Skocz do zawartości

[Obręcz] Wysoka obręcz do ostrego

Duo

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Napisano

Wie ktoś gdzie znajde (2 sztuki z jednej, bądź drugiej):

- Swift Arriv 622x14, srebrną, 36 szprych, 30mm

- Remerx Taurus 622x14, srebrną, 36 szprych

Już chyba wszystkie sklepy internetowe sprawdziłem i znalazłem tylko jedną sztuke Arriva na bikeparku.

Napisano

ważyłeś taurusa osobiście?

chyba masz kiepską wage

nawypisywałeś głupot :wallbash:

edit: pozatym wszędzie jest rozmowa o tych wyższych arrivach

Napisano
  W dniu 20.06.2011 o 16:08, Aurox napisał:

ważyłeś taurusa osobiście?

chyba masz kiepską wage

nawypisywałeś głupot :wallbash:

edit: pozatym wszędzie jest rozmowa o tych wyższych arrivach

Ta?

W dniu 17.06.2011 o 22:46, CrimsonGhost napisał:

Wie ktoś gdzie znajde (2 sztuki z jednej, bądź drugiej):

- Swift Arriv 622x14, srebrną, 36 szprych, 30mm

- Remerx Taurus 622x14, srebrną, 36 szprych

Już chyba wszystkie sklepy internetowe sprawdziłem i znalazłem tylko jedną sztuke Arriva na bikeparku.

Tu jest mowa o wyższych tak?

Nie ważyłem taurusów bo ich nie mam.

Mam arrivy i je ważyłem.

A ciekawostką jest to że producent taurusów według ciebie ma kiepską wagę bo on podaje 638gram.

Napisano

skoro ich niemasz to nie pisz ile ważą tylko pisz jaką wage podaje producent, bo wcale tyle nie ważą

a ty dalej sobie jeździj na tych swoich leciutkich niskich arrivach

Napisano

A ty jeździj na frajersko wyglądających taurusach z naklejkami i miejscem na hamulec, w sumie pasują do ciebie.

Nie wierze że producent podaje za dużą masę. Chce zrobić niespodziankę klientom którzy mają wagę w domu? bo nie kumam.

Dziwna jest ta nagonka na arrivy, ciekawe z czego wynika? Może z tego że przepłaciłem i nie chcę wyjść na głupka więc pojadę je z byle powodu który nie jest powodem.

Arrivy są lekkie -moje 565g, tanie -dałem po 42zł, i wytrzymałe -tak jak każda normalna obręcz arriv wytrzymał po zderzeniu z samochodem, gdzie rama się tak pogięła że koło weszło pod rurę ukośną, jedynym minusem jest mała dostępność, bo kto ogarnięty to je kupił a teraz ciężko dostać. Nie powiem o nich złego słowa, wkładając trochę pracy mogą też za######iście wyglądać, przypomnę:

150so.jpg

178nn.jpg

Kilka osób na forum się jarało do puki nie wiedzieli że to arrivy.

Nie liczę na to że ktoś mnie poprze bo każdy broni własnego wyboru.

Oczywiście mówię o obręczach 30mm bo wyższe są rzeczywiście ciężkie.

Napisano
  W dniu 21.06.2011 o 09:01, marianoitaliano napisał:

...

Kilka osób na forum się jarało do puki nie wiedzieli że to arrivy.

...

ohh... Polska jest taka zaściankowa, myślałem ze wasze ostro kołowe umysły czerpiące garściami zza oceanów będą bardziej otwarte, myliłem się :(

Napisano
  W dniu 21.06.2011 o 10:28, kaemes napisał:

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/30164_120071851347209_100000331857790_181627_6082045_n.jpg

nie chce sie przekrzykiwać ale wypolerowanie obreczy z golego aluminium to żadna mi tam euforia.

Tu po zdejomwaniu grubej satynowej anody i powierzchni HPW z campagnolo atlanta 96

około tygodnia ciężkiej pracy

twoja obręcz jest droższa bardziej super i miała napis campagnolo, ale robotę odwaliłeś słabszą. Na zdjęciu widać regularne nierówności na całej powierzchni, nie wygładziłeś jej do końca. Może nie istotna rzecz, ale moja polerka lepsza :P

a jezeli na tygodnie licytacja to siedziałem nad nimi dwa tygodnie lekko.

W dniu 21.06.2011 o 12:13, kaemes napisał:

polerowae obrecze fajna sprawa tylko gdyby sie nei rysowaly i nie brudziły.

Ja moje poleruje przynajmniej raz w tygodniu i smaruje jakąś powłoką teflonową.

Chciałbym miec staly efekt jak w tych HplusSonach

mariano

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/222235_212337542118684_110799452272494_774280_4393147_n.jpg

Obręcze się rysują, u mnie szczególnie na tyle nie jest już taka jak była. No ale coś za coś -albo szara anoda albo nietrwałe lusterko.

a z tym ogłoszeniem to dobry pojazd hehe

Też nie polerowałem ich z gołego aluminium, tylko gruboziarnistymi krążkami na rzep wygładzałem wiertarką ten schodek na hamulec i zdzierałem anodę. Potem żeby to doprowadzić do stanu nadającego się do polerowania pastą to była masakra.

Napisano

mowa o jednej :D

generalnei to straszne gówno drugi raz bym tak nie robił , szkoda rąk moich.

Teraz sie poprostu błyszczy lustrzanie , jest porysowana ale poelrka odswierzana daje rade.

Przeżyła zimę i sól :)

ziom ,krążek? wiertarka?

Ja ręcoma :(

Napisano

Nie pamiętasz?

W tym temacie też się udzielałeś. Problem polegał na tym że nie chciałem tej wystającej z obręczy przestrzeni na klocki hamulcowe. Nie szło papierem w ręku, więc kupiłem krążki ścierne które przyczepiasz na rzep do takiego motywiku, zakładasz na wiertarkę i szlifujesz. Po zjechaniu wystającego aluminium uznałem że ładnie to idzie więc delikatnie zjechałem całą anodę z obręczy i nie musiałem wkładać do kreta. Potem papiery wodne od 1000 do 2500, szmata do ręki a na nią pasta.

Drugi raz już się na taką operację nie pokuszę, nie ma opcji, męczarnia przez wiele dni. Dlatego te obręcze to jedyne części które przenoszę do nowego roweru, resztę sprzedaję. Jestem z obrączek bardzo zadowolony, szkoda by było sprzedać, za dużo wysiłku kosztowały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.