Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Waga 65 gr

Przeznaczenie szosa/mtb

Cena 65 zł

Pełna nazwa kodowa ze strony Kozaka- 7-302-00 QR SOUL EDGE Set - steel

qrgw7.th.jpg

Zaciski jak zaciski tyle ,że te sprawiają wrażenie bardzo kruchych ,trochę obawiałbym się ich w MTB, wydaja się zbyt delikatne.A jak jest naprawdę nie wiem.Zamontowałem je do szosy.Póki co rower stoi w domu a koła się trzymają :) .Sama klamra zaciskowa jest dość mała jak i same nakrętki.Co można zauważyć to brak charakterystycznego wyżłobienia w podkładce po klamrą ,jest ona po prostu płaska .Jak się sprawują ,jak z wytrzymałością to się okaże

Napisano

Chyba się przejęzyczyłeś w cenie, bo jest taka sama, jak waga, a na stronie kosztują 240zł, jeśli dobrze patrzę :)

Gdyby nie to, to byłyby super, ale coś mi się wierzyć nie chce :P 65zł?

Napisano

zaciski byly na "wyprzedazy" na allegro za 65zl, ale nie wiem czy nawet tych pieniedzy sa warte :) a 240zl to juz naprawde chora cena, za ta kase mozna wiec lzejsze, wytrzymalsze i lepsze zaciski.

Napisano

Acha, no to sorry, tak się zdziwiłem ;) Czy warte? Gdyby brać pod uwagę wagę, to chyba tak, są tańsze zaciski tej wagi, ale na imbusa i kto wie, czy nie jest w nich więcej alu. Tylko trwałość i działanie, to 2 rzecz, a z Kozakiem wiadomo...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ostatnio mialem mozliwosc przyjzenia sie tym zaciskom dokladniej i musze stwierdzic, ze wygladaja bardzo filigranowo, ale maja bardzo duza sile scisku. Przyznam, ze bylem zaskoczony B) byc moze sam sie na takie zdecyduje ;)

• 3 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
Napisano

E tam :) zrobiłem kilkaset km na nich głównie po górach , zaliczyłem jeden niezły upadek i zaciski jak się trzymały tak sie trzymaja, zero problemów.Dodam że waże 90kg-94kg.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...