Fifi Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Zobacz na lb nowości 2009, ktoś podał chwyty Bontragera 12,2g. A można przecież zrobić własne chwyty z pianki tak jak to w przypadku pana Heinza. Edit: http://www.light-bike.com/forum/viewtopic....c&start=220 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Taak, ale mieliśmy ubaw z Jacą z tych chwytów home made Mr. Heinza, ile to było, 3g? 5? No cóż, tak powstają rzeczywiście rowery do patrzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikorexia Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Maxxis 285 : 286,6;288,9(idzie na przód Do "projektu", lżejsze części: -piasta przód extralite spd; nie wiem ile waży realnie prince -tarcze scrubs MMC -FD sram red braze on + obejma z carbonu 64 bez "tuningu", można próbować dodać carbonowe wózek itp. -pillar PST TB1422 mogą być troszkę lżejsze -Tune SkylineMTB ok 24, 17 waży wersja na szosę ale to nic i możnajeszcze skrócić -krótsze gripy pod man. obrotowe P.S.Tylko po co tarcze w tym rowerze? Wiadomo, że i tak zupełnie nie będzie nadawał się do jazdy a już na pewno w terenie. Jeśli unikać nagłych zrywów i chodnik będzie równy to do kiosku dojedzie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 1 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 3g pianki na chwyty... można też zrobić sida 700g :] ok Bontragera znalazłem chwyty są 12,2g na fotce z lb tylko czemu producent chwali się 15g... http://bontrager.com/model/07835/en No generalnie kombinować dalej można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 ok Bontragera znalazłem chwyty są 12,2g na fotce z lb tylko czemu producent chwali się 15g... http://bontrager.com/model/07835/en Na to pytanie nie potrafię już odpowiedzieć dlaczego. Bikorexia, czy Ty nie jesteś znana na LB jako T? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Chainring bolts : Extralite aluminium 12g no super. moje BBB to 7,16g czyli nawet gdyby ich było 5 ( mam 4 ) to ok 3g w dół a to już coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Lookas - co to za manetki Sun tuned ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beton Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 imo jesli by mozna bylo taki rower zbudowac to na pewno by taki lekki byl. na LB jest rower 6,7kg z Vkami jako najlzejszy. czyli to taki bezsensowny temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 a czy lb jest Jedyne I Najlepsze? jestes w temacie zeby sie czepiac? temat nie brzmi "wymyśl części" wiec nie są one fikcją. nie udzielaj sie tam gdzie ci zawartosc nie pasi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 części soul koazka są niesamowite, dasz link do tej kasety mtb 125g? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Ale nie mają dobrej opinii http://soul-kozak.com/bike.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 tylko 400zł? no niby alu ale jak ktoś zakłada do roweru za 20tyś to chyba go stać żeby wymieniać co jakiś czas kasetę alu niemniej waga powala w tym rozmiarze. Chyba że ktoś wyrwie tytanowoą to do śmierci starczy i lekka xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 2 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Po pierwsze sprzęty kozaka nie powalają niczym na stronie drogie jak jasna *** trwałość żadna a i sam maetsro kozak nie robi pozytywnego wrażenia swoją osobą i podejściem do tematu > na LB odpowiedni watek jest. po drugie LB nie jest żadną wyrocznią i że tam "coś" jest to nie znaczy, że na tym kończy się świat :] po trzecie tytanowe kasety nie starczą do śmierci też mają swoją określoną wytrzymałość - przy tak niskich masach nie ma cudów ps co do manetek sun- podchwyciłem je z projektu Heinza W Linku do nich wraz z modyfikacjami nie mam gdzieś go wcięło :] cytat z LB http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=9657&start=0 "witam mam problem Kupiłem u Mariusza kozaka piasty po 3 dniach zdechła tylnia odesąłem mu przysłał mi niby naprawiona załozyłem ipo 2 dnich znowu zdechło odesłałem znowu piaste przysłał mi nowa ale to samo po 3 dnich zdycha sprzęgło i nieda sie jeżdzic. Prosbemam taką czy ktos zna osobiście Mariusza Kozaka albo am do niego telefon ponieważ odesłałem mu piaste i miał mi oddać pieniądze ale od 2 tyg urwałmi sie z nim kontakt prosze o pomoc" "na Kozaku się nie jezdzi kozaka się ogląda i dotyka i z tym drugim też trzeba delikatnie aby nic nie zepsuć" i atkich osób jest więcej :] http://www.light-bikes.de/website/new/2007...icht-soul-kozak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Najwytrzymalna kaseta to ceramiczna. Była mowa w bB i w temacie nowości 2009 na LB. 5000km i tylko lekko teflon starty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 czyli z kozakami tak jak z boplightami: łapy won od produktow o pseudojakosci. a ze mozna robic i lekko i dobrze to niezbite dowody dostarcza dt czy tune. i nie sądze zeby materialy sciągali z marsa. poza tym przy tym temacie nie mowimy o pieniadzach - a soule nie są chyba najlzejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 z Boplighta to chyba tylko rogi są fajne:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 a ze mozna robic i lekko i dobrze to niezbite dowody dostarcza dt czy tune. i nie sądze zeby materialy sciągali z marsa. Fakt, piaste tune mam od 2004 roku trochę już przejechała i z tego widzę nie ma zamiaru się poddać Jakbym miał nieograniczony budżet na rower, to na pewno Tune by zagościł w tym projekcie (piasty, siodełko i zaciski pewnie by właśnie od Tune pochodziły). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_l_83 Napisano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Jakoś z boplighta mam cały setup i nie narzekam a ważę 90kg i nic się nie gnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.