Skocz do zawartości

[full] Rockrider 9.2 i zawieszenie N.E.U.F.

jacekkoz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktoś może rzucić jakąś opinie na temat roweru Rockrider 9.2? Mało jest testów w sieci. Jedynie BB popełnił test młodszego brata.

Miałem kupować Gianta Trance X1 (bądź X2) ale w związku z planowanymi innymi zakupami chyba zrezygnuje z wydania dość dużej kasy na nowego fulla. Biorąc to pod uwagę, wpadł mi w oko full w Decathlonie. Osprzęt jest naprawdę niezły, Revelation Dual Air, Sram X9, Juicy Five, poza kokpitem właściwie nie ma do czego się przyczepić. No i cena teraz jest bardzo przystępna 4500pln. Fill 130/120mm na pływającym zawieszeniu i wysokim osprzęcie.\ Brzmi to interesująco.

Warto czy nie warto? Jakieś opinie na temat tego roweru?

Specyfikacja: http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-9...5136885/#TAILLE

a tu krótki test słabszej wersji: http://www.bikeboard.pl/index.php?d=sprzet...13&art=3081

Ja mogę powiedzieć tylko tyle.. Byłem w decathlonie całkiem niedawno i właśnie oglądałem tego rockridera. Przyznam, że zrobił na mnie duże wrażenie. Ładnie wykończona i gustowna rama. Sprzęt na wysokim poziomie i ta cena.. Gdybym teraz miał kupować rower w podobnej kwocie pewnie byłby to jeden z faworytów. Rockridera 9.2 niestety nie miałem okazji dosiąść a tym bardziej się przejechać. Ale sprzęt z pewnością warty rozpatrzenia :)

• Mod Team

Ganiałem sporo 9.1 a z tego co pamiętam tam też jest neuf i narzekać na to nie można jedyne co mi nie dokońca pasowało w 9.1 to moc hampli- jakoś coś nie tak to działało... No ale był to tzw. "wypożyczak" więc cudów oczekiwać nie można było, generalnie sprzęty warte polecenia zwłaszcza w tym przedziale cenowym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...