Bizon Napisano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Waga 65 gr Przeznaczenie szosa/mtb Cena 65 zł Pełna nazwa kodowa ze strony Kozaka- 7-302-00 QR SOUL EDGE Set - steel Zaciski jak zaciski tyle ,że te sprawiają wrażenie bardzo kruchych ,trochę obawiałbym się ich w MTB, wydaja się zbyt delikatne.A jak jest naprawdę nie wiem.Zamontowałem je do szosy.Póki co rower stoi w domu a koła się trzymają .Sama klamra zaciskowa jest dość mała jak i same nakrętki.Co można zauważyć to brak charakterystycznego wyżłobienia w podkładce po klamrą ,jest ona po prostu płaska .Jak się sprawują ,jak z wytrzymałością to się okaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Chyba się przejęzyczyłeś w cenie, bo jest taka sama, jak waga, a na stronie kosztują 240zł, jeśli dobrze patrzę Gdyby nie to, to byłyby super, ale coś mi się wierzyć nie chce 65zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 zaciski byly na "wyprzedazy" na allegro za 65zl, ale nie wiem czy nawet tych pieniedzy sa warte a 240zl to juz naprawde chora cena, za ta kase mozna wiec lzejsze, wytrzymalsze i lepsze zaciski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Acha, no to sorry, tak się zdziwiłem Czy warte? Gdyby brać pod uwagę wagę, to chyba tak, są tańsze zaciski tej wagi, ale na imbusa i kto wie, czy nie jest w nich więcej alu. Tylko trwałość i działanie, to 2 rzecz, a z Kozakiem wiadomo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Co do wytrzymałości -jak czegoś nie kupimy to się nie przekonamy a gdybać to sobie można zawsze.Życie pokaże czy są czegoś warte czy to kupa złomu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Ostatnio mialem mozliwosc przyjzenia sie tym zaciskom dokladniej i musze stwierdzic, ze wygladaja bardzo filigranowo, ale maja bardzo duza sile scisku. Przyznam, ze bylem zaskoczony byc moze sam sie na takie zdecyduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 http://www.allegro.pl/item505033148_zacisk...soul_kozak.html Na Allegro teraz za 60zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Póki co zaciski mają się dobrze.Przejechane jakieś 500 km wszystko na szosie.Mam nadzieje ,że nie podzielą losu tych zacisków http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=11928 19 kwietnia 2009 Przejechane 886 km póki co nic się nie dzieje wszystko na szosie 22 wrzesień 2009 3000 km przejechane z zaciskami nie ma żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubart Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 E tam zrobiłem kilkaset km na nich głównie po górach , zaliczyłem jeden niezły upadek i zaciski jak się trzymały tak sie trzymaja, zero problemów.Dodam że waże 90kg-94kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 24 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 No to bardzo dobra wiadomość ,bo mam zamiar a nich jeszcze pojeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi