futrzaks Napisano 16 Czerwca 2009 Napisano 16 Czerwca 2009 Witam ponownie Więc porównując do reby, sztywność boczna ma ciut mniejszą lecz i tak wystarczającą koło jedzie tam gdzie my chcemy a nie tam gdzie ma lżej. Odnośnie hamowania ja mam tarcze 180mm i powiem szczerze że zachowuje się normalnie, nie telepie nim nie widać żeby się uginał itp. Mój kolega ma darta i powiem tak że epicon jest troszkę dłuższy tak z 1,5cm. Skok w mojej wersji mogę zmieniać 80-120mm z tego co wiem reguluje się go podkładkami ( w instrukcji mam napisane co i jak). Pozdro
Grom Napisano 16 Czerwca 2009 Napisano 16 Czerwca 2009 Czy wybiera on wszystkie nierówności? Jak jest z regulacjami tłumienia? Faktycznie dobrze działają?
Rumen Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 Siemka mam pytanie czy w tej ( http://allegro.pl/item654863826_sr_suntour...mi_lub_bez.html ) wersji epicona można ustawić skok 140mm za pomocą dodawania odejmowania podkładek po rozkręceniu amora czy skok 140mm jest tylko w tej wersji ( http://allegro.pl/item654863816_sr_suntour...super_cena.html ) Pytam się bo może będę kupował ten amor a jestem młody i każdy grosz się dla mnie liczy a różnica w cenie jest prawie podwójna. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrower.
futrzaks Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 Amor naprawde wybiera nawet te najmniejsze nierwonosci kluczem do sukcesu jest dobre nabicie go w oparaciu o SAG u mnie wynosi on około 25% i tak jeździ mi się najlepiej. Co do tamtego epicona to się nie wypowiem bo obydwie aukcje są z modelem 2008 a on praktycznie całkowicie się różni. Dziś troche pojeździłem ja na mojej a6 z epiconem i znajomy na xtc z foxem i powiem że chodzi on za######iście ale niestety to zupełnie inna półka cenowa jednak epicon nie wypada blado w porównaniu do niego. Fox jego przy niskich prędkościach średnio wybiera nierównośći jest wtedy dużo mniej czuły w porównaniu do sr, dopiero gdy nabierzemy odpowiedniej prędkośći np. przy ostrych zjazdach staje się dużo bardziej czuły od epicona.
Rumen Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Zna ktoś odpowiedź na pytanie z mojego poprzedniego postu? Bardzo mi zależy na tej informacji bo mam zamiar kupować tego amorka ale jest mi potrzebny z skokiem 140mm a jeśli jest tak, że producent dołożył zdjął wszystkie podkładki i żąda wyższej ceny za ten amor a jest to głupie przełożenie podkładki to jaki jest sens bulić prawie drugie tyle skoro mogę zdjąć tą podkładkę i z wersji 120mm mieć 140mm. Chodzi mi o wersję z 2008r. Przepraszam, że tu się oto pytam ale nie chcę zakładać nowego tematu żeby dostać jedną odpowiedź. Z góry dzięki. Pozdrower.
premier2 Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Wydaj mi się, że będzie to chyba niemożliwe. Musiałby mieć strasznie długie golenie, co podnosiłoby wagę. Można zapytać do czego potrzebny ci taki skok?
Rumen Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Do ramy duncon pitbull nie mam zamiaru uprawiać dh, a lubię czasem poskakać a poza tym dla mnie takie rowery są bardzo wygodne nie mam za dużych funduszy. Jeszcze jedno pytanie tak z ciekawości te 200psi ile kg może utrzymać?
koziol Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Wszystkie epicony 07/08 maja skok 80-140 mm regulacja polega na dodawaniu/zdejmowaniu plastikowych 2cm podkładek tuning base znajdziesz tu: http://www.srsuntour-tuning-base.com/index...;postingID=108# Jeśli chodzi o te 200psi to wg instrukcji powinno starczyć na ponad 100kg mogę przesłać instrukcje w pdf na maila jeśli chcesz...
Rumen Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 Serdecznie dziękuje za odpowiedź . Czyli santour zdziera kase za głupie przełożenie podkładek drugie tyle kasy . Sorki, że post pod postem. Mam jeszcze wątpliwość co do tego przykręcania śrub tym specjalnym kluczem nie uśmiecha mi się takiego kupować czy można to zrobić na czuja. I jeszcze jedno czy mogę np. wlać ten sam olej co wylałem z amorka? Te wszystkie pytania po to żeby zaoszczędzić kasy bo wole kupić wersję L.O.D. 120mm i pobawić się w zdejmowanie podkładki niż płacić drugie tyle. Jeszcze poproszę kolegę Koziol o tą instrukcję na PW jeśli można.
Mod Team durnykot Napisano 19 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 19 Czerwca 2009 Serdecznie dziękuje za odpowiedź .Czyli santour zdziera kase za głupie przełożenie podkładek drugie tyle kasy . Sorki, że post pod postem. Mam jeszcze wątpliwość co do tego przykręcania śrub tym specjalnym kluczem nie uśmiecha mi się takiego kupować czy można to zrobić na czuja. I jeszcze jedno czy mogę np. wlać ten sam olej co wylałem z amorka? Te wszystkie pytania po to żeby zaoszczędzić kasy bo wole kupić wersję L.O.D. 120mm i pobawić się w zdejmowanie podkładki niż płacić drugie tyle. Jeszcze poproszę kolegę Koziol o tą instrukcję na PW jeśli można. Coś mi się wydaje,że to sprzedawcy nabijają sobie kasę w ten sposób. Biorą od importera Epicona 100 mm i się bawią. Samo rozebranie amorka jest banalne. Bądź przygotowany,że możesz potrzebować olej do komory powietrznej ( u mnie prawie go nie było ). Do rozebrania Epicona nie potrzeba żadnych specjalnych kluczy - tylko imbus i klucz nasadowy 27 mm ( w każdym markecie budowlanym ). Ten na filmie to tylko taka sprytna wersja normalnego klucza.
Rumen Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 za wyjaśnienie kwesti przykręcania. Właśnie kiedyś już oglądałem ten filmik z podkładkami z strony suntour i wpadłem na ten pomysł, że troszkę oszukują w tym sklepie na alledrogo a tak biorę wersję 120mm i mam 400zł w kieszeni. Jeszcze raz wszystkim kolegą którzy mi odpowiedzieli na te ważne pytanie.
Mod Team bogus Napisano 19 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 19 Czerwca 2009 Może to dwie różne wersje? Podaj najlepiej linki, bo różnica wydaje się dużo za duża.
koziol Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 Jeszcze poproszę kolegę Koziol o tą instrukcję na PW jeśli można. No problem,Kolego podaj na priv tylko swoj adres bo plik troszkę za dużo waży żeby tutaj go wystawić a nie bardzo chce mi się odszukiwać gdzie też go znalazłem
Rumen Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 Ok. tumonek@o2.pl wiem dziwny e-mail Do Bogus92 dziwne bo te dwa mają identyczną wagę. (140mm) http://allegro.pl/item654863816_sr_suntour...super_cena.html (100mm) http://allegro.pl/item654863820_sr_suntour...i_model_08.html raczej jest ta możliwość ustawienia skoku od 80mm-140mm (http://www.srsuntour-tuning-base.com/index...;postingID=108#) pierwszy filmik od góry obejrzyj cały jest pokazane jak można go ustawić jeśli chodzi o skok przypominam że mówię o wersji z 2008r.
Mod Team bogus Napisano 20 Czerwca 2009 Mod Team Napisano 20 Czerwca 2009 Powiem szczerze, że nie wiem z czego wynika ta różnica w cenie. Amory te same, jeden tylko ma piwoty, a drugi nie. Widocznie chcą ludzi naciągnąć na koszty.
Timon92 Napisano 20 Czerwca 2009 Napisano 20 Czerwca 2009 Może chcą naciągnąć ludzi którzy usłyszeli o fajnym, nowym Epiconie i myślą że jak jest droższy to musi być nowszy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.