ig0r Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Witam. Właściwie to szukam roweru, marka obojętna byle był full, który po zablokowaniu tylnego zawieszenia na gładkich podjazdach będzie zachowywał się jak hardtail tzn. ani grama ugięcia. I pytanie czy w Scalpelu podczas siłowj jazdy np na stojąco czuć uginające się tylne widełki??? jak zachowuje sie w takiej sytuacji Spark? Jeżdziłem na Fuelu z tłumikiem Fox z pro pedal, podobnie SPV. Bujał choc pompowałem tłumik prawie na max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 dziwne - ja mam foxa rp23 i przy trzecim stopniu platformy zawiecha jest sztywna, nie poddaje sie wogole. rownie dobrze mozesz zamontowac tlumik ktory ma pelną blokade, nie ma ich teraz juz zbyt wiele ale np radium tak dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Mój Scalpel nie pompuje na blokadzie. Tak samo nowy Scalpel, tzn od rocznika 08 w górę, tak z DT Swiss jak i z Foxem nie pompują - zawieszenie jest całkiem sztywne, zero ugięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ig0r Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Prosze o opinie o Scalpelu. Znalazłem informację że niazablokowane podobno w czasie jazdy strasznie??? bujają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 bujają bo to system podobny do jednego zawiasu innych fulli - z tym ze zamiast lozyskowania sa elastyczne widelki. zeby temu zapobiec potrzebny bylby tlumik z platforma czyli ktorys manitou. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ig0r Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Czyli Scott Spark podobnie się zachowuje tylko to kwestia tłumika?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 zachowuje sie podobnie, spark ma jednak wahacz w pelnym tego slowa znaczeniu.. nie pamietam na pewno ale scalpele mialy foxa z blokadą, niskie modele scotta sparka nie. w przypadku obu ram zdecydowanie lepiej miec egzemplarz z manetką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.