Skocz do zawartości

[kierownica] Poszukuje giętej kiery do enduro, lekkiego fr. - do 300 zł

Jarzyn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Poszukuje kierownicy do enduro i lekkiego fr. Przede wszystkim liczy się wytrzymałość i w miare niska waga. Cenowo do 300zł. Chciałbym coś z wyższej półki, także licze na Wasze opinie i rady. Od razu możecie rzucic pomysłem na nowy mostek, również do 300zł. I jeszcze jedno pytanie...co myślicie o carbonowych mostkach i kierach w rowerach AM i FR?! Licze na Wasze odpowiedzi. Pozdrawiam

w rowerze am - jak najbardziej. mam truvativa carbona risera i lekki mostek ritcheya.

wczesniej mialem titeca pluto.

truvativ to 660 mm a titec mial 690 - w stanach do dorwania za 70 dolarow,

waga to odpowiednio: titec 220 truvativ 170 gram

obie maja ten plus ze mozna zamontowac rogi - co dla mnie jest nieoddzowne.

kierownice karbonowe do dh robi easton, sunline tez, byl chyba jeszcze azonic.

lekka kierownica alu do takich zastosowan to miedzy 250 a 300 gram

rzuc okiem np na chain reaction cycles.

ja mam mostek typowo xc - ritcheya 4axis - ale dla mnie wystarczy jesli chodzi o trwalosc i wytrzymalosc.

zastnanow sie ile razy zaliczasz glebę - karbon raczej gorzej zniesie takie urazy niz alu.

zdecydowanie wiecej firm ma doswiadczenie w produkcji dobrych kierownic alu do ciezszych zastosowan niz kierownic karbonowych - trend ten pojawil sie dopiero ostatnio, gdy takze wsrod zjazdowcow pojawila sie moda na odchudzanie.

Nie zapominajmy jeszcze o wyrobach Syntace'a ale cena u dystrybutora chora. Okazje do znalezienia na e-bayu są. Z karbonowych i wytrzymałych może być Race Face jeszcze po za tymi wyżej wymienionymi.

Z testów na Red Monsterze (ta maszynka Syntace'a do testowania :) ) można odradzić karbonowe wyroby Ritchey'a jeśli o cięższe zastosowania chodzi.

http://terrengsykkel.no/index.php?id=1609 -> polecam zerknąć, może pomóc w ostatecznym wyborze.

Stronka podana przez mojego przedmówce wpedziła mnie w niepewność. Myslałem o wyborze WCS, ale z tych testów wynika, że jest jedną z najslabszych. Co do mojej jazdy, to 16m dropów nielatam. Ale te 1.5-2m zdarzy sie czasami skoczyć...daletgo napisałem lekkie FR. doradzcie coś, bo już dwa miesiące czaje sie na jakąs kierownice i nie wiem co wybrac. Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...