virus81 Napisano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Tak jak w temacie interesuje mnie praca jako kurier rowerowy wiem ze potrzebna dobra kondycja.Myślę ze mam wystarczającą ale mogę się mylić.Jeżdżę dużo rowerkiem raczej nie korzystam z komunikacji publicznej wszędzie rowerkiem staram się dotrzeć no chyba że na imprezkę jakąś to już autobusik .Wiem ze niektóre firmy chcą kaski pod zastaw sprzętu i radia jakie to kwoty? . Interesują mnie jeszcze: 1.Godziny pracy? 2.Przejechane kilometry dziennie ? 3.Zarobki ? (mam rodzinę na utrzymaniu wiec nie chce zmienić na gorzej płatną) 4.Sprzęt w jaki warto zainwestować? 5.Firmy na warszawskim rynku?(gdzie jeździcie i którą firmę sobie chwalicie) 6.Wasze dodatkowe sugestie co do tej pracy za wszelkie informacje dziękuje i pozdrawiam P.S:jak zdublowałem podobny temat to sorka, ale nic nie znalazłem na temat Warszawskich kurierów. wiec proszę o nie wyrzucanie tego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
octane1 Napisano 20 Marca 2009 Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Witam Pracowałem prawie rok jako kurier w Wawie, ale było to jakieś 9 - 10 lat temu w największej wtedy firmie typowo rowerowej - " X-press bikers" 1 Godziny pracy raczej lużne, część z nas pracowała od 8 do 16, a część od 10 do 18, ale można było się dogadać indywidualnie 2 Kilometrów zawsze się trochę uzbierało ja robiłem od 80 do 140 dziennie najwięcej ok 160 3 Zarobki to 40% od ceny przesyłki, wtedy było to dwa do trzech tyś. ale z tego musieliśmy zapłacić ZUS i podatek (Każdy z nas musiał mieć własną działalność) 4 Sprzęt prosty wmiarę tani i nie rzucający się w oczy złodziejom Praca super Pozdrawiam Mikoaj Lizut z Gazety Wyborczej tez troche z nami pracowal http://www.cyf-kr.edu.pl/rowery/rowersi.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.