worms Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Biały do srebrnego wraz ze wstawkami w postaci naklejek srebrnych ładnie pasuje. Bardzo mi się też podoba Twój bike. Nie ma co porównywać do mojego, jakoś Twój lepiej mi się prezentuje, a wagi i tak nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Witojcie!! nadejszła wiekopomna chwila i zostały wymienione : mostek ,kierownik i gustowna podkładka ..niestety wbrew wcześniejszym planom nie ma boplighta a jest wc..s, bo dystrybutor nie potrafi określić gdzie i kiedy bedzie w Polsce kontener z białymi komponentami zanotowałem też oprócz walorów estetycznych spadek 105 g Bar Ends (rogi) Ritchey WCS SL alu bolts - 60 gBrake (Front): (Hamulec przedni) Shimano Deore LX alu bolts w manetkach - 449g Brake (Rear): (Hamulec tylny) Shimano Deore LX plus adapter alu bolts w manetkach - 494g Rotors (tarcze) accent blade 160 mm - 185g Cables: (Pancerze + linki) clarks 72g Cassette: (Kaseta) shimano deore xt 2008 11-34 295g Chain: (Lancuch) shimano deore xtr - 277g Crankset: (Korby) shimano deore xt 2008 śruby kcnc - 863gDerlr (Front): (Przerzutka przednia) shimano deore xt 2008 alu bolts - 146g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) shimano deore xt 2008 low normal alu bolt - 245g Fork: (Widelec)Rock Shox SID TEAM 2008 - 1520g z manetką Frame: (Rama) Giant Trance 0 2007r. 18'' - 2740g z miskami sterów Grips: (Gripy) Author pianki - 23 g Handlebar: (Kierownica)Ritchey WCS wet white 31.8 - 158g Headset: (Stery) FSA Orbit (łożyska) - 50g Pedals: (Pedaly) Crank Brothers Egg beater C - 292g Rear Shock(tłumik) FOX RP23 z tulejami - 241g Seat: (Siodlo) Selle Italia SLR TT - 146g Seatpost: (Sztyca) Easton EA50 350mm - 297g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Giant - 31g Shifters: (Manetki) shimano deore lx dual control incl. Skewers: (Zaciski kol) dartmoor bolt on white - 32g tył mavic crossride - 74g Spacers: (Podkladki pod mostek) kcnc + stożek giant carbon - 17g Stem: (Mostek) Ritchey WCS wet white 110mm - 125g Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Nobby Nick 2.1 - 490g Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe Nobby Nick 2.1 - 492g Tubes(dętki): geax - 264g Top Cap: (kapsel)(alu bolts) Giant - 14g Wheel Front: (Kolo przednie) Mavic Crossride - 918g Wheel Rear: (Kolo tylne) Mavic Crossride - 1063g Waga razem : 12059g teraz zbieram sie do kupowania nowych kółek bo zmiana planów finansowych nadeszła myśle dalej o crossmaxach tylko cena mnie przeraża bo dowiadywałem sie i na ten rok jest to ...uwaga ..4099 zł!! jeśli nie dorwe ich po moich znajomościach taniej to rezygnacja niestety ..doradźcie coś ludziska tak do 3 tysiaczków ..tylko nie składaki!! ja chceta komplet no chyba że już koniecznie to dajcie propo jakiś składaków ale to ostatecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Wszystko fajnie, ale ten kabel od Sigmy i poniekąd sama Sigma wyglądają nie bardzo... . Widziałbym tu coś inszego Ogólnie ciekawie to wygląda, gdyby nie SiD to biel byłaby dyskusyjna, ale jest ok Podkładka carbonowa pod mostkiem to "muss" ? Dlaczego nie składaki ?! Do 3 tysiaków only składaki, nie kupiłbym Crossmaxów za 4 paki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 niestety ta "cudowna" podkładka przykrywa stery (taka konstrukcja) cp do maviców to może bede je miał za nie całe 3 paczki , ja niestety esteta jestem i prócz walorów jezdnych to to ma wyglądać!! a crossmaxy wyglądają!! i bynajmniej nie dla lansu to wszystko tylko jak to sie mówi "pańskie oko rower tuczy " czy jakoś tak a sigma ..no cóż ucierpiała pewnego razu ...na razie nie spiesze sie z jej wymianą ...działa ? działa to najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Tutaj się zgodzę w 110%, wygląd mają piękny, są soczyste - ale nie za 4000zł Wolałbym taniej, lżej i gorzej wyglądowo, ale to Ty jesteś Panem tego roweru twórz go na własną wizję Powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 no to napisałem że propozycje podawać!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 przyznam ze tez mialem faze gotowcow (czytaj slr 2009) ale chyba sie skutecznie z tego wyleczylem, jak mialbym za ponad grubo 1500g placic 4k to ......bym sie nawet nie zastanawial za ok 3k mozesz miec super kolka, duzo szybsze i z duuuuzo wiekszym smakiem, cos indywidualnego, od siebie..... np. obrecze: ztr olympic (super pod zalanie stanem) 32, 28 szprychy: sapim c x-ray, dt aerolite piasty: tune king/kong, dt 240s jestes potwierdzeniem mojej teorii ze ''polowa Polski'' jezdzi na wcs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 gotowce dt - cena ponizej 3 tys a waga ponizej 1500 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 no kurde siara wiem ale boplight to jakieś jaja !! dzwonie raz ...no bedą za miesiąc...dzwonie za miesiąc.. no bedą za miesiąc.... i tak w kółko aha .. połowa Polski nie jeździ na szczęście na białych aa właśnie podobno te slry na 2009 są lżejsze od starych , a odnośnie tych ztr(ów) to co prawda lekkie obręcze ale troche mnie przeraża ich wytrzymałość ...chyba do fulla aż takie obręcze nie pasują ale może sie myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Tomeks ma chyba te obręcze w swoim fullu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 waga nowych slr-ow fabrycznie taka sama jak 2008, obnizyli wage obreczy o ok 20g i te 20g wrzucili do piast..... obrecze to akurat najmniejszy problem w kolkach, no moze po nyplach i opaskach no i po wentylach ile wazysz ale patrzac na twoj bike to 17 lub 19 to waga nie bedziesz raczej sial spostuszenia? i ten i wiele innych zestawow dadza ci duza nizsza wage (szybsze kola) i co bardzo wazne (jak dla mnie) indywidualizm i to cos........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 ile wazysz ale patrzac na twoj bike to 17 lub 19 to waga nie bedziesz raczej sial spostuszenia? nie wiem o co Ci chodzi możesz jaśniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Sorry faktycznie troche niejasno Pytalem o twoja wage w kontekscie wytrzymalosci i sztywnosci kol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 no ja do ciężkich osób nie należe bo waże 59-60 kg więc nie musze mieć toporów pod sobą fakt ... ale sztywność to nie do końca wytrzymałość bo mogą być cholernie sztywne a połamią sie na byle g... zobaczymy co czas pokaże na razie kombinuje z mavicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 hahaha!!!! crossmaxy zamówione :D pytanie tylko czy bede miał je jeszcze w tym tyg ...jak tylko je dostane w swoje niecne łapska to od razu na wage ...nie chce sie za bardzo sugerować wypowiedziami harfy na ich temat ale mówili że są jeszcze troszke wybrane w stosunku do zeszłorocznej wagi .... jużżżż sie doczekać nie moge, normalnie płonę cały!! nowe foty od razu po przełożeniu kasety i opon z dętkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 są nowe kółka tak jak wcześniej pisałem Bar Ends (rogi) Ritchey WCS SL alu bolts - 60 gBrake (Front): (Hamulec przedni) Shimano Deore LX alu bolts w manetkach - 449g Brake (Rear): (Hamulec tylny) Shimano Deore LX plus adapter alu bolts w manetkach - 494g Rotors (tarcze) accent blade 160 mm - 185g Cables: (Pancerze + linki) clarks 72g Cassette: (Kaseta) shimano deore xt 2008 11-34 295g Chain: (Lancuch) shimano deore xtr - 277g Crankset: (Korby) shimano deore xt 2008 śruby kcnc - 863gDerlr (Front): (Przerzutka przednia) shimano deore xt 2008 alu bolts - 146g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) shimano deore xt 2008 low normal alu bolt - 245g Fork: (Widelec)Rock Shox SID TEAM 2008 - 1520g z manetką Frame: (Rama) Giant Trance 0 2007r. 18'' - 2740g z miskami sterów Grips: (Gripy) Author pianki - 23 g Handlebar: (Kierownica)Ritchey WCS wet white 31.8 - 158g Headset: (Stery) FSA Orbit (łożyska) - 50g Pedals: (Pedaly) Crank Brothers Egg beater C - 292g Rear Shock(tłumik) FOX RP23 z tulejami - 241g Seat: (Siodlo) Selle Italia SLR TT - 146g Seatpost: (Sztyca) Easton EA50 350mm - 297g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Giant - 31g Shifters: (Manetki) shimano deore lx dual control incl. Skewers: (Zaciski kol) dartmoor bolt on white - 32g tył mavic crossride - 74g Spacers: (Podkladki pod mostek) kcnc + stożek giant carbon - 17g Stem: (Mostek) Ritchey WCS wet white 110mm - 125g Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Nobby Nick 2.1 - 490g Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe Nobby Nick 2.1 - 492g Tubes(dętki): geax - 264g Top Cap: (kapsel)(alu bolts) Giant - 14g Wheel Front: (Kolo przednie) Mavic Crossmax SLR 2009 - 702g Wheel Rear: (Kolo tylne) Mavic Crossmax SLR 2009 - 856g Waga razem : 11636g :D a tu nowe fotki P.S w torbach crossridy ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Śmigaj w tere na nie fotki z domu! Rowerek przedni, podoba mi się bardzooo [jako jeden z nielicznych fulli]. Koła też bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 troche sie boje o swoją cyfrówke żeby brać ją w teren ale może coś cykne.. teraz wielki sprawdzian przed nimi , maraton w Karpaczu jeszcze mały update wagi ..pomyłka o 20 g na moją korzyść bo zaciski na razie mavicowe oryginalne ważą 86g komplet także waga ostateczna dopóki nie bedzie tylnego bolt-ona 11616g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beton Napisano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 zaciski mavicowe bys zostawil. 20g to niewiele a masz samozamykacz i Ti oskę i genialne zaciski. a nie na imbus niepewne cos które nie budzi zaufania ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 no zaciski wyglądają solidnie fakt... może i przy nich zostane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 nie chce sie za bardzo sugerować wypowiedziami harfy na ich temat ale mówili że są jeszcze troszke wybrane w stosunku do zeszłorocznej wagi nie tylko ze nic nie ''wybrane'' ale i troche dolozone 1520g? ale w sumie waga twojego zestawu 1558g jest zblizona do innych jakie widzialem/czytalem poza tym ladne kolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 aś sie czepił no!! ale najważniejsze że zrzut prawie 500g !!! dla mnie dużo a i wizualnie disc to disc .. i tak wogóle to zdecydowanie lepiej wyglądają na żywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 no wiesz waga to waga nie ma co polemizowac co do wygladu a i owszem.... tak patrze na moje sl iwyobrazam sobie ze moglyby to byc slr 2009..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 rower piękniusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 2 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 spontaniczny zlot trzech fulli na maratonie w Karpaczu(już po, widać po ..rowerach ) od prawej mushishi, me.wa i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi