Skocz do zawartości

[pancerze XTR] Końcowki uszczelniające.

piootrj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Otóż mam zestaw linek i pancerzy do przerzutek, ot taki: http://allegro.pl/item476938244_linki_panc...przerzutek.html

Intryguje mnie siedem końcówek uszczelniających, gdzie je wykorzystujemy ? czy na końcu pancerzy, np. przy przechodzeniu między przelotkami na ramie ?

Nasuwasz je na wąs od końcówki pancerza. Wkładasz linkę w pancerz, zakładasz końcówkę, wsuwasz ją w przelotkę w ramie - i z drugiej strony na linkę wsuwasz tę gumową uszczelkę (większym otworem w kierunku wąsa).

Mam nadzieję, że względnie jasno to opisałam :) . Jeśli nie - to w uproszczeniu: gumowa uszczelka ma być po przeciwnej stronie przelotki, co pancerz, i szerszym otworem nanizana na wąs od końcówki :D

Pozdrówko rozmieszczające :D

• 1 miesiąc temu...

przez 3 lata bez gumek, teraz z, dla mnie bez roznicy, moze to sie sprawdza w b ekstremalnych warunkach, chociaz i w takich zdarzalo mi sie jedzic bez uszczelek i bylo bez problemu

wydaje mi sie ze to tez moze zalezec od prowadzenia linek, przy dolnym (jaki mam) ''syf'' musialby sie wspinac po pancerzu, przy gornym bedzie swobodnie splywal do srodka i w takim wypadku gumka moze byc przydatna, no ale to tylko moje dywagacje, w kazdym badz razie jezdze z dla switego spokoju :)

A mogę prosić o jakiś nowy link do tego towaru, bo ten z góry jakoś nic nie chce pokazać.

Oto link: http://allegro.pl/item529152419_linki_panc...bikestacja.html

A ja na razie ten secik mam założony ale nie miał okazji być przetestowany w warunkach bojowych.

1415chris: nie teoretyzuj, bo praktyka wygląda zgoła inaczej. Gumki sprawdzają się bynajmniej nie tylko przy dolnym ciągu. Być może faktycznie nie jeździsz po błocie - a skoro piszesz, że wszystko ci działało przy zwykłych pancerzach nawet w "ekstremalnych warunkach", to znaczy jedynie tyle, że... cóż... to nie były ekstremalne warunki :) .

Ja napiszę jeszcze raz: dzięki setowi XTRa praktycznie skończyło się u mnie grzebanie w linkach po błotnych kąpielach. Po prostu wszystko działa nadal.

look: kulą w płot z tym Nokonem :P

Niby dlaczego? Ja nie mam nic do Nokonów - ale pisanie, że XTR to rozwiązanie niesprawdzone... to stwierdzenie skomentował już Schwefel. Pisanie, że drogie... zestaw Nokonów, nawet po cenach allegrowych, jest o 200 zł droższy! Już sama ta różnica w cenie to ok. 60 zł więcej, niż trzeba zapłacić za komplet XTRów. Jeśli dla kogoś to różnica nieznaczna... niech kupuje Nokony.

Mnie tam wystarcza w zupełności o ponad połowę tańszy zestaw XTRa.

Pozdrówko budżetowe ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...