piootrj Napisano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Witam Otóż mam zestaw linek i pancerzy do przerzutek, ot taki: http://allegro.pl/item476938244_linki_panc...przerzutek.html Intryguje mnie siedem końcówek uszczelniających, gdzie je wykorzystujemy ? czy na końcu pancerzy, np. przy przechodzeniu między przelotkami na ramie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Nasuwasz je na wąs od końcówki pancerza. Wkładasz linkę w pancerz, zakładasz końcówkę, wsuwasz ją w przelotkę w ramie - i z drugiej strony na linkę wsuwasz tę gumową uszczelkę (większym otworem w kierunku wąsa). Mam nadzieję, że względnie jasno to opisałam . Jeśli nie - to w uproszczeniu: gumowa uszczelka ma być po przeciwnej stronie przelotki, co pancerz, i szerszym otworem nanizana na wąs od końcówki Pozdrówko rozmieszczające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Ożesz, musze to parę razy przeczytać dla zrozumienia idei dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 http://www.proum.com/Zdjecia/Kampinos/24.02.08/IMG_7002.jpg - tu fotka, którą już mam na serwerze. Może nie widać idealnie (jaki opis, takie zdjęcie ) - ale chyba jakoś mniej więcej da radę się zorientować, jak układają się te gumki względem przelotki i pancerza. Pozdrówko wizualizacyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Fajne zdjęcie No i teraz już wiem o co "kaman", dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość peiksbike Napisano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Hej. Jestem zainteresowany tym zestawem. Jak się wam spisuje.? Proszę o opinie. Z góry dzięki. Pozdrower PeiksBike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Wiele razy lepiej, niż standardowe, nieuszczelniane pancerze. Po kąpieli w błocie linki w zwykłych pancerzach się zacierały i przerzutki przestawały działać. Obecnie problem nie występuje, niezależnie od warunków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svolken Napisano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 A mogę prosić o jakiś nowy link do tego towaru, bo ten z góry jakoś nic nie chce pokazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 przez 3 lata bez gumek, teraz z, dla mnie bez roznicy, moze to sie sprawdza w b ekstremalnych warunkach, chociaz i w takich zdarzalo mi sie jedzic bez uszczelek i bylo bez problemu wydaje mi sie ze to tez moze zalezec od prowadzenia linek, przy dolnym (jaki mam) ''syf'' musialby sie wspinac po pancerzu, przy gornym bedzie swobodnie splywal do srodka i w takim wypadku gumka moze byc przydatna, no ale to tylko moje dywagacje, w kazdym badz razie jezdze z dla switego spokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 A mogę prosić o jakiś nowy link do tego towaru, bo ten z góry jakoś nic nie chce pokazać. Oto link: http://allegro.pl/item529152419_linki_panc...bikestacja.html A ja na razie ten secik mam założony ale nie miał okazji być przetestowany w warunkach bojowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
look Napisano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Czemu lansujecie w sumie drogie i nie do końca sprawdzone kable, przecie NOKON bije na głowe wszszysko inne a ceny na aukcjach są nawet znośne. http://allegro.pl/item519827865_nokon_zest...a_mtb_nowe.html http://allegro.pl/item537671686_nokon_konk..._mat_nowsc.html Pozdawiam Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Taa bo znów Nokon jest tani... Nie do końca sprawdzone? Chyba kpisz, XTRy są na rynku odkąd pamiętam i są sprawdzone przez tysiące bikerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 1415chris: nie teoretyzuj, bo praktyka wygląda zgoła inaczej. Gumki sprawdzają się bynajmniej nie tylko przy dolnym ciągu. Być może faktycznie nie jeździsz po błocie - a skoro piszesz, że wszystko ci działało przy zwykłych pancerzach nawet w "ekstremalnych warunkach", to znaczy jedynie tyle, że... cóż... to nie były ekstremalne warunki . Ja napiszę jeszcze raz: dzięki setowi XTRa praktycznie skończyło się u mnie grzebanie w linkach po błotnych kąpielach. Po prostu wszystko działa nadal. look: kulą w płot z tym Nokonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 no coz moze i w tym racja co mowisz, nasze wyobrazenie o ekstremalnych warunkach jest nieco odmienne, fakt faktem raczej nie zanurzalem sie w blocie chyba sie teraz niezle narazilas nokonowcom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Niby dlaczego? Ja nie mam nic do Nokonów - ale pisanie, że XTR to rozwiązanie niesprawdzone... to stwierdzenie skomentował już Schwefel. Pisanie, że drogie... zestaw Nokonów, nawet po cenach allegrowych, jest o 200 zł droższy! Już sama ta różnica w cenie to ok. 60 zł więcej, niż trzeba zapłacić za komplet XTRów. Jeśli dla kogoś to różnica nieznaczna... niech kupuje Nokony. Mnie tam wystarcza w zupełności o ponad połowę tańszy zestaw XTRa. Pozdrówko budżetowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi