CMIK Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Biafra- bardzo szybka transakcja, w miłej atmosferze i pełnym zaufaniu obu stron. Polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biafra Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Ostatnio sporo się nakupowałem przez forum:) Szybkilopez opinia POZYTYWNA Miło, szybko, kulturalnie i dostałem gratisowy pancerz. Polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 16 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 jasinski21444 < opinia negatywna Bliski mi znajomy kupił od powyższego użytkownika koła, które miałybyć w OK stanie, dokładniej z tego tematu: [Koła] Komplet/sztuka pod tarcze - Koła rowerowe - Forum Rowerowe - Największe w Polsce Byłem przy rozpakowywaniu kół, niby wszystko ok, po założeniu kół, tylne można było przekręcać na boki, po odkręceniu osi okazało się że była ona pęknięta... Na dodatek luz na bębenku, odpowiedź na tę usterkę brzmiała "Nie wiedzialem o uszkodzeniach osi . Bebenek jest ok zacisnij mocno szybkozamykacz." Nie wiem czy sprzedający zgrywa idiotę, czy zrobił to z premedytacją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 PabloSki - POLECAM. Uczciwy, rzetelny, bez problemu można się dogadać, szybki kontakt. Kupiłem u niego korbę Aerozine i kasetę XT. Jak na zdjęciach i opisie tak i w realu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 17 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 zadra1965 - wielki pozytyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CMIK Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 GrubyTno- polecam transakcje z tym użytkownikiem, sprawnie, w miłej atmosferze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Fonika - polecam uczciwa uzytkowniczka ale doradzam ostrożność , niecierpliwa i szybko się denerwuje;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 22 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 mateusz0595 wszystko ok. oklury w stanie IGLA a kolega sie nie chwalil nawet polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 23 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 caicedo9 - dobry kontakt, szybka wpłata. Polecam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caicedo9 Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Franio - transakcja sprawna, w miłej atmosferze. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 jasinski21444 wielki POZYTYW za wzorowo przeprowadząną transakcje,polecam tego forumowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g0sc Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 3143k4r2 - polecam Mega szybka wysyła, bardzo dobry kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bear1 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Gabrys94 - wielki pozytyw Kupiłem u kolegi rower. Świetny kontakt, szybka wysyłka, wszystko super spakowane, a do tego miła atmosfera transakcji. Gorąco polecam Edytowane 26 Lutego 2013 przez bear1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 26 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Lukis8 Gorąco polecam, super mostek za bardzo małe pieniądze. Jak najbardziej POZYTYW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kkudlacz Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Kenzie - polecam - kupiłem hamulce, sprzęt w bardzo dobrym stanie, a zapakowane z taką troską jakby były z porcelany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrubyTno Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 CMIK - polecam jak najbardziej użytkownika. Dobry kontakt i wszystko jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Furian Napisano 27 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 sznib - Bardzo dobry kontakt,szybka wysyłka, 0 problemów. Naprawdę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 28 Lutego 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Furian, pozytywnie, szybka wpłata, dobry kontakt, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 M333 - pozytyw Rzeczowy człowiek, szybka oraz skrupulatna odpowiedź na każde pytanie. Bardzo szybka wysyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) Ostatnio miałem przykre sytuacje dotyczące transakcji z użytkownikami z forum. Najpierw ostrzegę was przed użytkownikiem Prodigy95. Miałem na sprzedaż ramę rowerową, użytkownik ten zgłosił się do mnie, że bierze tą ramę na 100% abym nikomu tylko jej nie sprzedał. Chciał abym zatrzymał ramę na kilka dni (dokładnie 2) bo wtedy będzie 1 i otrzyma wypłatę. Ja poinformowałem go, że są chętni na tą ramę i kto pierwszy się zgłosi zaproponuję korzystną ofertę to jemu sprzedam. Użytkownik z oburzeniem do mnie dlaczego to ja nie mogę zatrzymać te 2 dni ramę, że na pewno ją kupuje. Ok, zgodziłem się napisałem, że ramę trzymam dla niego i nikomu nie sprzedam. Dogadaliśmy się co do ceny wysyłki itd. Użytkownik ten chciał abym wystawił mu ramę na allegro. Jako, że dochodziło już do godziny 24 zaproponowałem użytkownikowi, że ramę wystawię mu jutro i kliknie. On zgodził się, i kolejny raz tylko żebym nikomu nie sprzedał. Na drugi dzień inny klient się zdecydował na zakup. Dzwoni do mnie, że decyduje się na ramę a ja mu mówię, że dogadałem się już z kimś i rama już nieaktualna. Po południu loguję się na forum aby napisać do tego Prodigy95, że jestem już i mogę wystawić aukcję na allegro. Ku mojemu zdziwieniu jest wiadomość od niego, że rezygnuje z kupna bo „kupił od znajomego”. Nie polecam transakcji z tym użytkownikiem. Człowiek bardzo niesłowny. Kolejny oszust z forum to użytkownik refiko. Ogłosił na sprzedaż hamulce SLX, nowe zdemontowane z nowego roweru, nieporysowane bez żadnych wad itd. Dogadałem, się z nim co do ceny itp. Dokonałem transakcji przez allegro. Zapłaciłem z góry. Zanim kliknąłem kilka razy pytałem co jest w zestawie. „Nowy hamulec przód tył z klockami, 2x tarcze, adaptery i komplet śrub” Wszystko miało być nowe. Więc zakupiłem, zapłaciłem. Po otrzymaniu i otworzeniu paczki okazało się, że hamulce są używane, brak adapterów, śrub. Więc dzwoniłem dziesiątki razów do niego, nie odbierał więc napisałem do sprzedającego na forum/gg/e-maila. Dostałem, informację, że paczkę pakowała dziewczyna i pewnie nie spakowała oraz niby jest „za granicą” dlatego nie odbiera, że zgłosi się do mnie. Kolejne kilka dni bez odzewu, napisałem więc jeszcze raz. Później się odezwał, że jak wróci do kraju to dośle brakujące rzeczy. Ja oczywiście pisze co w związku z tym, że hamulce są używane. On na to że wg. Niego one są nowe. Dowody na to, że są używane: zużyte klocki (zostało może 30%) brak gumowej zaślepki w zacisku gdzie wlewa się olej, klamki posiadają rysy. Bardzo widoczne ślady użytkowania tarcz. Zaproponowałem, mu aby zwrócił mi 100 zł i nie przysyłał już adapterów i śrub. Lub niech przyślę te rzeczy i zwróci 50 zł. On na to, że nie zwróci nic, tylko jak mi nie odpowiadają mam je odesłać a on sobie je sprzeda drożej (oczywiście oszuka kolejną osobę). Napisałem mu, że kwotę jaką mu zapłaciłem nigdy nie uzyska za używane hamulce. On swoje, że mogę odesłać więc piszę ok, ale z warunkiem, że najpierw zwróci mi na konto pieniądze lub wysyłam paczkę za pobraniem. On na to, że jak dojdzie do niego paczka to mi przeleje pieniądze na konto więc ja piszę, że „absolutnie się nie zgadzam ponieważ raz już mnie oszukałeś więc drugi raz nie będę ryzykował”. Użytkownik choć odczytał wiadomość to się nie odzywa. Po jego stylu pisania widać, że to jakiś straszny kombinator i oszust. NIE POLECAM!!! Uważajcie na niego i dla bezpieczeństwa nie zawierajcie z nim żadnych transakcji. Edytowane 6 Marca 2013 przez mateusz0595 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Niestety i ja muszę wydać opinię negatywną.:/ Użytkownik @broklyn20 wystawił na sprzedaż 2 Schwalbe Ro Ro w okazyjnej cenie. Początkowe zdjęcia mi nie odpowiadały więc poprosiłem o umycie opon i zrobienie lepszych fotek co użytkownik zrobił bez ociągania. Ogólnie cała transakcja jeśli można to tak nazwać przebiegała pomyślnie, aż do dziś... Wklejam Korespondencję PW od wczoraj(z oczywistych względów pomijam dane): ja-Wysłano wczoraj, 16:38 Więc biorę, możesz podać dane do przelewu? broklyn20-Wysłano wczoraj, 17:08 Z tym że dziś wrzuciłem na dokładną wagę i wyszło 476 i 498 sory za wprowadzenie wcześniej w błąd. Jeśli Ci to nie przeszkadza to dobijmy targu:) ja-Wysłano wczoraj, 17:20 Hmm czy aby na pewno jest to wersja Evo Tl-ready? broklyn20-Wysłano wczoraj, 18:30 100 na 100 to ta opona prawdopodobnie Rocket Ron Evo - Opony - Rowerowa waga ja-Wysłano wczoraj, 20:46 No nie do końca te ponieważ na zdjęciu są opony 29cali:D. Skoro piszesz że Evo to biorę. ja-Wysłano wczoraj, 20:47 Zapomniałem zapytać, 50 z przesyłką nie ekonomicznym czy 50+przesyłka? broklyn20-Wysłano wczoraj, 21:41 fakt nie zauważyłem przesyłka powiedzmy pół na pół broklyn20-Wysłano dziś, 10:36 czyli nie trzymać Ci tych opon? ja-Wysłano dziś, 16:46 Więc kupuję, tylko powiedz ile chcesz w takim razie za te pół przesyłki? Myślę że najlepiej będzie poleconym. broklyn20-Wysłano dziś, 17:01 Sory ale w międzyczasie poszły na allegro Dodam, że nie byłem wcześniej ponaglany, ani informowany o tym, że opony wiszą na Allegro i mam się pospieszyć... Użytkownik mimo iż dwukrotnie napisałem że biorę nagle pomyślał nie wiadomo dlaczego że nie chcę tych opon i je sprzedał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biafra Napisano 8 Marca 2013 Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 WaGiant- transakcja pozytywna. Miły kontakt i brak najmniejszych problemów przy kontakcie osobistym. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 (edytowane) llancer -NEGATYWNA- kupiłem u niego amortyzator SR suntour raidon Coil kasa do niego dotarła 7 marca , miał wysłać w następnym tygodniu ponieważ nie miał czasu .W środe dostałem wiadomość że nie wysłał ale na pewno wyśle w czwartek lub piątek . W Poniedziałek dostałem wiadomośc że nie wysłał ale wyśle jak będzie miał czas i siły . w między czasie oferował kupno swojego innego amortyzatora na forum wie ktoś pod jaki paragraf do podchodzi ?? Edytowane 21 Marca 2013 przez Schwefel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyrax84pl Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Ja po raz kolejny dodaję opinię na temat użytkownika forum. KamilGT oferował korbę Suntour XCT v2. Sprzedającego mogę pochwalić za bezproblemowy kontakt i chęć do współpracy. Na odbiór umawialiśmy się "na mieście" i nie stanowiło dla niego żadnego problemu podejście w umówione miejsce z korbą za którą zapłaciłem 4,09zł (koszt jednego piwa na stacji). Na dodatek w gratisie dostałem jeszcze suport do tej korby. Szacunek za podejście i podziękowania za pozytywny przebieg transakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 llancer -NEGATYWNA- kupiłem u niego amortyzator SR suntour raidon Coil kasa do niego dotarła 7 marca , miał wysłać w następnym tygodniu ponieważ nie miał czasu .W środe dostałem wiadomość że nie wysłał ale na pewno wyśle w czwartek lub piątek . W Poniedziałek dostałem wiadomośc że nie wysłał ale wyśle jak będzie miał czas i siły . w między czasie oferował kupno swojego innego amortyzatora na forum wie ktoś pod jaki paragraf do podchodzi ?? ma ktoś oprócz mnie problem z tym użytkownikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi