Xanagaz Napisano 22 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Łatki kupiłem na Allegro za 3,9PLN, są sprzedawane w różnych zestawach. Ja kupiłem 48 SZT 3,7 CM x 2,5 CM. Przed zakupem podchodziłem sceptycznie czy to klej jest dobry, jak i czy łatki będą się dobrze trzymać. Jak za takie pieniądze dałem szanse temu produktowi. Wczoraj skleiłem 5 dentek, przez noc żadne ciśnienie z nich nie uszło i łatki trzymają bardzo dobrze jak na razie. Przy obecnym stadium zaawansowania testów mogę je jak najbardziej polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 22 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 ja używam tych łatek od 3 sezonów (na jednej dętce miałem ich nawet 6 ) i jak się potrafi kleić to trzymają super. Ja rowniez polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 23 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 A masz z nimi jakieś doświadczenie przy minusowej temperaturze?, bo ja dziś zamierzam sobie pojeździć i nie wiem czy mam brać zapasowe dętki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasha Napisano 26 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Ja ich używam od 1,5 roku i nie mam zastrzeżeń. Było łatania trochę i tylko jedna łatka się po jakimś czasie odkleiła, ale wielka dziura była a i dętkę jak zauważyłem po jej odklejeniu nie do końca dobrze "przytarłem". Na mrozie nic się z nimi nie dzieje, przynajmniej do tej pory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Napisano 29 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Chyba to te łatki dostały zakaz importu i sprzedaży w Polsce z powodu rakotwórczych "właściwości" kleju więc dobre to one sąąą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 chyba Ci się coś pomyliło... łatki może dostały zakaz importu, ale z powodu braku odpowiedniego opakowania (lub instrukcji, dokładnie nie pamiętam). A co do klejów to zdajesz sobie chyba sprawę, że prawie każdy jest neurotoksyną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Napisano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Wiadomo że każdy klej jest toksyczny , ale są pewne nie przekraczalne normy które chinole maja gdzieś , trujące zabawki dla dzieci kredki itp. zapewniam Cie że tu nie chodziło tylko o opakowanie ale o skład chemiczny , o ilość wydzielanych toksycznych oparów i ich skład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kseia Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Witam, nie wiem jak łatki kleją ale rzeczywiście zostały one wycofane z rynków UE ze względu na klej, w którym który stwarza zagrożenie chemiczne dla użytkownika.... cytat z oficjalnego serwisu UE europa.eu odnosnie kleju w tym zestawie: "The products pose a chemical risk because they contain 30% by weight of toluene. The products do not comply with the REACH Regulation." toluen to niezłe cholerstwo dlatego klej został wycofany z rynku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 (edytowane) zarejestrować się na forum po to, żeby odkopać 4-letni temat i napisać mało rowerowy (bardziej chemiczny) post choć swoją drogą 30% wagowa zawartość toluenu to dużo, więc jak tym kleić to wyłącznie na świerzym powietrzu i nie nachylać się nad dętką, ale zawsze dobrze, że to nie benzen, bo toluen jest znacznie mniej toksyczny a łatki na dętce sprzed 3 lat jeszcze się trzymają, choć zrobiły się lekkie wybrzuszenia EDIT: znalazłem info, że te duże tubki miały ok. 55% wagową zawartość BENZENU! więc osobiście unikałbym takich klejów jeżeli nie ma potrzeby z nimi pracować, a jak pracować to wyłącznie w dobrze wentylowanym pomieszczeniu Edytowane 7 Marca 2013 przez kamfan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 szkoda ze nie rozdajemy łopat roku bo by była nominacja ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi