Konik Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 To już lepiej mieć chyba tańsze o 38 zł te obręcze z początku tematu sztywniejsze, odrobinę cięższe (90g), ale też z wysokim stożkiem, kapslowane i trzykomorowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 90 gram to w tym przypadku 20% wagi, więc całkiem sporo. Mam trochę czasu, więc się zastanowię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 180tki 360tki teraz wiekszosc obreczy ejst niekapslowana ,nawet obrecze bmxowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 180tki 360tki teraz wiekszosc obreczy ejst niekapslowana ,nawet obrecze bmxowe no włśnie, tym bardziej, że wydaje mi się, iż velocity deep v są także jednokomorowe i niekapslowane i jakoś uchodzą za jedne z mocniejszych. ktoś jeździł na tych alexach da28? @kaemes - daj mi jeszcze trochę czasu z tymi 'obrotami' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornel Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 ktoś jeździł na tych alexach da28? ja jeżdżę , nie należę do lekkich, przód mam na słoneczko, tył 3 krzyże i jak na razie bezobsługowo ( ok 4 miesiące ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bozar Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Wielkie dzięki za info - chyba sie zdecyduję na te obrączki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 A co powiecie o tym? http://www.jh-samson.com/english/ W Poznaniu dwukomorowa niekapslowana z podwójnymi ściankami 700c kosztuje 35 złotych (już nie wiem który model). Poza tym oni tam piszą że 1200000 rocznie tego robią, to chyba nieźle. Ktoś konsumował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sieciu Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 A co powiecie o tym? http://www.jh-samson.com/english/ W Poznaniu dwukomorowa niekapslowana z podwójnymi ściankami 700c kosztuje 35 złotych (już nie wiem który model). Poza tym oni tam piszą że 1200000 rocznie tego robią, to chyba nieźle. Ktoś konsumował? no gdzie w poznaniu są takie obręcze? fajne są dwie pierwsze opcje, bo w calosci pomalowane! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 30 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 no gdzie w poznaniu są takie obręcze? fajne są dwie pierwsze opcje, bo w calosci pomalowane! Na 28 czerwca przy Hetmańskiej jest serwis rowerowy i tam są na pewno te: http://www.jh-samson.com/english/product/product3/HS18A.htm a skoro typ ma te to pewnie inne też może mieć. Albo da Ci namiar na dystrybutora. Jak się czegoś dowiesz, to daj cynę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 5 Maja 2010 Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 A co myślicie o takich obręczach http://www.cyclosport.pl/obrecz-remerx-sunbow-622-x-13.html ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 czy posiadanie dwóch innych kół nie jest obiachem bo ja sie nie znam na modzie ostrokolowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 ostatnio to raczej posiadanie ostrego koła jest obciachem... Może jak się poszerzy moda na holendry to się zniknie w morzu innych rowerzystów ha! A zupełnie poważnie to co to jest moda ostrokołowa i gdzie jej szukać? Sam zatrzymałem się na prostym i możliwie obskurnym rowerze, plus ostra piasta co nogi mają zabawę. Nawet brak hamulców mnie nie zaraził. Dziwne, że przełamałem się i uległem modzie na U-Loka... Prawie zapomniałem dopisać, wysoki stożek sprawa gustu, i ponoć aerodynamiki w wersji taniej i ciężkiej... dodam tylko że nie ma nic lepszego niż lekkość kiedy rozkręca się zwykłą, starą lekką obręcz z przyklejona szytką. czyli jakieś nie aero ale 700 gram. Tani remerx Taurus wazy koło 700 gramplus dętka i guma kloc mamy sumę 1050 g. I taka różnicę czuć. Co nie zmienia faktu że na miasto mam kloc-koło, tylko że nie ma z nim tej frajdy, ono się tylko toczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 hehehehe emo moda ostrokolowa na pstrokate kozy . choc najbardziej i tak mnie niszczą panie w spodniczkach probujace jechac na za duzych szosach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Szczerze - każda forma płci pięknej budzi u mnie lepsze wrażenia niż stado ogolonych łyd męskich na zawodach w którym zdarza mi się chyba za karę pedałować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 zgadzam się! jazda dla przyjemnosci a nie jakiś dziwnych napinek ! rower dla przyjemnosci , jazda dla przyjemnosci i obrecze tez maja sprawiac przyjemnosc :! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmi Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Wg mody mogą być dwa różnie koła, ale tylko pod warunkiem, że jedno z nich to aerospoke : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 nie ma takiego bicia. żaden aerospok bardziej klasycznie cos z epoki wcielonego aero , coś z epoki c-record , a z tył€ co innego z tej samej epoki rownierz w tym samym odcieniu lecz dwa razy wiecej plus 4 szprychach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Wg mody mogą być dwa różnie koła, ale tylko pod warunkiem, że jedno z nich to aerospoke : D Padłem:D Wydrukuje sobie ten tekst i powieszę w pracy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papista Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Odgrzewam temat. Jeździł kto na 8Inch Julianach na 48 szprychach? Słyszałem że są sztywniejsze nawet od hplussonów. Ciekawi mnie generalnie opcja z taką ilością szprych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 ostro musi byc , sztywnosc musi zabijać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Odgrzewam temat. Jeździł kto na 8Inch Julianach na 48 szprychach? Słyszałem że są sztywniejsze nawet od hplussonów. Ciekawi mnie generalnie opcja z taką ilością szprych. http://hplusson.com/images/RAFINAL.jpg A propos hplussonów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painmaker Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 ja osobiście padłem i wyję krystian już został powiadomiony i jak chcę tę obręcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Navaho Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Nie chce zakładać nowego wątku, więc odświeżę ten temat... Czy ktoś z Was miał do czynienia albo coś wie na temat obręczy Stars Swift Arriv?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elziomallo Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Mówią że mocne, ale ciężkie jak kowadło. Lepiej dołożyć do Accentów albo Remerxów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aurox Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Była dość pokaźna dyskusja na ich temat w dziale chyba "budowa" albo gdzieś tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.