piootrj Napisano 23 Listopada 2008 Napisano 23 Listopada 2008 Witam Na zamieszczonym zdjęciu rama (a raczej jej wycinek) ze sterami i z zamontowanym jeszcze widelcem gwintowanym. Wysokość główki ramy to 12 cm. Średnica rury sterowej widelca obecnego to 1 i 1/8''. Chcę zmienić widelec na amortyzator. W tej chwili stery są nakręcane na widelec więc podejrzewam, że przy zmianie na amortyzator muszę wymienić stery. I tutaj moje pytanie jakie stery do tej główki wejdą, prosiłbym z jakimiś linkami. Na pewno nie zintegrowane (tyle udało mi się z postów na forum wyczytać). Średnicy zewnętrzna główki ramy to 41.5 mm. Mam na oku amortyzator używkę z długością rury sterowej 17,5 cm. Czy uda mi się tak dobrać stery plus mostek by założyć ten amorek ?
piootrj Napisano 23 Listopada 2008 Autor Napisano 23 Listopada 2008 Średnica wewnętrzna główki to 34 mm. Na allegro widzę, że niewiele sterów jest pod taką średnicę, i są dość wysokie, najniższe jakie znalazłem to wystające ponad główkę ramy łącznie na 25 mm. Na mostek pozostaje 32 mm (120 mm + 25 mm) - chyba za mało ? Macie jakieś sugestie, czy nie jestem w błedziei na pewno nie mogę zastosować obecnych sterów ?
Rulez Napisano 23 Listopada 2008 Napisano 23 Listopada 2008 Poprostu, upatrzony przez ciebie amortyator ma bardzo krótką rurę ... stery 25 mm wcale nie są takie wysokie ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.