MarcinGoluch Napisano 13 Grudnia 2008 Napisano 13 Grudnia 2008 Dziwi mnie właśnie to że FOX dopiero w tym roku wprowadził manetki, zwłaszcza że z terralogic się wycofali. Nie mieli żadnego widelca na właśnie typowo interwałowe trasy Terralogic nie był patentem Foxa tylko ich głównego inżyniera. Gość był pomostem miedzy Foxem i Specializedem. Od 2007 ów Pan przeszedł do Speca, zabral swoje patenty. Na 2008 pokazała się seria speca która miała bazować na unowocześnionym terralogic. Niestety Futurshocki szczególnie dwu półki okazały się wtopą i projekt został zawieszony. Pr0 ZDECYDOWANIE WARTO ! ! ! Fox F100rl(taki mam, na takim opieram opinie) akurat jest tak zestrojony że blokada jest wybitnie rzadko potrzebna więc uważam manetke za zbędny bajer. Przy terralogic nigdy ich nie montowano. Przy rlc już jest taki zakres regulacji, że dla osób walczących z wagą sama manetka była by zbędnym balastem. Pozdrawiam! Marcin
pr0 Napisano 13 Grudnia 2008 Autor Napisano 13 Grudnia 2008 Hej hej hello, Szybka piłka: http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53119096-...01__PZTA_0.html Brać czy nie brać? mam 10% rabatu w tym sklepie czyli 930 zł. Czekam na szybkie odpowiedzi! PS: musze się szybko decydować zanim mi wykupią (czy czekać do lutego!? Potem ich już może nie być!)
olek123 Napisano 13 Grudnia 2008 Napisano 13 Grudnia 2008 Jak bym mogl to sam bym bral ta Rebe za 930 zl. Mysle ze na allegro stanieje jeszcze ale nie osiagnie tak niskiej ceny. Dowiedz sie jeszcze czy w zestawie jest manetka blokady.
Sel Napisano 13 Grudnia 2008 Napisano 13 Grudnia 2008 Po to w Foxie są wszystkie pokrętełka, żeby dało się to zrobić ;] Jak ustawisz dużą kompresje oraz lockout force na bardzo niską i zablokujesz, to masz "pseudo platformę". Ja tak jeżdżę wszystkie xc, jak stajesz to nie buja, a jak rąbniesz, to się ugina. Możliwość konfiguracji w Foxach jest cudna ;] Zdjęcia na wadze - zajrzyj np na light-bike.com. Może był nie zalany...? Terralogic nie był patentem Foxa tylko ich głównego inżyniera. Gość był pomostem miedzy Foxem i Specializedem. Od 2007 ów Pan przeszedł do Speca, zabral swoje patenty. Na 2008 pokazała się seria speca która miała bazować na unowocześnionym terralogic. Niestety Futurshocki szczególnie dwu półki okazały się wtopą i projekt został zawieszony. Pr0 ZDECYDOWANIE WARTO ! ! ! Fox F100rl(taki mam, na takim opieram opinie) akurat jest tak zestrojony że blokada jest wybitnie rzadko potrzebna więc uważam manetke za zbędny bajer. Przy terralogic nigdy ich nie montowano. Przy rlc już jest taki zakres regulacji, że dla osób walczących z wagą sama manetka była by zbędnym balastem. Pozdrawiam! Marcin To w takim razie czemu na 2009 Fox wprowadza manetki ? Po prostu jak już jest blokada to powinna być i manetka, nie każdy ma ochotę kręcić na goleni. Osobiście lubię miękko i wygodnie ale jak mam jechać po asfalcie/pod góre to korzystam z lockouta na manetce ;-)
daVe Napisano 14 Grudnia 2008 Napisano 14 Grudnia 2008 http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53119096-...01__PZTA_0.htmlBrać czy nie brać? mam 10% rabatu w tym sklepie czyli 930 zł. Czekam na szybkie odpowiedzi! smile.gif Sorry, że się wtrącam w Twój rabat, ale Cyklotur ostatnio zmienił troszkę politykę rabatową. Nie wiem czy dostałeś od nich maila, więc przytoczę Ci jego fragment. Z przyjemnością informujemy Państwa o wprowadzeniu nowych, wyższych progówrabatowych dla naszych Stałych Klientów. Nowe progi kształtują się następująco: -Suma zakupów pomiędzy 600 a 1499 złotych - rabat 3 % -Suma zakupów pomiędzy 1500 a 2999 złotych - rabat 6 % -Suma zakupów pomiędzy 3000 a 6999 złotych - rabat 9 % -Suma zakupów powyżej 7000 złotych - rabat 12 % Przyjmujemy następujące nazewnictwo poszczególnych grup Klientów: -Rabat 3% - grupa Brązowa -Rabat 6% - grupa Srebrna -Rabat 9% - grupa Złota -Rabat 12% - grupa Platynowa Klienci, którzy znajdowali się w dotychczasowej grupie z obrotem 1000 do 2999 zł i rabatem 5% zostają przypisani do grupy Srebrnej. Chcąc oferować jeszcze bardziej atrakcyjne ceny, zmuszeni jesteśmy zrezygnować z sumowania rabatów wynikających z Systemu Rabatowego z innymi ofertami promocyjnymi ogłaszanymi na naszej stronie www lub w sklepie stacjonarnym. Pozostałe zasady Systemu Rabatowego nie ulegają zmianie i są opisane w Regulaminie. Stąd najprawdopodobniej nie uda Ci się zgarnąć tej Reby za 930 zł, ale za 1029... Niestety sam jestem w podobnej sytuacji... Też szukam jakiejś okazji na allegro i gdyby rabaty nadal się sumowały to pewnie bym nie czekał tylko od razu brał RS'a ze sklepu.
pr0 Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Napisano 14 Grudnia 2008 Wiem wiem, właśnie się na to naciąłem gdy robiłem zimowe zakupy na razie jestem na etapie ustalania ceny (930-970) za rebe SL + poplock ze sklepami X,Y,Z więc jest OK . Jak kupie amortyzator to mogę komuś podeslać cynk na te sklepy z których zrezygnowałem, ale to dopiero gdy załatwie już sztukę dla siebie. Pozdrawiam.
pr0 Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Napisano 17 Grudnia 2008 No i kupiłem dzisiaj amortyzator REBA SL kolor matowa czerń za 980zł z manetką. Jak wsadzę do roweru to uaktualnię mój "lightowy" projekt Dziękuje wszystkim forumowiczom którzy przyłączyli się do dyskusji, bardzo
stefanX Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 Odgrzebuję temat. Jako, ze mam okazję kupic sida w cenie ok. 1200zł (race lub team) mam pytania: czy przy mojej wadze 73-75kg sid 2009 nie będzie zbyt wiotki? Tym bardziej z tarczą 180mm. Sam bardziej skłonny byłem wcześniej do reby, tyle, że do tych sidów przyciągnęła mnie jedynie cena, w której nawet rebę SL ciężko dostać. Mowa oczywiście o nowych amorkach. Dodatkowo w stronę reby skłania mnie jeszcze bardziej mój styl jazdy - nie jezdżę na maratony/wyścigi XC. Jazda po leśnych drogach/ścieżkach. Ale, jak wcześniej wspomniałem, czasem cena przeważa szalę na korzyść czegoś, co wstępnie się odrzuca. I czym tak właściwie różni się ten blackbox od poprzednika, tj. motion control? bo mało informacji o tym znalazłem. PS. Dotychczas jeżdżę na Torze 302 ze sprężyna stalową i z hydracoil
Lextalionis Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 Jeżeli to jest Sid z 2009 to zbyt wiotki być nie powinien... Raz: 75kg to nie jest tak wiele, dwa: nowy Sid ma golenie 32mm tak jak Reba... BlackBox to ulepszona wersja Motion Control: ma on ponoć jeszcze lepiej pracować i ma koronę z włókna węglowego (pewnie coś jeszcze ale to już spece niech się wypowiadają)... Sid to raczej wyścigowy widelec i nie wiem jak będzie się sprawował w cięższym zastosowaniu, chyba że Jazda po leśnych drogach/ścieżkach. to styl jaki jeździsz(bo nie do końca zrozumiałem z twojego posta)... Co się tyczy tarczy to producent podaje maksymalny jej rozmiar 185mm także nie powinno być problemów...
stefanX Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 Jeżdzę po lesie - jesli niejasno się wyraziłem. Nie ścigam się w zawodach, jak juz to z samym sobą :)tarcze mam oczywiście 185, a nie 180 (jak błędnie napisałem). Carbonową koronę to ma jedynie wersja WC. Jak wcześniej napisałem - do sida skłania mnie jedynie niska cena, za którą mogę go mieć. No i czekam za opiniami odnosnie maksymalnej masy bikera dla sidów z 32mm goleniami. Bo wciąż mam obawy, czy aby nie jestem za ciężki.
Lextalionis Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 Tarcze 185 stosuje głównie Avid. U innych producentów zazwyczaj jest 180 ale to nie ma zasadniczo żadnego znaczenia... Przy masie 75kg nie miał bym najmniejszych obaw co do użytkowania nowego Sid'a i jeżeli miał bym możliwość zakupu go za taką cenę to bym się nie wahał...
Zbyhoo Napisano 15 Lipca 2009 Napisano 15 Lipca 2009 nie martw sie o to czy wytrzyma, popatrz na fotkę: http://www.weronikarybarczyk.pl/bd/galeria...UFFALIZE-07.jpg babka ma z 65kg a przecież ostro katuje tego sida:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.