Skocz do zawartości

[amortyzator] do GT Avalanche Expert

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Skladam rower dla dziewczyny na tej ramie. Mam w domu dwa amortyzatory wolne :) I nie wiem , ktory z nich wybrac. Ten Indy wysokoscia mniej wiecej odpowiada Sidowi 80mm. Natomiast setka Judy jest sporo wyzsza.

To specyfikacja roweru na tej ramie:

http://rowery.onet.pl/4,35,139110,6848,gt_...ert,sprzet.html

Jest w nim amor 80mm. Nie chce z roweru robic choppera i wstawiac 100mm ale nie chce go tez uposledzac za niskim amorem. Ktory bedzie ok ?

Napisano

na tej stronce jaka podales jest blad bo w tych modelach nie montowano widelcow ze skokiem 80 mm od dobrych paru lat a w modelu ktory podales byla tora z u-turnem 85-130 mm. Wybierz ten wyzszy amortyzator, sam jezdze od 3 lat na avalanchu 1.0 i mialem w nim judy xc i blacka ze skokiem 100 i bylo dobrze

Napisano

Do tego ustaw go miękko, załóż mostek do góry nogami i będzie się dało spokojnie to prowadzić ;)

Nie wiem co prawda jak HT, ale fulle GT pozwalają na spokojne wstawienie większego skoku - do mojego i-drive2.0 (patrz sygnatura) nominalnie wsadzali Psylo 100mm, ja mam regulowaną Magurę i da się tym jeździć dopiero OD 100 (90 robi z niego narwańca), a 125 przyjmuje bez utraty sterowności :)

Napisano

jest to calkiem nowa rama :) pewnie, ze wstawie setke i mostek dolem do gory :huh: sam mam tak w swoim Zaskarze i rowniez setke skoku.. mam regulowany od 85 do 115 i z doswiadczenia wlasnego wynosze, ze 85 to troche za malo, przod za bardzo jak dla mnie sie obniza a od 110 robi sie chopper i niewygodnie sie tak jezdzi. ustawienie 95-100 to jest optimum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...