ZooK Napisano 23 Listopada 2008 Napisano 23 Listopada 2008 Witam. Dlaczego?: Ze względu na coraz bardziej przeszkadzający brzuchol postanowiłem sobie kupić jakiś rowerek do gubienia oponki. Jaki?: Myślę, że spokojnie starczy mi jakieś ATB, po górach i jakimś trudnym terenie jeździć nie będę. Wymagania: Właściwie to się nie znam na tym dlatego proszę o pomoc doświadczonych użytkowników. Moje wymagania sprowadzają się do opisu wystarczającej wytrzymałości. Otóż przy 100kg wagi i faktu jazdy po mieście i trochę po okolicznych lasach i parkach (Poznań) chciał bym sprzęt który wytrzyma podjazdy pod krawężniki, wystające korzenie i nasze piękne, dziurawe drogi. Dodatkowo nie chcę aby rower rzucał się w oczy, był niepozorny i najlepiej mało znanej firmy (przy dodatkowych zabezpieczeniach myślę, że ustrzegę się przed kradzieżą). Rower powinien być nowy (zależy mi na gwarancji). Jeśli chodzi o osprzęt to nie znam się kompletnie. Nie chcę czegoś skomplikowanego, bo wiem że takie rzeczy lubią się psuć. Może jedyne wymaganie dotyczące osprzętu to resorowany przedni widelec. Jeśli chodzi o kwestie finansowe chciałbym, żeby koszt był jak najmniejszy. Nie chciałbym wydawać więcej niż 800zł, ale z lektury forum wynika, że lepiej dozbierać kilka stówek i kupić coś lepszego, bo się opłaca. Myślę, że z końcem roku powinny się pojawić jakieś promocje, wyprzedaże. Dodatkowo proszę o informacje o profesjonalnych sklepach w Poznaniu gdzie mógłbym sobie zobaczyć różne modele i wybrać najbardziej dopasowany do mnie. Także proszę o pomoc i jakieś konkretne informacje.
Artro Napisano 23 Listopada 2008 Napisano 23 Listopada 2008 No ja nie wiem czy za 800zl kupi sie rower, ktory wytrzyma taka wage :/ Jesli juz to celowalbym w Krossa level a2, oczywiscie przy w miare spokojnej jezdzie da rade, ale nie wiem jak z amorem. Przy takiej wadze zawodnika, warto tez wzmocnic kola. Z tym, ze to jest spory wydatek. Nie wiem czy nie lepiej bedzie kupic na razie bieżnie, ew zapisac sie na silownie. No i trzebaby stworzyc jakas diete i sie jej trzymac. Pozdrawiam!
Rulez Napisano 23 Listopada 2008 Napisano 23 Listopada 2008 no to poczytaj ten temat: http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...4497&st=440
nikodem Napisano 23 Listopada 2008 Napisano 23 Listopada 2008 hmm ja mogę ci wymienić z pamięci parę sklepów w poznaniu gdzie są firmowe rowery np. trek ale w tej cenie lepiej szukać czegoś w nie markowego dlatego zalecam odwiedziny w sklepie bicykl http://www.bicykl.com.pl/ a o innych sklepach możesz poczytać w temacie: http://www.forumrowerowe.org/PoznanWasze-s...niu-t16939.html pozdrawiam i życzę udanego zakupu a ja na twoim miejscu nie podniecał bym sie napędem a raczej zwrócił uwagę na koła, ramę i czy amortyzator nie będzie za miękki
ZooK Napisano 23 Listopada 2008 Autor Napisano 23 Listopada 2008 Dzięki za szybką odpowiedź. Widzę, że będzie ciężko coś dobrać. Czy może jak bym zrezygnował ze skakania po krawężnikach i korzeniach coś już by się nadało? Na razie powiedzmy, że kupiłbym coś typu Kross V3. Da radę?
Mod Team bogus Napisano 23 Listopada 2008 Mod Team Napisano 23 Listopada 2008 Dobrym rozwiązaniem jest coś taniego z kolekcji Krossa np. Hexagon.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.