3d0 Napisano 30 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 "Moje czasy" były 10-12 lat temu:) 5 lat temu przestałem jeździć, więc jeszcze tych marek (poison, x-fusion) nie było:P Na pewno przez ten czas wiele się wydarzyło w rynku ale i tak zostanę przeciwnikiem Shimano:) Sram X7 i korba Truvativ'a bardziej do mnie przemawia. Jeśli Shimano to tylko XT Dlatego podoba mi się ten model z 2007: http://rowery.onet.pl/4,35,153292,11605,po...e_t,sprzet.html - jest na XT a do tego ma fajne koła na mavicach i hamulce Avid Juicy 5. No ale ma to też odbicie w cenie... btw: gdzie mogę szukać tych poizonów?? Jest zima, więc sklepy reklamują narty a nie rowery.. na allegro też pustki a wyszukiwarki typu ceneo/skapiec słabo działają na rowery. Chętnie bym wyhaczył jakiś starszy model Curare z Bomberem w cenie "zimowej" Rower dla żony udało mi się teraz kupić z 40% upustem - ostatnia sztuka w sklepie a trzeba było miejsce na narty robić !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 marka poison jest tak stara jak twoja kariera dh - ponad 10 lat. full kolekcje fusionow widzialem w katalogu sprzed 6 lat nie biezmy pod uwage rynku polskiego bo jest hm specyficzny. poison bikes polska = to wpisz w wyszukiwarce. aha zakupy u nich nie nalezą do najprzyjemniejszych bo pracują tam czubki wiec to troche jak camel trophy - wyzwanie w nieznane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d0 Napisano 30 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Nie wiem kiedy powstała marka Poison ale wiem, że za moich lata ciężko było kupić coś "egzotycznego". W sklepach do wyboru była Merida, Giant, GT albo Scott w necie też jeszcze nie było tyle tego żelastwa, więc bez znajomości ciężko było coś innego sobie upolować... szczególnie w małych miastach - tam tylko Arkus stał Z wyszukiwarki umiem korzystać i ograniczyłem się nawet do modelu, który mnie interesuje. Niestety nie znalazłem zbyt wielu sklepów, w których ta machina jest dostępna. A jeśli już jest to w cenie z przed 2 lat:P Chodziło mi raczej o konkretne namiary na sklepy, w których kupowaliście/widzieliście Poizony w dobrych cenach. Nie można chyba kupić drożej niż z oficjalnej strony:) liczę teraz na wyprzedaże jesienno zimowe, szczególnie że podoba mi się model z 2007. Inaczej poczekam do targów rowerowych i wiosny bo teraz nie będę za dużo jeździł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Millten Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Odnośnie Giantów - warto przejść się po sklepach rowerowych, takich z prawdziwego zdarzenia, chyba, że w okolicy ich nie ma to jest problem. We wrześniu miałem oferte 10% rabatu na rowery Gianta Anthemy, Trance, takze ceny byly przystepne po takim rabacie. Chodzić- pytać, moze juz byc ciezko, bo szybko sie sprzedawaja. To tak ode mnie. Ja jeszcze nie mialem w zyciu okazji zarobienia wiekszych pieniedzy, dlatego jezdze na sztywniaku, ale full to moj cel, za rok, moze dwa. Osobiscie celuje w rower, ktory ma mocne kola, swietne zawieszenie i przedni amortyzator. Reszta sie i tak szybciej zuzywa, albo pada (przerzutki itd.), a latwiej wymienic naped niz rame A jezeli rower ma byc do spokojnej jazdy, moze Trance wystarczy? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 masz kellysa sabotage a podpiales sie pod temat dotyczący roweru do ciezkich zastosowan. nie bardzo rozumiem czemu. tematow o fullach uniwersalnych jest tu mnostwo. trance ma tyle wspolnego z rowerem grawitacyjnym co twoj. trance to rower do maratonow i turystyki, jest z zalozenia dosyc lekki a nie mocny. co do poisonow - nie ma ich w sklepach bo prowadzi ich sprzedaz firma z opola w sprzedazy bezposredniej - wiec albo bezposrednio u nich do dostania albo np na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 A ten Mondraker Ci się nie podoba? Trafiłby bardzo dobrze w Twoje potrzeby a i osprzętowo jest bardzo ciekawy. A jeśli Merida to bardziej chyba ta one five o 800D Trochę bardziej pancerna:) Na alledrogo po 4000 chodziła. A może coś bardziej egzotycznego ? np Commencal : http://maxql.pl/rower-commencal-meta-p-981...l?cPath=135_137 RockMachine:(bliźniak Poisona curare) http://maxql.pl/rower-rock-machine-volcano...cPath=2_118_133 GT: http://allegro.pl/item500341648_gt_sanctio...kok_150_mm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.