Kanonier Napisano 24 Listopada 2008 Napisano 24 Listopada 2008 Jeśli można dołożę temat od siebie z takim oto rowerkiem: Rama: Trek 4500 Rozmiar: 19,5" Amortyzator: Rock Shox Judy TT Hamulce hydrauliczne: Giant MPH 3,0 Przerzuutka tył: Shimano Deore (RD-M511) Przerzutka przód: Shimano Alivio (FD-MC21) Manetki: Shimano Deore Koła: Alexrims DM-18 Piasty: Shimano SH-M485 Opony: Hutchinson Rock (26x1,95) Stery: VP Korba: Truvativ Firex Kaseta: SRAM PG-950 Łanuch: SRAM PC-971 Pedały: Shimano PD-M540 Kierownica: Syncros Gain - Al. 7075, szrokość 660mm, wznios 40mm Mostek: Tioga O-Bone - 100mm, kąt +/- 6* Siodlo: Selle Italia GenuieGel C2 Sztyca: Zoom Zacisk: KTM Gripy: Author AGR Ergo-2 Póki co dokładnej wagi całego nie znam ponieważ nie mam danych co do wszystkich części ale pewnie coś w okolicach 12kg ale zważę w najbliższym czasie to podam... W najbliższej kolejności do zmiany pewnie amor może na jakiegoś Black'a ale życie zweryfikuje Zdjęcie z dzisiaj: http://img219.imageshack.us/img219/6731/rowersf2.jpg http://img530.imageshack.us/img530/4900/rower2di7.jpg Komentarze pozytywne i negatywne mile widziane
tobo Napisano 24 Listopada 2008 Napisano 24 Listopada 2008 twoje mph dzialają wogole? uzyles ich juz "na mokro" ?
Kanonier Napisano 24 Listopada 2008 Autor Napisano 24 Listopada 2008 twoje mph dzialają wogole? uzyles ich juz "na mokro" ? Miałem okazję jeździć z nimi w ulewnym deszczu np. na zjeździe z Lubania czerwonym do Krościenka (pewnie miałeś okazję go zaliczyć na zlocie) i nie zawiodły mnie a w porównaniu do V-ek, które miałem wcześniej to dla mnie "Ameryka". Znając życie w przyszłości pomyśli się o czymś innym ale póki co nie narzekam chociaż masa i wygląd nie należą do najlepszych
nikodem Napisano 24 Listopada 2008 Napisano 24 Listopada 2008 12kg? coś za bardzo optymistycznie podchodzisz do tematu:P licz minimum 13kg jak na mój gust
tobo Napisano 24 Listopada 2008 Napisano 24 Listopada 2008 Miałem okazję jeździć z nimi w ulewnym deszczu np. na zjeździe z Lubania czerwonym do Krościenka (pewnie miałeś okazję go zaliczyć na zlocie) i nie zawiodły mnie a w porównaniu do V-ek, które miałem wcześniej to dla mnie "Ameryka". Znając życie w przyszłości pomyśli się o czymś innym ale póki co nie narzekam chociaż masa i wygląd nie należą do najlepszych no to szczesciarz z ciebie bo moje jak deszcz padal to jedyne co robily to dawaly dzwiękowo czadu
Kanonier Napisano 25 Listopada 2008 Autor Napisano 25 Listopada 2008 12kg? licz minimum 13kg jak na mój gust Nie będę zaprzeczał bo nie wiem dokładnie. Nigdzie nie mogę znaleźć wagi ramy i hamulców bo miałbym już "książkową" wagę. Postaram się jak najszybciej go zważyć jako całość (może na czymś się uda ) Tak ciągle zastanawiam się jeszcze nad tą kierownicą - wydaje mi się czy jest za "kobylasta" jak do tego roweru?? Chciałem giętą to mam ale to chyba trochę do przesady wygięta. Chociaż powiem, że wygodna jest ale o pozycji jakiejś żeby zmniejszyć opór powietrza trzeba zapomnieć - wznios 40mm.
kuczy Napisano 25 Listopada 2008 Napisano 25 Listopada 2008 Tak ciągle zastanawiam się jeszcze nad tą kierownicą - wydaje mi się czy jest za "kobylasta" jak do tego roweru?? icon_mrgreen.gif Chciałem giętą to mam ale to chyba trochę do przesady wygięta. Chociaż powiem, że wygodna jest ale o pozycji jakiejś żeby zmniejszyć opór powietrza trzeba zapomnieć - wznios 40mm. Jeździłem na 620 giętej no i była wygodna owszem, teraz 580 prosta i jest czad. Ale jakbym miał wrócić teraz do niej to bałbym się, że za którymś razem zawinę się o drzewo Jeśli Ci jest wygodnie, nie odczuwasz, że jest zbyt szeroka to zostaw ją. O bardziej pochylonej pozycji (bo chyba taką masz na myśli) nie musisz zapominać Zawsze możesz mostek ustawić na "-" i trochę poprawy będzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.