meridaQ Napisano 22 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Witam wszystkich !! Mam mozliwosc kupienia w bardzo dobrej cenie rame carbonową meridy, problemem jest moja waga waze ponad 90 kg i tu moje pytanie do was czy przy mojej wadze jazda na carbonowej ramie to przesada ? Moze są bikerzy z podobną wagą ujezdzający ramy carbonowe i podziela sie swoimi doswiadczeniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 22 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Myślę, że ma znaczenie model ramy, jej waga, jakbyś mógł podać Wiele ram carbonowych to wylajtowane twory do ścigania, takie bym Ci odradził tak samo, jak i ultralekkie aluminiowe, ale takie solidniejsze 1,5-6kg też są i to już prędzej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meridaQ Napisano 22 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Jest to rama meridy FLX 900 D zdemontowana z fabrycznego modelu 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 22 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Czyli rzekomo całkiem sztywna, ale to jest 1200-1300g... Niech się wypowiedzą spece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 24 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Mam RDX`a carbo 1090g ale waże troche ponad 60kg więc nie odczuwam giętkości ramy ani żadnych odchyleń od normy. Na zjazdach pełen gaz i ręce na "rogach", szanuje sprzęt, ale mam nieodpatrą pokusę być jak najszybciej na dole. 2-3 dzwony zaliczyłem w tym roku rama do tej pory cała i żadnych odprysków. Przerzuciłem się na ramke carbo bo zawsze taką chciałem mieć, nie zamienie jej dopóki ludzkość nie wymyśli czegoś lepszego. Dałem 1500 zł i nie żałuje. Rower sam przyśpiesza pod górke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.