Skocz do zawartości

[amortyzatory] r7 '07 vs reba

olek123

Rekomendowane odpowiedzi

Moja waży hmm ( nie pamiętam dokładnie ) jakoś tak pod 1800 (bliżej) z manetką i przyciętą rurą sterową , bez gwiazdki bieżni , rocznik 2007 Sl disc . Waga producenta ni jak ma się do prawdy . Jak dla mnie to i tak leki amor , zważając na to co potrafi znieść . Możliwości regulacji ogromne i sztywność , nie słuchaj np że różnicy w sztywności nie poczujesz bo mało ważysz , owszem poczujesz jeśli tylko mocniej przyciśniesz na zjeździe :)

Nawrotek dokładnie , R7 to można porównywać ale z sid nie z rebą one mają z grubsza inne przeznaczenie ;)

• 4 tygodnie później...
http://picasaweb.google.pl/mdargacz.pl2007...108063513308610

1635 z niedocieta rura sterowa i gwiazdka, czyli bez gwiazdki mniej jeszcze. Moim zdaniem nie jest to wcale duzo :icon_wink: Wersja SL disc 2008

~100g więcej niż R7 - dla jednych dużo, dla innych różnica bez znaczenia :icon_mrgreen:

Mój R7 TPC 100mm, sterówka 17.5cm, wersja z pivotami (+ manetka, gwiazdka, bieżnia sterów, masywniejszy plastik w lewej goleni) - 1541g.

Jeździłem ostatnio na Rebie (ustawionej pod osobnika ważącego 10kg mniej ode mnie) i wrażenia pozytywne - co prawda wielkiej różnicy R7 vs Reba nie ma, ale jest ona wyczuwalna, zwłaszcza w przypadku mniejszych nierówności - Reba działa po prostu płynniej.

W moim przypadku wybór był podyktowany kwestią finansową - kilka setek, które różniły oba amory, wolałem przeznaczyć na coś innego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...