Jarzyn Napisano 26 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Witam! Poszukuje kierownicy do enduro i lekkiego fr. Przede wszystkim liczy się wytrzymałość i w miare niska waga. Cenowo do 300zł. Chciałbym coś z wyższej półki, także licze na Wasze opinie i rady. Od razu możecie rzucic pomysłem na nowy mostek, również do 300zł. I jeszcze jedno pytanie...co myślicie o carbonowych mostkach i kierach w rowerach AM i FR?! Licze na Wasze odpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 w rowerze am - jak najbardziej. mam truvativa carbona risera i lekki mostek ritcheya. wczesniej mialem titeca pluto. truvativ to 660 mm a titec mial 690 - w stanach do dorwania za 70 dolarow, waga to odpowiednio: titec 220 truvativ 170 gram obie maja ten plus ze mozna zamontowac rogi - co dla mnie jest nieoddzowne. kierownice karbonowe do dh robi easton, sunline tez, byl chyba jeszcze azonic. lekka kierownica alu do takich zastosowan to miedzy 250 a 300 gram rzuc okiem np na chain reaction cycles. ja mam mostek typowo xc - ritcheya 4axis - ale dla mnie wystarczy jesli chodzi o trwalosc i wytrzymalosc. zastnanow sie ile razy zaliczasz glebę - karbon raczej gorzej zniesie takie urazy niz alu. zdecydowanie wiecej firm ma doswiadczenie w produkcji dobrych kierownic alu do ciezszych zastosowan niz kierownic karbonowych - trend ten pojawil sie dopiero ostatnio, gdy takze wsrod zjazdowcow pojawila sie moda na odchudzanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 27 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Nie zapominajmy jeszcze o wyrobach Syntace'a ale cena u dystrybutora chora. Okazje do znalezienia na e-bayu są. Z karbonowych i wytrzymałych może być Race Face jeszcze po za tymi wyżej wymienionymi. Z testów na Red Monsterze (ta maszynka Syntace'a do testowania ) można odradzić karbonowe wyroby Ritchey'a jeśli o cięższe zastosowania chodzi. http://terrengsykkel.no/index.php?id=1609 -> polecam zerknąć, może pomóc w ostatecznym wyborze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarzyn Napisano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Stronka podana przez mojego przedmówce wpedziła mnie w niepewność. Myslałem o wyborze WCS, ale z tych testów wynika, że jest jedną z najslabszych. Co do mojej jazdy, to 16m dropów nielatam. Ale te 1.5-2m zdarzy sie czasami skoczyć...daletgo napisałem lekkie FR. doradzcie coś, bo już dwa miesiące czaje sie na jakąs kierownice i nie wiem co wybrac. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b1ogusz Napisano 9 Marca 2009 Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Nie wiem czy temat aktualny, ale jestem teraz w podobnej sytuacji. Na dzien dzisiejszy chyba zdecyduje sie na mostek Thomsona X4 i kiere Ritcheya WCS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.