Skocz do zawartości

[rower] skromny Trek 4500

Kanonier

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli można dołożę temat od siebie z takim oto rowerkiem:

Rama: Trek 4500 Rozmiar: 19,5"

Amortyzator: Rock Shox Judy TT

Hamulce hydrauliczne: Giant MPH 3,0

Przerzuutka tył: Shimano Deore (RD-M511)

Przerzutka przód: Shimano Alivio (FD-MC21)

Manetki: Shimano Deore

Koła: Alexrims DM-18

Piasty: Shimano SH-M485

Opony: Hutchinson Rock (26x1,95)

Stery: VP

Korba: Truvativ Firex

Kaseta: SRAM PG-950

Łanuch: SRAM PC-971

Pedały: Shimano PD-M540

Kierownica: Syncros Gain - Al. 7075, szrokość 660mm, wznios 40mm

Mostek: Tioga O-Bone - 100mm, kąt +/- 6*

Siodlo: Selle Italia GenuieGel C2

Sztyca: Zoom

Zacisk: KTM

Gripy: Author AGR Ergo-2

Póki co dokładnej wagi całego nie znam ponieważ nie mam danych co do wszystkich części ale pewnie coś w okolicach 12kg ale zważę w najbliższym czasie to podam...

W najbliższej kolejności do zmiany pewnie amor może na jakiegoś Black'a ale życie zweryfikuje :P

Zdjęcie z dzisiaj:

http://img219.imageshack.us/img219/6731/rowersf2.jpg

http://img530.imageshack.us/img530/4900/rower2di7.jpg

Komentarze pozytywne i negatywne mile widziane :D

Napisano
twoje mph dzialają wogole? :) uzyles ich juz "na mokro" ?

Miałem okazję jeździć z nimi w ulewnym deszczu np. na zjeździe z Lubania czerwonym do Krościenka (pewnie miałeś okazję go zaliczyć na zlocie) i nie zawiodły mnie a w porównaniu do V-ek, które miałem wcześniej to dla mnie "Ameryka". Znając życie w przyszłości pomyśli się o czymś innym ale póki co nie narzekam chociaż masa i wygląd nie należą do najlepszych :)

Napisano
Miałem okazję jeździć z nimi w ulewnym deszczu np. na zjeździe z Lubania czerwonym do Krościenka (pewnie miałeś okazję go zaliczyć na zlocie) i nie zawiodły mnie a w porównaniu do V-ek, które miałem wcześniej to dla mnie "Ameryka". Znając życie w przyszłości pomyśli się o czymś innym ale póki co nie narzekam chociaż masa i wygląd nie należą do najlepszych :)

no to szczesciarz z ciebie bo moje jak deszcz padal to jedyne co robily to dawaly dzwiękowo czadu ;)

Napisano
12kg? :D

licz minimum 13kg jak na mój gust :P

Nie będę zaprzeczał bo nie wiem dokładnie. Nigdzie nie mogę znaleźć wagi ramy i hamulców bo miałbym już "książkową" wagę. Postaram się jak najszybciej go zważyć jako całość (może na czymś się uda :icon_mrgreen: )

Tak ciągle zastanawiam się jeszcze nad tą kierownicą - wydaje mi się czy jest za "kobylasta" jak do tego roweru?? :icon_mrgreen: Chciałem giętą to mam ale to chyba trochę do przesady wygięta. Chociaż powiem, że wygodna jest ale o pozycji jakiejś żeby zmniejszyć opór powietrza trzeba zapomnieć - wznios 40mm.

Napisano
Tak ciągle zastanawiam się jeszcze nad tą kierownicą - wydaje mi się czy jest za "kobylasta" jak do tego roweru?? icon_mrgreen.gif Chciałem giętą to mam ale to chyba trochę do przesady wygięta. Chociaż powiem, że wygodna jest ale o pozycji jakiejś żeby zmniejszyć opór powietrza trzeba zapomnieć - wznios 40mm.

Jeździłem na 620 giętej no i była wygodna owszem, teraz 580 prosta i jest czad. Ale jakbym miał wrócić teraz do niej to bałbym się, że za którymś razem zawinę się o drzewo :icon_mrgreen: Jeśli Ci jest wygodnie, nie odczuwasz, że jest zbyt szeroka to zostaw ją. O bardziej pochylonej pozycji (bo chyba taką masz na myśli) nie musisz zapominać :icon_mrgreen: Zawsze możesz mostek ustawić na "-" i trochę poprawy będzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...