vIct0r Napisano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam wszystkich! Przegladalem to forum pare razy i znalazlem tylko szczatkowe informacje na temat tych rowerków. Zbliza sie koniec roku wiec i rozpoczynaja sie promocje na sprzet. Chcialbym sie zapytac o wasze opinie / doswiadczenia na tematy tych dwoch rowerkow oraz byc moze o pomoc w wyborze co pewnie nie bedzie trudne Aha i jeszce miał ktoś już stycznośc z bike-discount.de i sprowadzaniem rowerkow do Polski? jakie sa to koszty i czy bardziej sie oplaca kupic w Niemczech gdzie jest przy obecnym kursie Euro ~3,84 taniej o jakies 300zł no i owe dwa rowerki: RADON ZR 5.0 - 540 euro Rama: Radon XC ,Alu 7005 Widelec: Rock Shox Dart 3 PopLock 80mm Piasta przód: Shimano Deore DISC Piasta tył: Shimano Deore DISC Obręcze: Rigida Sphinx Disc Manetki: Shimano Deore SL-M530 RapidFire Plus Przerzutka tył: Shimano XT RD-M772 "Shadow" Przerzutka przód: Shimano LX FD-M580 Suport: Shimano BB-ES25 Korby: Shimano FC-M442 Octalinc Łańcuch: Shimano HG-53 Kaseta: Shimano HG-50 Dzwignie hamulca: Hayes Stroker Ryde Hamulce: Hayes Stroker Ryde, 180mm/160mm RADON ZR 6.0 - 720 Euro Rama: Radon XC , Alu 7005 Widelec: Rock Shox Reba SL PopLock 80mm Piasta przód: Shimano Deore DISC Piasta tył: Shimano Deore DISC Obręcze: Rigida Sphinx Disc Manetki: Shimano Deore SL-M530 RapidFire Plus Przerzutka tył: Shimano XT RD-M772 "Shadow" Przerzutka przód: Shimano LX FD-M580 Suport: Shimano BB-ES25 Korby: Shimano FC-M442 Octalinc Łańcuch: Shimano HG-53 Kaseta: Shimano HG-50 Dzwignie hamulca: Hayes Stroker Ryde Hamulce: Hayes Stroker Ryde, 180mm/160mm jak widac roznica jest tylko w amortyzatorku.. roznica 180 euro czyli jakies 690zł.. oplaca sie? czekam na wasze opinie i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guerreiro Napisano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Reba jest zdecydowanie lepszym amortyzatorem. Zobacz na ceny jak duża jest różnica między tymi dwoma amorami. Jeżeli kupując rebe OEM można sporo zaoszczędzić to warto się na nią zdecydować. Ogólnie to wszystko zależy też od tego ile będziesz jeździć i jak dobry sprzęt jest Ci potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 roznica między rebą a dartem? jesli mozesz dolozyc te pieniadze to zdecydowanie warto. radon ma dystrybutora w polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vIct0r Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 nio wiem ze ma dystrybutora przez centrumrowerowe.pl i bike-center.pl ale porownywajac ceny wychodzi ladna sumka.. kupujac w PL radona 5.0 place 2500zl a w Niemczech przy obecnym kursie Euro za 2700 mam radona 6.0 wiec malutka roznica jest tylko ciekawi mnie ile kosztuje przesylka paczki 13kg do PL kurierem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Color Napisano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Tutaj znajdziesz podstawowe informacje: http://www.bike-discount.de/inhalt/liefer.html?lg=en Po podliczeniu wszystkich kosztów już nie jest tak różowo. Do tego dochodzi jeszcze problem z ewentualną reklamacją / naprawą gwarancyjną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaxp Napisano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Ale aktualnie w cenrtumrowerowym nie ma tych modeli Radonów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vIct0r Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 no wlasnie juz wiem :/ coz.. trzeba poczekac na modele 2009.. oby byly w podobnie przystepnych cenach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil Napisano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 ja mam zr5 od poczatku wakacji rowerek jest jak nowy jestem z Opola jak jestes zainteresowany kupnem pisz na priv:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.