Timon92 Napisano 23 Listopada 2008 Napisano 23 Listopada 2008 Wczoraj doszedł do mnie Avid Juicy 7, używany (jak deklaował sprzedawca) 225km. Tak też wyglądał. Chwilę się nim pobawiłem i (tak, wiem że to było głupie) wyciągnąłem tarczę z zacisku a potem kilka razy zacisnęłem klamkę. Wiedziałem co się stanie ale wolałem wiedzieć jak się rozpycha tłoczki niż potem uczyć się tego na trasie. Więc rozepchnąłem je, i wsadziłem klocki. Potem włożyłem tarczę w zacisk, zacisnąłem i... ZONK. Tłoczek od strony adaptera ruszał się ale wracał tylko o 1/3 a drugi tłoczek prawie się nie ruszał. Stwierdziłem że jeszcze raz zacisnę tłoczki i je rozepchnę ale niestety tłoczek od strony adaptera wyszedł za daleko i układ się zapowietrzył. Rozebrałem zacisk, wylałem DOT'a i teraz muszę jakoś wyciągnąć tłoczki. Tutaj mam 2 pytania: -jak wyciągnąć tłoczki? -co zrobić aby problem z odbijaniem się nie powtarzał?
kopaczus Napisano 23 Listopada 2008 Napisano 23 Listopada 2008 Na serwisie wyjmujemy tłoczki przykładając kompresor do otworu w który wchodzi przewód. Tłoczki ładnie wtedy wyskakują. Jeżeli będziesz tak robił na rozkręconym zacisku to przytrzymaj czymś tłoczek żeby nie strzelił w sufit Żeby tłoczek ładnie pracował, po wyjęciu przejedź dookoła niego jakimś drobnym papierem ściernym, np. 800, najlepiej wymień przy okazji o-ringi. Przy wsadzaniu tłoczków do zacisku oblej go DOTem, tak żeby o-ringi były mokre. Miłej zabawy
Timon92 Napisano 23 Listopada 2008 Autor Napisano 23 Listopada 2008 Gdzie kupie takie oringi i takie 2 uszczelki przy przewodzi doprowadzajacym plyn do zacisku? A i jeszcze jedno: próbowałem wyciągnąć tłoczek kombinerkami i ukruszyłem trochę tą wystającą część tłoczka która zabezpiecza klocek przed wypadnięciem z zacisku. Ona dalej trzyma klocek tylko jest lekko ukruszona, stanie się z tym coś?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.