sa przewiewne nogę nie poci sie tak bardzo , chociaż w zimę palce odmarzają , dlatego trzeba na zime dokupić sobie osłonki . Zapinane sa na 3 MOCNE rzepy . But dobrze trzyma sie nogi , przynajmniej ja nie miałem żadnych odcisków , a przejechałem w nich ok 1500 km Cena za którą je kupiłem : 249 ZŁ + Przewiewnie Wygodne Dobrze sie w nich chodzi - Białe łatwo sie brudzą FOTO : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaxp Napisano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 buty za tą cene są warte polecenia posiadam takie same butki i też białe od lipca i jestem z nich bardzo zadowolona a co do minusa że sie szbko brudzą to fakt ale też sie łatwo je czyści a na zime ochraniacze się na buty zakłada i cieplutko jest:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blues Napisano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 też mam takie butki ale niebieskie i też się brudzą choć pewnie mniej. Co do przewiewności to przy 0 stopniach wytrzymałem 17 km a potem odmrażanie palców Przy zakupie butów obawiałem się o rzepy czy będą dobrze trzymać i tu jestem zaskoczony - trzymają b.dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 A mozecie mi powiedziec jaka jest roznica miedzy tymi butami a M-085 ktore posiadam? Oprocz klamry oczywiscie zamiast 3 rzepow Bo w takim razie jaki jest sens kupowania M122 skoro jeszcze taniej mozna miec M75 tez z 3 rzepami Ja za swoje dalem 231zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 właśnie co sądzicie o m75?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Buciki jak najbardziej wporządku (M075). Proponuję użyć szukajki, dużo znajdziesz na ich temat. Moja opinia jest pozytywna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 właśnie co sądzicie o m75?? na preclu był ostatnio wątek na temat butów : http://groups.google.pl/group/pl.rec.rower...df1e7e1d?hl=pl# ja dodam, że miałem w ręku m75 i wyglądały jak podróbki shimano(niestety były oryginalne). Może bym się skusił na M122, ale nie na tamte. To był mój pierwszy wybór i po wizycie w sklepie zrezygnowałem. Kupiłem Diadory. Wykonanie o niebo lepsze niż m75 i m85. Nie miałem w ręku m122 więc się nie wypowiadam, ale wyglądają na lepsze. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Jeśli oceniasz rzeczy po wyglądzie, to szczerze gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Pisałem, że nie miałem ich w ręku(m122) to się nie wypowiadam. A co do m75 i m85 to myślisz, że miałem je kupić i przekonać się, jak bardzo są kiepskie, żeby wyrazić o nich opinię? Pisałem o moich wrażeniach co do jakości wykonania tych butów, może i jeździ się w nich wygodnie, ale co z tego, skoro miałem wrażenie, że rozpadną się po pierwszej wizycie w terenie. Szukałem solidnych butów, które mają porządne szwy, a nie kilka wstawek ze sztucznej skóry wzmacnianej siateczką . Nie chce wywoływać wojny, co lepsze. Napisałem o SWOICH subiektywnych odczuciach, co do butów, które miałem możliwość namacalnie porównać. Dodam, że mój kolega też zrezygnował z ich zakupu i kupił Nike. Jeśli ktoś ich używa i jest zadowolony, to gratuluję i życzę długiego użytkowania. Ja jestem zadowolony ze swoich bucików, następne też pewnie będą z tej stajni. no offence pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Jak by nie patrzeć to temat gdzie powinno się pisać o M122 a tymczasem więcej jest o innych modelach... Jestem posiadaczem M122 od roku więc mogę coś o nich napisać... W przeciwieństwie do autora tematu bloki trzaskają o ziemię co jednak specjalnie nie przeszkadza i (przynajmniej ja nie zauważyłem) nie niszczy bloków... Kwestia stukania może wynikać z tego że ja mam bloki wysunięte maksymalnie do przodu... Co do sztywności podeszwy to mogła by być sztywniejsza ale nie ma tragedii... Bardzo brakuje kolców w podeszwie bo na podbiegach czasem noga zjeżdża... Taśmy trzymają nieźle ale po jakiś 80km ta najwyższa potrafi się trosze zluzować... Ogólnie but godny polecenia do lżejszej jazdy w terenie ale na ten rok cena >350 wydaje mi się trochę wzięta z kosmosu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 26 Maja 2009 Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Zrobilem juz w tych butach kilka tys. km. Jestem zadowolony choc zdaje sobie sprawe ze istnieja buty o wiele lepsze Przede wszystkim nigdzie sie nie rozpadają ani nie rozklejaja, a przezyly juz troche maratonow w tym takich gdzie nie mialy lekko. Uwagi takie jak kolega wyzej. Przydalyby sie kolce do podbiegana. Poza tym warto zainwestowac w but z klamrą bo rzepy minimalnie ale luzują sie. U mnie bloki (shimano) tez troche stukaja ale podobnie mam wysuniete mocno do przodu. Poza tym buty bardzo przewiewne i wygodne. Inna sprawa ze kupowalem je jak byly sporo tansze. Pewnie teraz w tej cenie mozna znalezc cos lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 27 Maja 2009 Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 No tu się muszę zgodzić... Przewiewne to one są... Jak pierwszy raz w nich wyjechałem(a było coś około 27C) to na pierwszych kilkuset metrach miałem takie nieprzyjemne uczucie chłodu w stopach I tak przez jakiś czas to zauważałem... Teraz już nie ma tego efektu... Również kupowałem je zdecydowanie taniej(jakoś niewiele ponad 200zł) i teraz pewnie kupiłbym coś innego ale wykonanie jest perfekcyjne... Co mogę powiedzieć więcej to to że ostatnio miały test w bardzo mokrych, niesprzyjających warunkach(zresztą nie tylko one )... Jechałem w konkretnej ulewie dodatkowo zalewany falami z pod kół tir'ów Ogólnie mogę powiedzieć że strasznie długo schną( u mnie to było ponad 2 dni z czego jak tylko była możliwość to stały na słońcu), ale to że podeszwa jest szczelna można potwierdzić (oczywiście z wklejoną naklejką) bo woda wlatywała przez otwory wentylacyjne i za cholerę nie chciała wylecieć Także z małym jeziorem w wewnątrz także dają radę Plus jest taki że się wyczyściły bo brudzą się niemiłosiernie szybko - też mam wersję perłową... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 11 Października 2009 Udostępnij Napisano 11 Października 2009 (edytowane) Od tygodnia mam te buty. Bloki czuc przy chodzeniu ale nie stukaja - mam na maksa wysuniete do przodu, chodziłoby się normalnie gdyby miały zwykłą podeszwe. Łatwo się brudzą, są przewiewne i wygodne ale... czy was tez bola w nich nogi i palce po zacisnieciu rzepów? Zaznaczam że to moje pierwsze spd. Edytowane 11 Października 2009 przez Arek03170 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi