Skocz do zawartości

[Rower XC/FR] dla emerytowanego zjazdowca :)

3d0

Rekomendowane odpowiedzi

"Moje czasy" były 10-12 lat temu:) 5 lat temu przestałem jeździć, więc jeszcze tych marek (poison, x-fusion) nie było:P

Na pewno przez ten czas wiele się wydarzyło w rynku ale i tak zostanę przeciwnikiem Shimano:) Sram X7 i korba Truvativ'a bardziej do mnie przemawia. Jeśli Shimano to tylko XT :icon_wink:

Dlatego podoba mi się ten model z 2007: http://rowery.onet.pl/4,35,153292,11605,po...e_t,sprzet.html - jest na XT a do tego ma fajne koła na mavicach i hamulce Avid Juicy 5. No ale ma to też odbicie w cenie...

btw: gdzie mogę szukać tych poizonów?? Jest zima, więc sklepy reklamują narty a nie rowery.. na allegro też pustki a wyszukiwarki typu ceneo/skapiec słabo działają na rowery. Chętnie bym wyhaczył jakiś starszy model Curare z Bomberem w cenie "zimowej" :)

Rower dla żony udało mi się teraz kupić z 40% upustem - ostatnia sztuka w sklepie a trzeba było miejsce na narty robić !! :(

marka poison jest tak stara jak twoja kariera dh - ponad 10 lat. full kolekcje fusionow widzialem w katalogu sprzed 6 lat :) nie biezmy pod uwage rynku polskiego bo jest hm specyficzny.

poison bikes polska = to wpisz w wyszukiwarce.

aha zakupy u nich nie nalezą do najprzyjemniejszych bo pracują tam czubki :) wiec to troche jak camel trophy - wyzwanie w nieznane :)

Nie wiem kiedy powstała marka Poison ale wiem, że za moich lata ciężko było kupić coś "egzotycznego". W sklepach do wyboru była Merida, Giant, GT albo Scott :) w necie też jeszcze nie było tyle tego żelastwa, więc bez znajomości ciężko było coś innego sobie upolować... szczególnie w małych miastach - tam tylko Arkus stał :)

Z wyszukiwarki umiem korzystać i ograniczyłem się nawet do modelu, który mnie interesuje. Niestety nie znalazłem zbyt wielu sklepów, w których ta machina jest dostępna. A jeśli już jest to w cenie z przed 2 lat:P Chodziło mi raczej o konkretne namiary na sklepy, w których kupowaliście/widzieliście Poizony w dobrych cenach. Nie można chyba kupić drożej niż z oficjalnej strony:) liczę teraz na wyprzedaże jesienno zimowe, szczególnie że podoba mi się model z 2007. Inaczej poczekam do targów rowerowych i wiosny bo teraz nie będę za dużo jeździł...

• 2 tygodnie później...

Odnośnie Giantów - warto przejść się po sklepach rowerowych, takich z prawdziwego zdarzenia, chyba, że w okolicy ich nie ma to jest problem. We wrześniu miałem oferte 10% rabatu na rowery Gianta Anthemy, Trance, takze ceny byly przystepne po takim rabacie. Chodzić- pytać, moze juz byc ciezko, bo szybko sie sprzedawaja.

To tak ode mnie.

Ja jeszcze nie mialem w zyciu okazji zarobienia wiekszych pieniedzy, dlatego jezdze na sztywniaku, ale full to moj cel, za rok, moze dwa. Osobiscie celuje w rower, ktory ma mocne kola, swietne zawieszenie i przedni amortyzator. Reszta sie i tak szybciej zuzywa, albo pada (przerzutki itd.), a latwiej wymienic naped niz rame :wallbash:

A jezeli rower ma byc do spokojnej jazdy, moze Trance wystarczy?

Pozdrawiam

masz kellysa sabotage a podpiales sie pod temat dotyczący roweru do ciezkich zastosowan. nie bardzo rozumiem czemu. tematow o fullach uniwersalnych jest tu mnostwo. trance ma tyle wspolnego z rowerem grawitacyjnym co twoj.

trance to rower do maratonow i turystyki, jest z zalozenia dosyc lekki a nie mocny.

co do poisonow - nie ma ich w sklepach bo prowadzi ich sprzedaz firma z opola w sprzedazy bezposredniej - wiec albo bezposrednio u nich do dostania albo np na allegro.

A ten Mondraker Ci się nie podoba? Trafiłby bardzo dobrze w Twoje potrzeby a i osprzętowo jest bardzo ciekawy.

A jeśli Merida to bardziej chyba ta one five o 800D :P Trochę bardziej pancerna:) Na alledrogo po 4000 chodziła.

A może coś bardziej egzotycznego ?

np Commencal :

http://maxql.pl/rower-commencal-meta-p-981...l?cPath=135_137

RockMachine:(bliźniak Poisona curare)

http://maxql.pl/rower-rock-machine-volcano...cPath=2_118_133

GT:

http://allegro.pl/item500341648_gt_sanctio...kok_150_mm.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...